Sokodé

Sokodé is een stad die gelegen is in het midden van Togo. Het is de hoofdstad van de regio Centrale. Na Lomé is Sokodé de grootste stad van Togo. De stad is gelegen tussen de rivieren de Mo en de Mono. In de regio waar de stad gelegen is, is er veel landbouw. In Sokodé worden veel landbouwproducten verwerkt. Zo wordt er bijvoorbeeld rietsuiker geproduceerd en katoen gesponnen. In de stad wordt er op elke maandag en donderdag een markt georganiseerd. In de stad zijn enkele religieuze gebouwen gevestigd. Zo is er een moskee en een kathedraal. Ook is één van de zeven bisdommen van Lomé er gevestigd. Verder zijn er nog enkele gebouwen overgebleven die stammen uit de tijd dat Togo nog een kolonie van Duitsland was. In het Musée Régional du Centre is er een collectie van historische voorwerpen van de Tem te bewonderen. Ieder jaar wordt er ook het festival van de messen gehouden in de stad. Sokodé beschikt ook over een voetbalstadion. In dit stadion speelt de profclub Semassi F.C. zijn thuiswedstrijden. De club heeft zelfs enkele keren de nationale voetbalcompetitie gewonnen.

Heb je weinig kennis van Togo? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Sokodé
Plaatsen in de buurt van Sokodé (Togo) :
 • Togoville (307 km)
 • Lomé (318 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Sokodé

  Fazao Mafakassa National Park (Sokodé)

  Niet ver van Sokodé vind je Fazao Mafakassa National Park. Dit is het grootste nationale park in Togo. Het park is gelegen tussen de Kara regio en de Centrale regio. Het park heeft een dramatisch landschap met rotsachtige heuvels en prachtige watervallen. Het park is verdeeld in twee delen. In het Forest Classée Du Fazao tref je het grootste deel van de biodiversiteit van het bos aan. Het gedeelte dat Malfacassa Zone de Chasse is waar bezoekers vaak heen gaan om te gaan wandelen. Het landschap in dit gedeelte bestaat vooral uit rotsachtige heuvels.


  Gadao-Adossa (Fête des couteaux) (Sokodé)

  Gadao-Adossa (Fête des couteaux)
  Gadao-Adossa (Fête des couteaux)
  Kaart met locatie Gadao-Adossa (Fête des couteaux)

  Elk jaar vieren de Tems, een van de etnische groepen in Togo, een belangrijk feest genaamd Gadao-Adossa. Het feest staat echter ook bekend als Fête des couteaux (letterlijk vertaald: festival van de messen). Gadao-Adossa gaat drie dagen lang door en wordt twee maanden na het Islamitische Offerfeest gehouden van vrijdag tot zondag. Het festival is ter ere van de voorouders. De voorouders worden hiermee bedankt voor de overvloedige oogst. De hoogtepunten van dit festival zijn de traditionele dansen die opgevoerd worden. De 'Adossa' is de welbekende messendans die alleen gedanst wordt door de mannen en 'Kosso' is de dans voor vrouwen. De mannen hebben een mes in hun hand tijdens de dans, maar zorgen dat ze niet gewond raken. Hierdoor ziet de 'Adossa' gevaarlijk en mysterieus uit.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Togo bekijken.

  Vervoer

  De stad is te bereiken door middel van de bus in Lomé te nemen. In de stad kan gereisd worden ter voet, met de taxi of met de motos. De stad beschikt ook over een vliegveld.

  Geschiedenis

  De stad Sokodé is gevormd doordat een aantal dorpen groter werden, en aan elkaar groeiden. De stad was in de geschiedenis al een commercieel kruispunt op de handelsroute tussen Ghana en Benin. De stad werd geleid door de hoofden van de stammen uit de dorpen.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Sokodé