Taipei

Skyline Taipei, Taiwan
Skyline Taipei, Taiwan

Taipei is de bruisende hoofdstad van Taiwan en ligt in het noorden van het eiland. De stad heeft ongeveer 2,6 miljoen inwoners en is schoon, goed georganiseerd en druk, maar niet overvol. De inwoners van de stad zijn vriendelijk en behulpzaam zoals de hele bevolking van Taiwan en als je Engels spreekt dan kom je al een heel eind. Het centrum van Taipei kan men in tweeën verdelen. Aan de westkant zijn er vooral veel smalle straatjes waarin kleine winkeltjes liggen. De gezellige sfeer die er hangt, geeft een goed beeld van de oorspronkelijke Taiwanese levensstijl. De oostkant van de stad is modern en je vindt er een aantal stijlvolle winkelcentra en goede restaurants en cafés.

Aanbieders van vakanties naar Taipei
Kras (allround) Klik
Etihad Airways (luchtvaartmaatschappij) Klik
Dimsum Reizen (landenspecialist) Klik
PANGEA Travel (rondreizen) Klik

Landkaart Taipei

Ervaringen

Elsbeth op 29 oktober 2017 plaats: Taipei, reisperiode: mei 2017

Super fijne stad met vriendelijke mix, voor ons een mooie mix van een bijzondere cultuur die mee ontwikkelt met de tijd. Vriendelijke mensen, veilige stad, goede voorzieningen, heerlijk eten

 • Algemeen 9
 • Uitgaan 9
 • Cultuur 9
 • Restaurants 9
 • Bezienswaardigheden 9
 • Inwoners 9
 • Ligging 8
M van dongen op 8 september 2017 plaats: Taipei, reisperiode: november 2016

Prachtig land met zeer vriendelijke en gastvrije inwoners. Goede hotels en prima eten.

 • Algemeen 9
 • Uitgaan 8
 • Cultuur 9
 • Restaurants 9
 • Bezienswaardigheden 9
 • Inwoners 9
 • Ligging 9
Heidi van Dooren op 1 september 2016 plaats: Taipei, reisperiode: juni 2016

Onontdekte bestemming, heerlijk gastvrije mensen, geen westerse toeristen tegengekomen...

 • Algemeen 9
 • Uitgaan 8
 • Cultuur 9
 • Restaurants 9
 • Bezienswaardigheden 9
 • Inwoners 10
 • Ligging 9

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Taipei

Avondmarkten in Taipei
Avondmarkten in Taipei

De avondmarkten van Taipei zijn een must om te bezoeken. Er wordt van alles verkocht, van kleding tot medicijnen maar vooral eten. Je kunt er van alles proeven en het ruikt er heerlijk. De bekendste avondmarkt is de Shilin Night Market (MRT Shilin). Ben je op zoek naar Chinese medicijnen en kruiden dan kun je het beste naar Dihua Market (MRT Zhongshan).

National Palace Museum
National Palace Museum

In Taipei ligt ook het National Palace Museum. Het museum is gebouwd in de stijl van een Noord-Chinese paleis. In dit museum kun je een groot aantal historische relikwieën die bij toeval in Taiwan terecht zijn gekomen, bezichtigen. Deze relikwieën hebben generaties lang aan verschillende Chinese overheersers toebehoort en het is de meest grootschalige en beminde verzameling van Chinese kunstvoorwerpen in de wereld.

Het National Taiwan Museum in Taipei is een koninklijk gebouw in Barokstijl, compleet met schitterende voorgevel en zuilengalerij. Dit is het oudste museum van Taiwan. Het museum is in het bezit van een breed scala aan voorbeelden van Taiwanese inheemse dieren en planten en stelt ook culturele kunstvoorwerpen tentoon. Het totale arsenaal van het museum is verdeelt over 5 afdelingen: antropologie, aardwetenschappen, zoölogie, plantkunde en onderwijs. Door zowel reguliere als speciale exposities en door publicaties en diverse leerzame programma's dient het museum dient niet alleen als publieke instelling maar ook als onderwijsinstelling.

Het Taiwan Folk Arts Museum is gevestigd in een gebouw in Taipei dat tijdens de Japanse bezetting een duur hotel was waar vooral mensen met een behoorlijk inkomen logeerden. Het museum heeft een permanente tentoonstelling over de historie van het gebouw waarin het museum gevestigd is en daarnaast heeft het ook nog verschillende exposities met een bepaald thema. Ook kunnen bezoekers een kijkje nemen bij een demonstratie van een Japanse theeceremonie.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Taiwan bekijken.

Vervoer

Taipei Airport, doorgaans ook wel Songshan Airport genoemd, verzorgt dagelijkse binnenlandse vluchten naar verschillende bestemmingen. Taipei heeft een goedkoop en uitstekend functionerend metrosysteem. Er zijn 5 verschillende lijnen waarmee je in alle uithoeken van de stad kunt komen. Het hele metrosysteem is volledig tweetalig en ook toegankelijk voor minder valide mensen.

Geschiedenis

In de 17e eeuw kwamen Han-Chinese migranten naar Taiwan en vestigden zich dichtbij de kust. Zij trokken langzaam maar zeker steeds verder landinwaarts. De inheemse bevolkingsgroepen die daar op dat moment leefden, werden gedwongen hun land af te staan aan de Han-Chinezen. Eerst leefden de bevolkingsgroepen met de Han-Chinese bevolking samen, maar uiteindelijk scheidden de inheemse bevolkingsgroepen zich toch af van de Han-Chinezen. In 1895 vallen de Japanners Taipei vreedzaam binnen. Het koloniale regime brak alle stadsmuren af om zo de stad uit te breiden. De straten van Taipei werden recht gemaakt en ook werd er door het regime opgedragen overal in de stad publieke gebouwen neer te zetten. Jarenlang werd Taipei meer gezien als een tijdelijke hoofdstad die gebruikt zou worden om een plan te bedenken voor de herovering van het vasteland. Omdat Taipei toch maar een 'tijdelijke' hoofdstad zou zijn, werd er maar weinig geld geïnvesteerd in de publieke gebouwen, waardoor de staat van de stad rond het jaar 1980 beschamend was. Pas met de komst van het metrosysteem in 1996 werd er een grote stap voorwaarts gedaan en kreeg de stad weer een beter aanzicht.

Artikelen