Butare

In het zuiden van Rwanda ligt de stad Butare, die gesticht is door Belgische kolonisten. Dit is de hoofdstad van het district Huye. De stad heeft ongeveer 78.000 inwoners en staat bekend als cultureel centrum van Rwanda. Het Nationale Museum van Rwanda is gevestigd in Butare. Deze werd in het begin van de jaren `90 gebouwd en hier is veel informatie te verkrijgen over de culturele geschiedenis van het land en de regio.

Heb je weinig kennis van Rwanda? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Butare
Plaatsen in de buurt van Butare:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Butare

Botanische tuinen (Butare)

Botanische tuinen
Botanische tuinen

Er zijn nog maar weinig botanische tuinen over in Rwanda. Dit komt door de verdwijning van bepaalde planten, die in sommige gevallen gezegend zijn met geneeskrachtige eigenschappen. Toch zijn er in Butare nog enkele prachtige botanische tuinen te bezichtigen. Het gaat hierbij om de tuinen met een wetenschappelijk karakter. In deze tuinen groeien kruiden, heesters en bomen die worden gebruikt voor onderwijs en wetenschappelijk onderzoek.

Nationale Museum (Butare)

Nationale Museum
Nationale Museum

Het Nationale Museum van Rwanda (MNR) ligt in Butare, de intellectuele hoofdstad van Rwanda. In dit museum is een van de mooiste etnografische verzamelingen te aanschouwen die in Oost-Afrika huisvest. Het museum is opgericht in 1989 en was een geschenk van Koning Boudewijn I, koning van België. De architect van het gebouw was ook een Belg, Lode van Pee. Hij heeft meer musea in Rwanda ontworpen. (foto Lode van Pee)

Traditioneel handwerk (Butare)

Traditioneel handwerk
Traditioneel handwerk

De cultuur van Rwanda is duidelijk terug te zien in het traditionele handwerk. Verschillende soorten keramiek, prachtige manden, traditioneel houtsnijwerk en kleurrijke schilderijen zijn nog maar een begin van de opsomming die ik zou kunnen maken. In Butare is ook vele handwerk terug te zien in de vele winkeltjes. Er worden in de stad onder andere manden gevlochten, stoffen geweven, kralen gemaakt, hout gesneden en beeldjes gemaakt.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Rwanda bekijken.

Vervoer

De luchthaven in Butare heet Butare Airport. Dit is een klein vliegveld met 1 landingsbaan. In het land zelf kun je goedkoop reizen met de bus, of snel reizen met de taxi-moto. Daarnaast zijn er ook normale taxi's of kun je een auto huren.

Geschiedenis

De stad werd in 1920 opgericht en vernoemd naar koningin Astrid van België, de stad heette toen Astrida. De stad viel toentertijd onder de Belgische koloniale macht. Eerst was het de bedoeling om van het onafhankelijke Rwanda Butare de hoofdstad te maken, maar toch werd voor de stad Kigali gekozen, vanwege de centrale ligging.

Heb je interesse in een reis naar Butare? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Butare, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Rwanda? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen