Asjchabad

Fonteinen in Asjchabad
Fonteinen in Asjchabad

Asjchabad (Ashgabat) is de hoofdstad van Turkmenistan, een Centraal-Aziatische republiek. De stad ligt in de woestijn Karakum aan de voet van het gebergte Kopet-Dag. Er wonen ongeveer 774.000 mensen in het gebied. De belangrijkste industrie van de stad is textiel.

Heb je weinig kennis van Turkmenistan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Asjchabad
Plaatsen in de buurt van Asjchabad (Turkmenistan) :
 • Daşoguz (452 km)
 • Turkmenbashi (522 km)
 • Ervaringen

  op 30 september 2013 plaats: Asjchabad, reisperiode: september 2013

  In Asjchabad vind je een combinatie van oude opgravingen en mooie fonteinen,grote markt op zondag en ook de boeiende musea.

  • Algemeen 8
  • Cultuur 8
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 8
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Asjchabad

  Asjchabad Thema Park (Asjchabad)

  Asjchabad Thema Park
  Asjchabad Thema Park
  Kaart met locatie Asjchabad Thema Park

  Het Asjchabad Thema Park, oftewel Turkmenbashi World of Fairytails is gecreëerd door architecten als een Turkmeense nationale versie van Disneyland. Het park is geopend in 2006. In het park komt de volkskunst van Turkmenistan terug, maar ook sprookjes zijn hier te vinden. In het park liggen 80 verschillende attracties die te maken hebben met typische dingen van het land, zoals een reuzenrad die de ontwerpen van Turkmeense sieraden, een achtbaan die over een mini-kopie van de Kaspische zee zigzagt, een magisch Turkmeens tapijt en ga zo maar door.

  Earthquake Memorial & Museum (Asjchabad)

  Earthquake Memorial & Museum
  Earthquake Memorial & Museum
  Kaart met locatie Earthquake Memorial & Museum

  In het stadscentrum van Asjchabad ligt het Earthquake Memorial & Museum. Dit monument is gewijd aan de slachtoffers van de aardbeving van 1948. Het museum bevat een ontroerende weergave van de verschrikkelijke gebeurtenis. Er zijn foto's te zien van de aardbevingen en het begraven van de lichamen. Ook krijg je informatie over de inspanningen van het schoonmaken van de omgeving dat 5 jaar lang heeft geduurd en de wederopbouw van de stad. Tevens staat er een indrukwekkend bronzen beeld van de stier en de wereld die ontworpen is door beeldhouwer B. Annarumadov. Het is gebaseerd op een oude mythe. Er wordt gezegd dat het afgebeelde kind de baby van oud-president Nijazov is.

  Markten in Asjchabad (Asjchabad)

  Markten in Asjchabad
  Markten in Asjchabad
  Kaart met locatie Markten in Asjchabad

  De markt Tolkucha Bazaar ligt vlakbij Asjchabad en is een fantastische openluchtmarkt waar je je op zondag makkelijk een paar uur kunt vermaken. Er is veel te zien en te ruiken. Het ligt midden in de woestijn en het wemelt hier van de vrouwen in kleurrijke jurken. Deze markt is de meest beroemde markt in Centraal-Azië. Wat je ook wilt hebben, hier kun je het vinden.

  Op de Asjchabad markt, die in de hoofdstad Asjchabad gelegen is, worden voornamelijk groenten en fruit verkocht, maar ook allerlei specerijen die gebruikt worden in Aziatische gerechten.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Turkmenistan bekijken.

  Vervoer

  De beste manier om naar Asjchabad te reizen is met het vliegtuig. De hoofdstad heeft 1 internationale luchthaven; Ashgabad Airport. Deze staat ook wel bekend als Saparmurat Turkmenbashy International Airport, een naam die naar de eerste president van het land is vernoemd (Saparmyrat Niyazov). Het vliegveld werd geopend in 1994 en heeft 3 landingsbanen. Als je je wilt verplaatsen in de hoofdstad, kun je dit met een auto of te voet doen. Liften gebeurt hier erg veel, maar vaak verwacht degene die je meeneemt hier wel een vergoeding voor. Tussen de grotere steden rijden ook treinen.

  Geschiedenis

  Asjchabad is een stad die nog relatief jong is. In 1818 verscheen de eerste nederzetting. De naam waar de stad naar vernoemd is, is het Perzische Ashk-abac, wat 'de stad van Arsaces' betekent. Aan het eind van de 19e eeuw, nadat Asjchabad op de Trans-Kaspische spoorlijn was aangesloten in 1885, startte de stad met zijn ontwikkeling. Tussen 1919 en 1927, was de naam van deze plek Poltoratsk, wat verweest naar de revolutionair Pavel Poltoratski. De eerste bahai-tempel ter wereld werd op deze plaats gebouwd. Dit gebeurde tussen 1902 en 1907. Het gebouw werd toen gebruikt als bibliotheek. Deze werd echter zwaar beschadigd door een zware aardbeving in 1948. De aardbeving heeft ook een groot deel van de stad verwoest.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Asjchabad