Marigot

Marigot - Sint-Maarten
Marigot - Sint-Maarten

Marigot is een stad aan de kust in het noorden van het Caribische eiland Sint-Maarten. Sint-Maarten bestaat uit een Frans en een Nederlands gedeelte, Marigot is de hoofdstad van het Franse gedeelte. Deze hoofdstad is van alle Caribische steden waarschijnlijk de stad die het meest Frans aandoet. Koloniale huizen staan naast cafeetjes, bistro's, banketbakkers en luxe boetiekjes en in vele opzichten lijkt Marigot net op elke andere Franse stad op het vasteland. In de buurt van Fort St. Louis, is nog niet zo lang geleden een winkelcentrum gebouwd met dure merken als Lacoste en Chanel. Aan het zuidelijke uiteinde van de stad vind je de Marina Port la Royale waar elegante winkels met de laatste Europese mode-ontwerpen en mooie juwelen te vinden zijn, allemaal belastingvrij. In Marigot komen minder toeristen dan in Philipsburg, de hoofdstad van het Nederlandse gedeelte van het eiland, maar toch is de levendige havenplaats leuk om te bezoeken. Marigot heeft twee havens, Marina Port la Royale en Port St-Louis, waar altijd wel iets te doen is.

Heb je weinig kennis van Sint-Maarten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Marigot
Plaatsen in de buurt van Marigot (Sint-Maarten) :
 • Philipsburg (6 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Marigot

  De markt (Marigot)

  De markt
  De markt
  Kaart met locatie De markt

  De markt in Marigot is erg leuk om te bezoeken. Elke woensdag- en zaterdagmorgen wordt deze markt in het Caribische plaatsje gehouden. Hier kun je bijna alles vinden wat je maar kunt bedenken: van kokosnoten, avocado's, zoete aardappelen en andere tropische vruchten en groenten, verschillende kruiden en verse vis, tot fijne omslagdoeken, lokale kunst, handwerk en schilderijen. Wanneer je op zoek bent naar een souvenirtje zul je hier zeker slagen.

  Fort St. Louis (Marigot)

  Fort St. Louis
  Fort St. Louis
  Kaart met locatie Fort St. Louis

  Een andere bezienswaardigheid is het Fort St. Louis, gebouwd door Lodewijk XVI. Dit is het grootste historische monument van Sint-Maarten en kijkt uit over Marigot Bay. Het fort werd oorspronkelijk in 1767 gebouwd om de plek tegen indringers te beschermen. Het fort bestaat zelf uit niet meer dan vier muren en een aantal kanonnen, maar het uitzicht over de omgeving als je boven op het fort staat is prachtig.


  St-Martin Museum (Marigot)

  In het zuidelijke gedeelte van Marigot, naast Marina Port la Royale, vind je het St-Martin Museum. Hier kun je alles te weten komen over de geschiedenis van het Franse gedeelte van Sint-Maarten. Er worden allerlei archeologische voorwerpen tentoongesteld waarvan sommigen teruggaan tot 1800 voor Christus. Voorbeelden van tentoonstellingen zijn een koloniale tentoonstelling die de geschiedenis van de plantages en slavernij laat zien en foto's uit het begin van de 20e eeuw die de ontwikkeling van het eiland tonen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Sint-Maarten bekijken.

  Vervoer

  Het dichtstbijzijnde internationale vliegveld is Princess Juliana International Airport en ligt in Mullet Bay. Hier landen en vertrekken regelmatig vluchten van en naar Europa, de Verenigde Staten en Canada. Vanaf dit vliegveld duurt het ongeveer 20 minuten voordat je in Marigot bent. Marigot zelf is een kleine stad; het heeft maar vier straten. Hierdoor is het gemakkelijk om alles te voet te doen. Wil je naar andere plaatsen in de buurt, dan kun je een auto huren of gebruikmaken van een taxi.

  Geschiedenis

  Marigot was officieel een vissersdorpje dat gebouwd werd op een moeras. Tijdens de regeringsperiode van koning Lodewijk XVI werd de stad gekozen tot hoofdstad van het Franse deel van Sint-Maarten. Lodewijk XVI bouwde hier toen een fort (Fort St. Louis) op een heuvel nabij Marigot Bay, wat nog steeds het belangrijkste gebouw van de stad is.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Marigot