Reisadvies: Is Suriname een veilig vakantieland?

Lily Pad-moeras in Suriname
Lily Pad-moeras in Suriname

In het noordoosten van Zuid-Amerika ligt Suriname. In 1940 heeft Suriname een economische groei doorgemaakt omdat er goud, rubber en bauxiet werd gevonden in het land. In hetzelfde jaar is de eerste stap naar onafhankelijkheid gezet. Veel Nederlanders bezoeken Suriname. Het lang heeft een tropisch regenwoud klimaat met een gemiddelde temperatuur van 27 graden overdag. Het land bestaat voor tachtig procent uit tropisch regenwoud, voornamelijk het Amazonewoud waar je prachtige flora en fauna aantreft. Er zijn veiligheidsrisico's in Suriname maar het reisadvies voor het land is positief. 

Heb je weinig kennis van Suriname? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies

Voor Suriname geldt een oranje reisadvies. Er zijn door de overheid maatregelen genomen om de verspreiding van corona tegen te gaan. Zo zijn er voor diverse landen inreisbeperkingen. Indien je uit China komt is het mogelijk dat je 14 dagen in quarantaine moet, indien je woonachtig bent in Suriname. 

Reisadvies

Update coronavirus

In verband met het coronavirus heeft Suriname maatregelen genomen om de verspreiding ervan tegen te gaan. Voornamelijk als je in China bent geweest gelden er beperkingen en moet je eerst 14 dagen in quarantaine. 

Onveilige gebieden

Er zijn geen onveilige gebieden in Suriname. Wel komt er (gewelddadige) criminaliteit voor. Er zijn een aantal voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen tegen deze criminaliteit. Ga na zonsondergang nooit alleen de straat op, dit advies geldt voornamelijk buiten het uitgaanscentrum. Vermijd de afgelegen gebieden en sloppenwijken. Draag waardevolle spullen, zoals creditcards en documenten, onopvallend. Bewaar je paspoort, geld en vliegticket op een veilige plek als je het niet direct nodig hebt. Houd verder altijd je bezittingen in de gaten. Als je slachtoffer wordt van een overval of beroving, geef dan je bezittingen af. Als je je verzet leidt dit vaak tot (meer) geweld.   

Houd hier ook rekening mee

  • De Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. 
  • De lokale hulpdiensten hebben andere nummers dan in Nederland. De politie is te bereiken op 115, de ambulance op 113 en de brandweer op 110. 
  • Als je rechtstreeks of via Frans-Guyana reist, kun je niet met een identiteitskaart Suriname in. Hiervoor heb je een geldig paspoort nodig. 
  • Je hebt een visum nodig als je naar Suriname reist. Het visum kun je niet aanvragen met een Nederlandse identiteitskaart. 
  • Neem geen drugs mee naar Suriname.  

Paramaribo in Suriname
Paramaribo in Suriname

Link

Voor het actuele nieuws over de veiligheid in dit land kun je terecht op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Heeft u interesse in een reis naar Suriname? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen