Gisenyi

Mooi plaatje van Gisenyi
Mooi plaatje van Gisenyi

In het noordwesten van Rwanda ligt de stad Gisenyi. Deze is gelegen in de westelijke provincie Ouest in het gelijknamige district Gisenyi. Hier is ook het Kivumeer te vinden, vlakbij de stad Goma en de grens met Congo-Kinshasa. Er wonen rond de 84.500 mensen in Gisenyi.

Heb je weinig kennis van Rwanda? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Gisenyi
Plaatsen in de buurt van Gisenyi (Rwanda) :
 • Kigali (93 km)
 • Butare (114 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Gisenyi

  Lokale markt (Gisenyi)

  Lokale markt
  Lokale markt
  Kaart met locatie Lokale markt

  Gisenyi heeft een lokale markt, die de moeite waard is om eens te bezoeken. Op deze markt kun je kennismaken met de Rwandese sfeer. De lokale markt ligt tegenover het missiehuis in de stad. Je kunt er onder andere houtkool kopen, dit krijg je dan mee in een jutezak. Ook kun je toekijken hoe verschillende dieren worden geslacht in de open lucht.

  Parc National des Volcans (Gisenyi)

  Parc National des Volcans
  Parc National des Volcans
  Kaart met locatie Parc National des Volcans

  In het Parc National des Volcans kun je een gorillatrek maken. Dit park is één van berggorillas laatste leefgebieden. In dit park heeft Diane Fossey 18 jaar doorgebracht om de berggorillas te bestuderen voordat zij in 1985 werd vermoord. Het Bureau Rwandais du Tourisme et des Parcs Nationaux organiseert voor kleine groepen gorillatreks. Als je het park bezoekt vanuit Gisenyi, kun je vliegtuigtripjes maken om de kraters te zien vanuit de lucht. Ook kun je hier boottochten maken of watersporten beoefenen.

  Virungavulkanen (Gisenyi)

  Virungavulkanen
  Virungavulkanen
  Kaart met locatie Virungavulkanen

  Tussen Ruhengeri en Gisenyi liggen de Virungavulkanen. Deze vulkanen kun je beklimmen. Ze liggen in het Parc National des Volcans, waar vele vulkanische bergen liggen. Nyamuragira en Nyiragongo, twee van deze vulkanische bergen, zijn nog actief. Deze vulkanen liggen over de grens, in de Democratische Republiek Congo. Je kunt prachtige wandeltochten maken in dit gebied, waarbij je kennismaakt met de flora en fauna van Rwanda.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Rwanda bekijken.

  Vervoer

  De luchthaven die in Gisenyi ligt is Gisenyi Airport. Vanuit Schiphol gaan hier rechtstreekse vluchten heen. Het vliegveld heeft een gemiddelde grootte. In het land zelf kun je goedkoop reizen met de bus, of snel reizen met de taxi-moto. Daarnaast zijn er ook normale taxi's of kun je een auto huren.

  Geschiedenis

  Tijdens de genocide die zich in 1994 afspeelde werd in Gisenyi een tijdelijke regering gevestigd. Een grote groep Rwandezen zijn toen gevlucht naar Congo, via Gisenyi. Er was een aparte provincie voor de bestuurlijke reorganisatie van 2006, maar nu behoort de stad tot de westelijke provincie.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Gisenyi