Colonia del Sacramento

Colonia del Sacramento in Uruguay
Colonia del Sacramento in Uruguay

Colonia del Sacramento is de oudste stad van Uruguay en ligt in het zuidwesten, dichtbij de rivier Río de la Plata. Aan de andere kant van de rivier ligt het Argentijnse Buenos Aires. Colonia del Sacramento is de hoofdstad van het gelijknamige departement Colonia. Er wonen iets meer dan 20.000 mensen in de stad.

Heb je weinig kennis van Uruguay? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Colonia del Sacramento
Plaatsen in de buurt van Colonia del Sacramento:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Colonia del Sacramento

Barrio Histůrico (Colonia del Sacramento)

Barrio Histůrico
Barrio Histůrico

De historische wijk (Barrio Histórico) staat al een tijdje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een populaire toeristische attractie. Veel bezoekers combineren een bezoek aan deze wijk met Buenos Aires, er is namelijk een frequente veerdienst over de Río de la Plata tussen de twee steden, waarbij je binnen 50 minuten in de andere stad bent. Het historische deel van Colonia is gebouwd in de 17e eeuw door de Portugezen.

BasŪlica del SantŪsimo Sacramento (Colonia del Sacramento)

Basílica del Santísimo Sacramento is een interessante kerk. Deze Basiliek van het Heilig Sacrament werd in 1808 gebouwd door de Portugezen en bevindt zich op het Plaza Mayor. Ondanks dat de kerk meerdere malen verbouwd is wordt het toch beschouwd als de oudste kerk van Uruguay. De kerk ligt in de historische wijk van de stad. Binnen in de Basiliek bevinden zich de graven van Rama en Vader Barredo.

Koloniaal Colonia del Sacramento (Colonia del Sacramento)

De oudste stad van Uruguay is Colonia del Sacramento. De stad is gesticht door de Portugezen in 1680. Als je er rondloopt, zie je nog veel van de oude koloniale tijd. Voorbeelden hiervan zijn de stadspoort en de houten ophaalbrug, een basiliek uit 1808, een vuurtoren uit de 17e eeuw en de oudste kerk van Uruguay, gebouwd rond 1695. Ook is er een museum in de stad die onder andere Portugese meubels, juwelen, uniformen en oude Portugese kaarten tentoonstelt.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Uruguay bekijken.

Vervoer

Laguna de los Patos International Airport ligt op 17 km van Colonia. In de stad zijn drie veerboten die een verbinding hebben met Buenos Aires, Argentinië. Twee belangrijke snelwegen eindigen in Colonia: Highway #1 verbindt Colonia met de hoofdstad Montevideo en de oostelijke steden; Highway #21 verbindt de stad met het noorden.

Geschiedenis

Colonia del Sacramento is gesticht door de Portugezen, dit gebeurde in 1680. Later kwamen de Spanjaarden in opstand en vochten ze over dit stuk land. Het bleef wisselen, maar in 1777 bleef het in bezit van de Spanjaarden. Dit wisselende later weer naar de Portugezen en in 1816 werd het veroverd door Brazilië. Sinds 1828 Uruguay onafhankelijk en dit geldt ook voor Colonia del Sacramento.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Colonia del Sacramento? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Colonia del Sacramento, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Uruguay? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen