Rondreizen in Suriname

Bigi Pan in Suriname
Bigi Pan in Suriname

Suriname ligt in Zuid-Amerika en grenst aan Guyana, Frans-Guyana, Brazilië en de Atlantische Oceaan. Het land heeft een oppervlakte van bijna 164.000 km² en er wonen zo'n 560.000 mensen. Paramaribo is de hoofdstad. Er zijn verschillende landschappen aanwezig. In het zuiden vind je diverse bergketens, zoals het Oranjegebergte en het Wilhelminagebergte. Het midden van het land bestaat uit een boslandschap, maar dit dreigt een savannelandschap te worden. Het noorden bestaat uit een kustvlakte en een moerasgebied.

Heb je weinig kennis van Suriname? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Praktische informatie

Als je naar Suriname wilt gaan, is het handig om voorbereid te zijn op een aantal zaken. We nemen er een aantal met je door.

Visum
Je hebt een visum nodig als je Suriname wilt bezoeken. Deze kun je aanvragen in Amsterdam bij het Consulaat van Suriname. Met het toeristenvisum mag je maximaal 3 maanden in het land blijven. Naast een visum heb je een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is.

Inentingen
Er is geen inenting verplicht bij een bezoek aan Suriname, tenzij je 7 dagen voor aankomst in een land bent geweest waar de Gele Koorts heerst. Daarnaast worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. Voor extra advies over eventuele andere inentingen kun je de huisarts bezoeken of navraag doen bij de GGD, Tropendokter of TravelClinic.. In het zuiden van Suriname komt malaria voor. Neem dus voldoende medicijnen en insectenwerende middelen mee. Het is ook verstandig om kleding met lange mouwen en broekspijpen mee te nemen en om onder een klamboe te slapen.

Vervoer
Als je naar Suriname wilt gaan, kun je het vliegtuig nemen. Eenmaal in het land kun je met de taxi reizen. De chauffeurs hebben vaak een meter. Bij het ontbreken van een meter is het verstandig om vooraf een prijs af te spreken om gezeur over het bedrag te voorkomen. Verder kun je met de bus reizen. Deze rijden tussen de grote plaatsen en toeristische bezienswaardigheden. Als laatste kun je een auto huren, waardoor je zelf de routes kunt bepalen. Je kunt het beste alleen via de hoofdwegen rijden. De andere wegen zijn meestal niet verhard en kunnen erg hobbelig zijn. Let er ook op dat iedereen aan de linkerkant van de weg rijdt.

Klimaat
Er heerst een tropisch regenwoudklimaat in Suriname met 4 seizoenen: een groot en klein regenseizoen en een groot en klein droog seizoen. De temperatuur ligt tussen de 24 en 36 graden, waarbij het gemiddelde in de regenseizoenen iets lager ligt. De temperaturen in Suriname zijn vrij voorspelbaar.

Bevolking
De bevolking van Suriname is erg divers. Zo heb je de Hindoestanen, Creolen, Marrons, Javanen, Chinezen en Indianen. De mensen zijn erg gastvrij en de deur staat altijd voor iedereen open. Een afspraak maken is niet nodig, want je kunt altijd langskomen. Er komen meerdere talen voor in het land maar de officiële taal is Nederlands. Daarnaast spreekt de bevolking onder andere de creoolse taal en 5 Indiaanse talen.

Wat je niet mag missen

Er is van alles te zien in Suriname. De hoofdstad Paramaribo mag je zeker niet overslaan. Veel huizen zijn van hout gemaakt, waardoor de stad de bijnaam 'Wooden City of the Caribbean' kreeg. In de stad is heel veel te doen en te zien, zoals Fort Zeelandia, het Afrika Museum Suriname, het presidentiële paleis, het Onafhankelijkheidsplein en de Palmentuin. Ook zijn er vele natuurparken te vinden in het land, waar je de mooiste dieren, planten en watervallen ziet. Zo heb je er bijzondere apen en kleurrijke vogels. Kom je echt om te luieren? Dan is White Beach iets voor jou. Bij dit (enige) witte zandstrand staan een aantal hutjes met een hangmat, waar je lekker kunt relaxen. Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen