Beste reistijd Suriname

De hoofdstad Paramaribo
De hoofdstad Paramaribo

Suriname is gelegen in het noordoosten van Zuid-Amerika en is lang onderdeel geweest van het Koninkrijk der Nederlanden, de meest gesproken taal is dan ook Nederlands. Het land is een populaire bestemming voor Nederlanders. Suriname bestaat voor een groot deel uit oerwoud dat onderdeel is van het Amazonegebied. In de elf beschermde natuurreservaten van het land kom je veel verschillende diersoorten en prachtige natuur tegen. Wil jij weten wat de ideale tijd is om dit geweldige land te bezoeken? Lees dan vooral verder.  

Heb je weinig kennis van Suriname? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Reistijd naar Suriname 

Suriname is per vliegtuig te bereiken. Een rechtstreekse vlucht vanaf Schiphol naar de hoofdstad Paramaribo van Suriname, duurt gemiddeld 9,5 uur. De terugweg duurt tevens 9,5 uur. Als je een vlucht boekt vanaf Paramaribo naar Schiphol met een tussenstop duurt een vlucht 16 tot 21 uur, afhankelijk van de maatschappij waarmee je vliegt. Houd er rekening mee dat er een tijdsverschil van vijf uur is de in zomer met Suriname. In de winter is er een tijdsverschil van vier uur. 

Paramaribo
Paramaribo

Klimaat en temperaturen in Suriname

Suriname heeft een tropisch klimaat dat onder te verdelen is in drie verschillende types. In het noorden van Suriname heerst een tropisch regenwoudklimaat. In het zuiden is er een tropisch moessonklimaat met uitzondering van het Wilhelminagebergte, het Kaysergebergte en het Oranjegebergte. De berggebieden in het zuiden van het land hebben namelijk een tropisch savanneklimaat. Het hele jaar door heeft Suriname een temperatuur van 31 graden. In Suriname zijn er vier seizoenen. Van begin december tot eind januari is de kleine regentijd, van eind januari tot eind april is de kleine droge tijd, van eind april tot half augustus is de grote regentijd en van half augustus tot begin december is de grote droge tijd. In de droge seizoenen valt er minder neerslag dan in de regenseizoen. In de droge periode valt er gemiddeld 125 millimeter per maand, in het regenseizoen is dit het dubbele. In Suriname is daarnaast kans op hevige windstoten. Deze kunnen voor komen tijdens een stevige regenbui. 

Palmgarden Paramaribo
Palmgarden Paramaribo
Vraag gratis een offerte aan

Beste reistijd Suriname 

Je kunt het beste reizen naar Suriname tijdens een van de droge seizoenen. De beste reistijd is van eind januari tot eind april en van half augustus tot begin december aangezien dan de droge seizoenen in Suriname zijn. Tijdens je reis naar Suriname kun je rekenen op een temperatuur van ongeveer 31 graden. Als je een liefhebber bent van wilde dieren en bijvoorbeeld schildpadden wilt bekijken, kun je het beste reizen van eind februari tot en met mei. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen