Reisadvies: Is Suriname een veilig vakantieland?

Lily Pad-moeras in Suriname
Lily Pad-moeras in Suriname

In het noordoosten van Zuid-Amerika ligt Suriname. In 1940 heeft Suriname een economische groei doorgemaakt omdat er goud, rubber en bauxiet werd gevonden in het land. In hetzelfde jaar is de eerste stap naar onafhankelijkheid gezet. Veel Nederlanders bezoeken Suriname. Het lang heeft een tropisch regenwoud klimaat met een gemiddelde temperatuur van 27 graden overdag. Het land bestaat voor tachtig procent uit tropisch regenwoud, voornamelijk het Amazonewoud waar je prachtige flora en fauna aantreft. Er zijn veiligheidsrisico's in Suriname maar het reisadvies voor het land is positief. 

Heb je weinig kennis van Suriname? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Aanpassing reisadvies 15 mei

Het algemene reisadvies voor alle landen ter wereld komt per 15 mei te vervallen. Vanaf dat moment wordt er per bestemming bekeken welk reisadvies het land krijgt. De verwachting is dat diverse landen een geel of groen reisadvies gaan krijgen. Welke landen dit precies zijn weten we pas op 15 mei. Daarnaast komen er in de loop van de zomer meer landen bij met een positief reisadvies.

Huidig reisadvies Suriname

Voor Suriname geldt een oranje reisadvies en wordt reizen afgeraden, met uitzondering van de noodzakelijke reizen. Ook Suriname heeft strengere maatregelen getroffen voor reizigers uit Nederland en staat alleen noodzakelijke reizen toe. Voor deze reizen dien je toestemming te krijgen vanuit de Surinaamse autoriteiten. Hiervoor kan je contact opnemen met het Surinaamse Consulaat-Generaal in Amsterdam. Bij het inchecken dien je een negatieve coronatest aan te kunnen tonen die niet ouder is dan 48 uur en alle reizigers uit Nederland moeten bij aankomst verplicht 10 dagen in quarantaine. Dit hotel wordt aangewezen door de overheid en is op eigen kosten. Bij terugkomst uit Suriname ga je ook in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. 

Reisadvies

Onveilige gebieden Suriname

Er zijn geen onveilige gebieden in Suriname.

Veiligheid Suriname

In Suriname komt er criminaliteit voor, dat mogelijk gepaard gaat met geweld. Er zijn een aantal voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen tegen deze criminaliteit. Ga na zonsondergang nooit alleen de straat op, dit advies geldt voornamelijk buiten het uitgaanscentrum. Vermijd de afgelegen gebieden en sloppenwijken. Draag waardevolle spullen, zoals creditcards en documenten, onopvallend. Bewaar je paspoort, geld en vliegticket op een veilige plek als je het niet direct nodig hebt. Houd verder altijd je bezittingen in de gaten. Als je slachtoffer wordt van een overval of beroving, geef dan je bezittingen af. Als je je verzet leidt dit vaak tot (meer) geweld.   

Houd hier ook rekening mee

  • Om Suriname in te kunnen, dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog minimaal 6 maanden na aankomst geldig is.
  • Er is een visum vereist voor Suriname.
  • Betalen met een creditcard is niet altijd mogelijk en met de Nederlandse pinpas kan je wel geld opnemen bij een geldautomaat maar is het ook niet mogelijk om mee te betalen. Vooral in het binnenland kan er alleen met contact geld betaald worden. Zorg dus voor verschillende betaalmethoden.
  • Een auto huren in Suriname is alleen mogelijk met een internationaal rijbewijs.
  • De Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. 
  • De lokale hulpdiensten hebben andere nummers dan in Nederland. De politie is te bereiken op 115, de ambulance op 113 en de brandweer op 110. 
  • Als je rechtstreeks of via Frans-Guyana reist, kun je niet met een identiteitskaart Suriname in. Hiervoor heb je een geldig paspoort nodig. 
  • Neem geen drugs mee naar Suriname.  

Paramaribo in Suriname
Paramaribo in Suriname

Link

Voor het actuele nieuws over de veiligheid in dit land kun je terecht op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wil je alvast een indruk van het mooie Suriname? Bekijk dan dit drone filmpje!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen