Manzini

Manzini (vroeger bekend als Bremersdorp) is een stad in het midden van Swaziland en de hoofdstad van het Manzini district. Op Mbabane na is Manzini, met een populatie van ongeveer 75.000 mensen, het grootste stedelijk gebied van het land. Het is tevens het belangrijkste industriële centrum van Swaziland. Manzini is een redelijk toeristische plaats met verschillende accommodaties waar toeristen uit kunnen kiezen, van charmante lodges tot grote hotels. Ook winkelen kan in de stad erg goed. Manzini is dus zeker een leuke stad om te bezoeken.

Heb je weinig kennis van Swaziland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Manzini
Plaatsen in de buurt van Manzini (Swaziland) :
 • Lobamba (22 km)
 • Mbabane (31 km)
 • Ervaringen

  op 17 april 2023 plaats: Manzini, reisperiode: oktober 2019

  Mooie lodge met goed eten Paar wandelingen gemaakt Toen weer verder

  • Algemeen 10
  • Uitgaan 1
  • Cultuur 4
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 4
  • Inwoners 10
  • Ligging 10

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Manzini

  Manzini markt (Manzini)

  Manzini markt
  Manzini markt
  Kaart met locatie Manzini markt

  Een bekende bezienswaardigheid van Manzini is de Manzini Markt. Op straat staan er honderden stalletjes met mensen die van alles verkopen, van eten tot handwerk en traditionele Swazi medicijnen. Ook fruit, groente en kleding is te vinden op de markt. Het is er erg druk en lawaaierig, maar het is zeker leuk om de onderhandelende mensen te bekijken.

  Mlilwane Wildlife Sanctuary (Manzini)

  Mlilwane Wildlife Sanctuary
  Mlilwane Wildlife Sanctuary
  Kaart met locatie Mlilwane Wildlife Sanctuary

  Op ongeveer een half uurtje rijden vind je de Mlilwane Wildlife Sanctuary, het oudste beschermde gebied van het land. Het park ligt in de Ezulwini Vallei en heeft een oppervlakte van 4.560 hectare. Er leven allerlei dieren, waaronder enkele beschermde. De meeste toeristen komen in het zuidelijke gedeelte van het park, waar je te voet, te paard, met de fiets of met een voertuig de omgeving kunt verkennen. Slapen doe je hier vaak in een typische Swazihut.  Winkelcentra (Manzini)

  Voor winkelen kun je erg goed terecht in het industriële centrum van Swaziland. Er zijn twee grote winkelcentra te vinden: de Bhunu Mall en de Hub. Deze winkelcentra bieden bezoekers een groot aanbod van winkels, maar Bhunu Mall is het grootste shoppingcentra in Manzini. Zo zijn er cadeauwinkels, supermarkten, boetiekjes, banken en alle mensen hebben toegang tot het internet in de centra.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Swaziland bekijken.

  Vervoer

  In de buurt van Manzini ligt het Matsapha International Airport, het enige commerciële vliegveld van Swaziland. Dit ligt ongeveer 10 kilometer ten westen van de stad. Ongeveer 60 kilometer ten oosten, in Sikhupe, wordt een nieuw internationaal vliegveld gebouwd. In Manzini kun je met minibussen rondreizen, waar veel gebruik van wordt gemaakt. Het wordt niet aangeraden om 's nachts met de bus te reizen, omdat er dan veel criminaliteit voorkomt op de busstations. Ook taxi's rijden rond in de plaats, deze zijn echter wel iets duurder dan een minibus. De taxi's hebben geen meters en het wordt aangeraden om voor de taxirit een prijs met de chauffeur af te spreken.

  Geschiedenis

  In 1885 werd een handelspost geopend in de omgeving en vanaf 1898 bestaat Bremersdorp. Arthur Bremer verkocht zijn hotel zodat Britse koloniale autoriteiten het mochten gebruiken, hij wou wel dat de plaats zijn naam zou dragen, dus werd de plaats omgedoopt tot Bremersdorp (dorp betekent kleine stad in het Afrikaans). In 1960 werd de naam weer terug veranderd in de Swazi naam Manzini. De plaats was vanaf 1890 een hoofdkantoor voor de Britten en boeren, maar werd in 1902 verwoest tijdens de Anglo-Boer oorlog. Het administratieve centrum werd toen overgebracht naar Mbabane. Bremersdorp bleef daarna het commerciële, landbouw- en transport hart van Swaziland. In 1915 werd het eerste hotel sinds de Anglo-Boer oorlog geopend op de oevers van de rivier de Mzimane. In 2011 opende hier een winkelcentrum. In 1994 werd Manzini uitgeroepen tot stad.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Manzini