Mahé

Mooi plaatje van Mahé
Mooi plaatje van Mahé

Mahé is het grootste eiland van de Seychellen en ligt in het noordoosten van de staat. De hoofdstad van het land, Victoria, bevindt zich ook op Mahé. Er bevinden zich maar liefst 68 stranden op het eiland. Ongeveer 90% van de totale bevolking van de Seychellen woont op Mahé. Vooral het noordelijke deel is bergachtig. Mahé is ook een zeer goede duikspot, je vind er dan ook veel toeristen die echt voor het duiken komen. Daarnaast ben je op Mahé in een waar paradijs, het eiland is bedekt met palmbomen, heel veel kokosnoten en de kleurrijke mangobomen. De zee is helder blauw met de meest mooie vissen, de vele schildpadden en wat dacht je van al het wonderbaarlijke koraal. Echt een plaatje! Vergeet dus zeker niet om je snorkel spullen mee te nemen, mocht je besloten hebben niet te gaan duiken. Houd er wel rekening mee dat de stranden op Mahé drukker zijn dan de rest van de eilanden, logisch want Mahé is tot slot het drukste eiland van de Seychellen. Gelukkig heeft het eiland tal van mooie stranden dus er is er altijd wel één die wat rustiger is en waar je heerlijk kan relaxen. 

Heb je weinig kennis van Seychellen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Mahé
Plaatsen in de buurt van Mahé (Seychellen) :
 • Victoria (5 km)
 • La Digue (54 km)
 • Ervaringen

  op 27 februari 2020 plaats: Mahé, reisperiode: februari 2020

  Mooie groene eilanden met witte zandstranden. Vriendelijk en behulpzaam personeel in de hotels en aardige en beleefde bewoners. Op Mahé geweldig gegeten op het marktje, grillen van vlees en vis waar je bij staat en erg schoon dus geen buikklachten! Behalve tochten met lijndienst bus en excursies niet uit geweest lekker gezwommen en van de zon genoten.

  • Algemeen 10
  • Cultuur 10
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 10
  • Ligging 10
  op 1 december 2018 plaats: Mahé, reisperiode: oktober 2018

  Voor een iedere genoeg tedoen op beide eilanden

  • Algemeen 9
  • Cultuur 8
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 9
  • Ligging 9

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Mahé

  Jardin De Roi (Mahé)

  Jardin De Roi
  Jardin De Roi
  Kaart met locatie Jardin De Roi

  Jardin de Roi ligt ten zuiden van het dorp Anse Royale en was in 1771 de eerste plek in de Seychellen waar specerijen werden geplant. Er werd begonnen met het planten van uit de Molukken geïmporteerde kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en andere specerijen. In 1780 werd Jardin de Roi door de Engelsen platgebrand. Inmiddels is de plantage in ere hersteld en is er o.a. een museum. De specerijenplantage wordt ook wel 'Tuin van de Koning' genoemd.


  Mahé (Mahé)

  Mahé is het grootste eiland van de Seychellen en kan vergeleken worden met de omvang van Texel. Het eiland heeft een zeer rijke flora en fauna en hier kun je optimaal van genieten door de vele wandelroutes die er liggen. De mooiste wandelroutes liggen in het Nationaal Park van Morne. Dit park is vernoemd naar de bijna 1.000 meter hoge bergtop die in het gebied staat. Op Mahé zijn maar liefst 68 prachtige stranden te vinden. Verder vind je op het eiland enkele theeplantages en de kleinste hoofdstad ter wereld.

  Sainte Anne Marine Nationaal Park (Mahé)

  Sainte Anne Marine Nationaal Park
  Sainte Anne Marine Nationaal Park
  Kaart met locatie Sainte Anne Marine Nationaal Park

  Sainte Anne Marine Nationaal Park is een groep van zes eilandjes tegenover de hoofdstad Victoria. Het park werd in 1973 geopend om de lokale fauna te beschermen. Het rif tussen de eilanden herbergt vele soorten koraal en vis. Daarnaast zijn de eilandjes broedplaatsen voor zeevogels. Het eiland staat ook wel bekend om het vele zeegras wat hier te vinden is. Doordat het een beschermd natuurgebied is mag je hier niet vissen of watersporten.

  Statehouse (Mahé)

  Het State House in Victoria is een indrukwekkend gebouw wat in gebruik is als kantoor van de president. Het gebouw stamt uit het jaar 1913. Oorspronkelijk was het de residentie van de Britse gouverneurs. In de omliggende tuinen staan schitterende exotische bloemen en planten. Tegenwoordig worden er rondleidingen georganiseerd door de tuinen van Het State House, je zult hierbij altijd begeleid worden door een gids.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Seychellen bekijken.

  Geschiedenis

  Mahé werd in 1609 voor het eerst bezocht door de Britten. Pas in 1742 kwamen er weer Europeanen op het eiland, bij de expeditie van Lazare Picault. In 1756 namen de Fransen het eiland in bezit. Mahé bleef Frans tot 1814, daarna werd het een Britse kolonie. Mahé bleef een kolonie tot 1976, toen werden de Seychellen onafhankelijk. Het eiland is genoemd naar de Franse admiraal en gouverneur van François Bertrand Mahé de La Bourdonnais.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Mahé