Daşoguz

Een van de indrukwekkende gebouwen in Daşoguz
Een van de indrukwekkende gebouwen in Daşoguz

Daşoguz is een stad in het noorden van Turkmenistan. De stad heette voorheen Tashauz maar werd in 1992 veranderd naar de huidige naam Daşoguz. De hoofdstad van de stad is Daşoguz Province. Er wonen ongeveer 210.000 inwoners die voornamelijk uit Turkmenen en Oezbeken bestaan.

Heb je weinig kennis van Turkmenistan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Daşoguz
Plaatsen in de buurt van Daşoguz (Turkmenistan) :
 • Asjchabad (452 km)
 • Turkmenbashi (622 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Daşoguz

  Paardenraces in Daşoguz (Daşoguz)

  Paardenraces in Daşoguz
  Paardenraces in Daşoguz
  Kaart met locatie Paardenraces in Daşoguz

  In Turkmenistan worden veel paardenraces gehouden, ook in de stad Daşoguz. Turkmeense paarden zijn een soort ras die 'Akhal-Teke' genoemd worden. Dit ras is het nationale embleem en staat bekend om hun uithoudingsvermogen en snelheid. Er zijn ongeveer 3.500 van deze Akhal-Tekes in de wereld, waarvan de meeste in Rusland en Turkmenistan verblijven.

  Toplumy Stadium (Daşoguz)

  Toplumy Stadium
  Toplumy Stadium
  Kaart met locatie Toplumy Stadium

  In het voetbalstadion van Daşoguz, het Toplumy Stadium, voetbalt de club Turan Daşoguz, dit is de voetbalclub van deze stad. Het stadion is een multifunctioneel stadion, er kunnen namelijk verschillende sporten worden gehouden zoals volleybal en basketbal. Het stadion heeft zelfs een binnenzwembad. Momenteel wordt het echter vooral voor voetbalwedstrijden gebruikt. Er kunnen 10.000 mensen in het stadium aanwezig zijn. Verder is het stadion nog vrij nieuw, de opening was in 2010.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Turkmenistan bekijken.

  Vervoer

  Daşoguz heeft 1 binnenlandse luchthaven die verbonden is met Asjchabat, Mary, Balkanabat, Turkmenbashy en Turkmenabat. De enige internationale luchthaven die het land heeft is Asjchabat Airport en ligt in de hoofdstad Asjchabat. Je kunt ook met de bus naar Asjchabat, wat 12 tot 18 uur duurt. Het busstation is in het noorden van de stad gelegen. Daarnaast heeft de stad een treinstation en rijdt hier elke dag 1 trein van Asjchabat en Konye Urgench. Je kunt er ook voor kiezen om met een auto te reizen.

  Geschiedenis

  In de vroege geschiedenis had Silk Road een populaire halte, Hence genaamd. Het werd in het begin van de 19e eeuw door de Russen opgericht als fort, die Tashauz werd genoemd. Door de Turkmenen werd deze naam in 1992, na de onafhankelijkheid, naar Daşoguz (Dashkhovux) veranderd. De moderne stad is een Sovjet ontworpen stad die vele monumenten en musea biedt. Deze stad wordt als lokaal administratief, cultureel centrum en spoorwegknooppunt gebruikt. Op 5 september 1998 viel er een meteoriet met een gewicht rond de 7 kilo in het stadje.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Daşoguz