De mooiste tours van Suriname

Bijzondere bloemen en planten in Suriname
Bijzondere bloemen en planten in Suriname

Het mooie vakantieland Suriname trekt jaarlijks veel bezoekers. Ze komen er voor de zon maar ze willen ook graag wat van het zonnige land zien en de cultuur opsnuiven. Om deze behoefte te kunnen vervullen heeft Suriname een aantal prachtige tours waarbij je alle mooie plekjes van Suriname ontdekt. Reisgraag zet een paar van deze tours op een rijtje.

Heb je weinig kennis van Suriname? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Alpetina expeditie

De Alpetina expeditie is een prachtige tour van 10 dagen die bestaat uit trek- en survivaltochten. Dag 1 begint meteen spectaculair. Je vaart over de adembenemende stroomversnelling richting het dorpje Loka Loka. Vervolgens reis je dag 2 naar het dorpje Tjong Tjong, waar je je klaarmaakt voor een prachtige boswandeling bij de waterval in het Lelygebergte. Op dag 3 bezoek je de krachtcentrale in Grang Olo Sula. Vervolgens vaar je verder naar Drietabbetje, maak je een mooie boswandeling en ontmoet je het opperhoofd van het dorp. De 3 dagen erna worden opgevuld met het varen langs kleine dorpjes waarbij enkele activiteiten staan gepland zoals vissen. Dag 7 is een avontuurlijke tocht waarbij een granietrots van 784 meter hoog beklommen wordt. Tijdens die tocht zijn allerlei exotische dieren te zien en bovenop de rots kun je genieten van het prachtige uitzicht over de mooie regenwouden. Dag 8 is de laatste excursiedag met een boswandeling en een klimtocht waarbij weer de mooiste dieren te zien zijn. Als laatste bezoek je een plaatselijke school. De laatste 2 dagen van de tour bestaan uit de terugreis met stops om leuke souvenirs te kopen.

Jeep adventure

Bij de Jeep adventure tour rijd je per jeep door de Powakka Savanne met zandbergen en bossen waarbij je kennis opdoet over het gebied. Vervolgens rijd je langs de ananasvelden richting het dorpje Cabenda voor een bezoek aan een pottenbakkerij. De rest van de dag kan er gezwommen worden. Ook is er de mogelijkheid om een kanotocht te maken. In de avond gaat de zoektocht naar krokodillen, slangen en kikkers beginnen. De volgende dag rijd je via bosweggetjes naar de oude spoorlijn in de Berlijnsavanne. Na dit bezoek word je via het grote dorp Pikin Saron teruggebracht naar Paramaribo.

Jeep adventure
Jeep adventure
Vraag gratis een offerte aan

Jachttrip

De jachttrip bevindt zich in het plaatsje Tibiti. Overdag kan er gezwommen worden. Verder kun je uitrusten aangezien de jacht in de avond en nacht plaatsvindt. In de avond krijg je van een ervaren gids allerlei instructies over veiligheid en gebruik van het jachtwapen. Na alle uitleg gaat de tocht beginnen. De volgende ochtend is er voor de vroege vogels de mogelijkheid om een wandeling te maken en een aantal dieren in de ochtend te zien. In de middag vindt er nog een korte boswandeling plaats waarna de terugreis kan beginnen.

Raleighvallen tour

De Raleighvallen tour zal een prachtige reis worden door de natuur. De eerste dag is een verkenningsdag waarbij je een flink stuk wandelt en het eiland leert kennen. De rest van de dag kan er gezwommen worden. Dag 2 begint vroeg met een boswandeling naar de Voltzberg. Deze tocht komt langs allerlei mooie dieren en aan het eind van de dag klim je naar de top van de berg. Vanaf de top zie je de adembenemende regenwouden. Aan het eind van de dag wordt er gezamenlijk wat gedronken om de dag af te sluiten. De derde dag ga je met een boot langs de prachtige watervallen. Hierbij kun je zwemmen en je kunt er zelfs met een gids terug zwemmen naar het basiskamp.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen