Lomé

Mooi plaatje van Lomé
Mooi plaatje van Lomé

Lomé is de grootste stad, en tevens de hoofdstad, van Togo. De stad is gelegen aan de kust van de Golf van Guinea in het zuiden van het land. Lomé heeft de grootste haven van het land. Daardoor is Togo belangrijk voor de export en import. Voor andere landen die niet aan zee liggen is de haven in Lomé ook erg belangrijk. Vanuit Togo lopen er wegen naar deze landen. Ook lopen er drie spoorwegen vanuit Lomé het land in. Één naar Palimé in het noordwesten, één naar Sokode in het noorden en één naar Aného in het oosten.

Heb je weinig kennis van Togo? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Lomé
Plaatsen in de buurt van Lomé (Togo) :
 • Togoville (31 km)
 • Sokodé (318 km)
 • Ervaringen

  op 15 april 2012 plaats: Lomé, reisperiode: juli 2012

  redelijk land maar erg tegen de armoede grens, vriendelijke bevolking in Lomé maar beperkt wat luxe betreft.

  • Algemeen 6
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 7
  • Restaurants 6
  • Bezienswaardigheden 5
  • Inwoners 9
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Lomé

  Cathédrale du Sacré-Cœur (Lomé)

  De Cathédrale du Sacré-Cœur de Lomé is de moederkerk van het aartsbisdom van Lomé, een van de zeven kerkelijke districten van Togo. De kerk is in 1901 gebouwd door de Duitse koloniale overheid en is een van de iconische gebouwen van Lomé. Het gebouw heeft architectonisch gezien veel Europese gotische invloeden. Dit zie je vooral terug in de triomfboog en de gevel van de kathedraal.

  Grand Marché (Lomé)

  Grand Marché
  Grand Marché
  Kaart met locatie Grand Marché

  Niet ver gelegen van het stadscentrum en Cathédrale Sacré Coeur vind je de Grand Marché (Grote Markt). Dit is de lokale markt van Lomé en staat bekend om de 'Nana Benz', de Afrikaanse textielkoninginnen. De markt bestaat uit drie verschillende secties waar het koopwaar aangeboden wordt. Op deze markt vind je praktisch alles. Er kunnen o.a. moderne Europese producten en traditionele Afrikaanse producten gekocht worden. Producten als groenten en fruit, vis, tassen en geneesmiddelen zijn een greep uit de collectie van deze enorme markt. Je zult hier vooral vrouwen in kleurrijke traditionele kledij achter de kraampjes zien staan. Het geluid van de typische Afrikaanse klanken tijdens het winkelen maken het een bijzondere ervaring.

  Marché des Feticheurs (Lomé)

  Marché des Feticheurs
  Marché des Feticheurs
  Kaart met locatie Marché des Feticheurs

  Marché des Feticheurs is een bijzondere markt. Op deze markt zul je geen verse groente en fruit vinden. Het is namelijk een fetisj- en voodoomarkt. Hier kunnen attributen gekocht worden die krachten bezitten. De markt is een traditionele en religieuze aangelegenheid. De producten die verkocht worden kunnen helpen bij geluk, gezondheid of andere zaken. De voorwerpen op de markt bestaan voornamelijk uit dode en gedroogde dieren. Enkele voorbeelden: apenkoppen, vogelpoten, hyena's en hagedissen. Elk dier heeft zijn eigen magische krachten. Er is ook een voodoo-priester die de diverse fetisjen laat zien.

  Nationaal Museum in Lomé (Lomé)

  In Togo zijn er veel culturele attributen te bezichtigen. In een paar steden zijn musea of exposities in gebouwen. In Lomé is het Nationaal Museum gevestigd. In dit museum zijn veel voorwerpen uit de geschiedenis van Togo te bewonderen. Het is ooit opgericht in 1975 en het herbergt onder andere etnografische, culturele en artistieke tentoonstellingen over Togo. Ook zijn er een aantal prachtige houten beelden van muzikanten en Kentewevers te zien. De toegang voor het museum is gratis.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Togo bekijken.

  Vervoer

  De stad Lomé beschikt over een internationale luchthaven. En er lopen drie spoorwegen van en naar de stad. In de stad rijden er veel motos en taxi's. Motos zijn kleine motoren die mensen in de stad vervoeren. Het is een leuke en populaire manier van reizen binnen de stad Lomé. Echter wil de veiligheid nog wel eens te wensen over laten. Ook is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een taxi. Bij de taxi is het opletten om niet af gezet te worden. Taxi's hebben vaak geen meters, en buitenlandse toeristen betalen meestal dubbel tarief. Er kan tevens gereisd worden per bus, of te voet.

  Geschiedenis

  In de 18e eeuw werd de stad Lomé gesticht. Het volk van de Ewe heeft de stad gesticht. In 1897, toen Togoland een kolonie van Duitsland was werd Lomé tot hoofdstad uitgeroepen. De naam Lomé stamt af van Alotimé, zo noemde het Ewe volk de stad. De betekenis van Aoltimé is tussen de planten Alo. De Alo is een boom waarvan tandenstokers gemaakt worden. Het Ewe volk heeft de stad Lomé dus tussen de bomen gesticht. Toen de stad onderdeel van de Duitse kolonie werd, is het een belangrijke administratieve, commerciële en transport centrum geworden. De stad werd gemoderniseerd en er werd een 420 m lange steiger gebouwd om de export van grondstoffen makkelijker te maken. Ook is er in de jaren `60 een diepwater haven aangelegd. Door deze haven heeft het de capaciteit om ongeveer drie miljoen ton aan goederen per jaar te verwerken. In 1975 werd de overeenkomst van Lomé getekend. Deze overeenkomst houdt in dat er een steun- en handelsovereenkomst is gesloten tussen de ACS-landen (Afrika, Caraïben, Stille Oceaan) en de Europese Unie.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Lomé