Encarnación

De 'Parel van het Zuiden' is een stad in het uiterste zuidoosten van Paraguay en ligt aan de grensrivier Río Paraná, tegenover de Argentijnse stad Posadas. De twee steden worden verbonden door een moderne brug van 3 kilometer lang met de naam Puente San Roque González de Santacruz. De inwoners van Encarnación vormen samen een bont gezelschap: naast Paraguayanen wonen er in de stad ook immigranten afkomstig uit verschillende landen in Europa, Azië en het Midden-Oosten. Encarnación is de hoofdstad van Carnaval in Paraguay. Ieder jaar in de maand februari wordt de hele stad in de greep gehouden door het Carnaval. Vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag wordt in de straten van Encarnación uitbundig Carnaval gevierd waarbij het de bedoeling is dat je iedereen die je pad kruist, nat maakt met waterballonnen of met kruiken en emmers water. Het wordt gezien als een 'spel' waarbij de vrouwen tegen de mannen strijden. 's Avonds en 's nachts voeren er carnavalsoptochten door La Avenida Rodriguez de Francia en die gekarakteriseerd worden door mooie vrouwen die dansen op het ritme van de muziek, waarbij ze kleurrijke kostuums gemaakt van veren, pailletten en glitter dragen. Meestal begint het evenement tussen 9 en 10 uur 's avonds en en is het feest tussen 2 en 3 's nachts afgelopen. Dan gaan de mensen nog naar feesten die in verschillende delen van de stad gehouden worden, zoals in discotheken en clubs. Een spectaculair feest dat zeker de moeite waard is om eens mee te maken!

Heb je weinig kennis van Paraguay? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Encarnación
Plaatsen in de buurt van Encarnación (Paraguay) :
 • Ciudad del Este (237 km)
 • Asunción (286 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Encarnación

  Plaza de Armas (Encarnación)

  Plaza de Armas is een oud plein waar je heerlijk kunt wandelen en even tot rust kunt komen op de bankjes rondom het kleine meertje. In het midden van het plein staat een monument en verder is het plein onderverdeelt in kleinere pleintjes die elk aan een andere groep mensen behoren. Op dit plein worden op zaterdagavond vaak volksdansen uitgevoerd.

  Ruinas de Trinidad (Encarnación)

  Reducciones Jesuiticas de la Santisima Trinidad de Paraná, kortweg Ruinas de Trinidad, is een interessante bezienswaardigheid in de omgeving van Encarnación. De nederzetting in Trinidad werd in 1706 gesticht en wordt bestempeld als een van de meest ambitieuze nederzettingen van de Jezuïeten. Als je er aankomt valt meteen op hoe groot het complex is. Het dorp bestond uit een aantal huizen waarin Jezuiëten of Guaraní woonden en verder was er een kerk, een school en een museum.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Paraguay bekijken.

  Vervoer

  In Encarnación en omgeving kun je goed reizen met de taxi. Daarnaast rijden er nog een aantal lokale bussen die je ook in alle uithoeken van de stad en naar naastgelegen steden brengen. Ook kun je een tour door de stad maken in een paardenkoets zodat je langs alle belangrijke bezienswaardigheden komt.

  Geschiedenis

  De stad Encarnación werd op 25 maart 1615 gesticht door de Jezuïet San Roque González de Santacruz. Deze man had de passie om samen te werken met de oorspronkelijk inwoners om zo hun vertrouwen te winnen. Hij nam de eer van stichter van de stad op zich en jarenlang was hij verkondiger van de Sociëteit van Jezus waar hij zich bij had aangesloten. Tegenwoordig bestaat de stad uit twee delen: de oude stad aan de rivier en het moderne gedeelte landinwaarts dat dient als zakencentrum. In de buurt van de stad liggen de overblijfselen van twee belangrijke nederzettingen die zijn gesticht door de Jezuïeten: Trinidad en Jesus, die allebei zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Encarnación