Arecibo

Vuurtoren Arecibo, Puerto Rico
Vuurtoren Arecibo, Puerto Rico

Arecibo is een plaats in het noorden van Puerto Rico en ligt aan de Atlantische Oceaan. Het is de grootste gemeente van het land en ligt ongeveer een uur rijden van San Juan, de hoofdstad van Puerto Rico. Arecibo is ook wel bekend onder de naam 'El Diamante del Norte', oftewel de Diamant van het Noorden en onder de naam 'La Villa del Capitán Correa, oftewel Villa van Kapitein Correa. Deze laatste bijnaam heeft de plaats gekregen nadat kapitein Antonio de los Reyes Correa de stad verdedigde tegen een Britse invasie. Ook staat Arecibo bekend om de Arecibo Observatory, waar 's werelds grootste radiotelescoop staat. Maar Arecibo heeft niet alleen de radiotelescoop te bieden als bezienswaardigheid: er is genoeg te doen en te zien, waardoor Arecibo een leuke toeristische plaats is.

Heb je weinig kennis van Puerto Rico? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Arecibo
Plaatsen in de buurt van Arecibo (Puerto Rico) :
 • Mayaguez (54 km)
 • San Juan (65 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Arecibo

  Arecibo Observatory (Arecibo)

  Arecibo Observatory
  Arecibo Observatory
  Kaart met locatie Arecibo Observatory

  Wat ook het bezoeken waard is, is Arecibo Observatory, dichtbij de plaats Arecibo. Hier staat de grootste radiotelescoop van de wereld. Nog altijd worden er met deze sterrenwacht onderzoeken gedaan naar het heelal en naar andere planeten en radarwaarnemingen.

  Bosque Estatal Rio Abajo (Arecibo)

  Bosque Estatal Rio Abajo
  Bosque Estatal Rio Abajo
  Kaart met locatie Bosque Estatal Rio Abajo

  Bosque Estatal Rio Abajo is een bosreservaat van 5.780 hectare groot die 223 verschillende planten- en diersoorten huisvest. Enkele voorbeelden van plantensoorten zijn de kapokboom, Aziatische teakbomen, de West-Indische mahonieboom en Australische dennen. Een diersoort die er woont is de Puerto Ricaanse Amazonepapegaai die alleen op Puerto Rico voorkomt en met uitsterven wordt bedreigd.

  Lago Dos Bocas (Arecibo)

  Lago Dos Bocas
  Lago Dos Bocas
  Kaart met locatie Lago Dos Bocas

  Lago Dos Bocas is een meer gelegen in de gemeentes Arecibo en Utuado. Het meer ontstond in 1942, toen een dam werd gebouwd door de Puerto Rico Electric Power Authority voor een waterkrachtcentrale. Er zijn verschillende restaurants rond het meer gebouwd, waardoor het een veel bezochte bestemming is voor zowel Puerto Ricanen als toeristen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Puerto Rico bekijken.

  Vervoer

  Net buiten Arecibo ligt het vliegveld van de stad: Antonio (Nery) Juarbe Pol Airport. Het is echter een klein vliegveld met maar één geasfalteerde startbaan. Een groter vliegveld vind je in San Juan: het Luis Muñoz Marín International Airport. Vanaf hier duurt het ongeveer een uur om met de auto in Arecibo te arriveren. In de stad zelf is het openbaar vervoer, net zoals in de rest van Puerto Rico, erg slecht en duur. De beste en veiligste manier om je te verplaatsen is met een (gehuurde) auto. Er komt namelijk erg veel criminaliteit voor en het kan zo voorkomen dat je bijvoorbeeld op een metro station wordt overvallen.

  Geschiedenis

  Vanaf 1556 vestigden Spanjaarden zich in Arecibo, waardoor het, na San Juan en San German, de derde Spaanse nederzetting in Puerto Rico werd. De plek werd vernoemd naar Taíno Cacique Xamaica Arasibo die heerste over de plaats Taino Yucayeque. Arecibo werd officieel gesticht als stad door de Spaanse koning op 1 mei 1616. In 1963 werd de Arecibo Observatory gebouwd. Dit is een grote radiotelescoop waar al verschillende belangrijke ontdekkingen mee gedaan zijn. Ook is geprobeerd met deze telescoop contact te maken met eventueel buitenaards leven, wat tot nu toe nog niet is gelukt.

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Arecibo