Isla Margarita

Strand Isla Margarita
Strand Isla Margarita

Isla Margarita ligt in de Cariben aan de noordoostkust van Venezuela. Isla Margarita ligt op zo'n 38 kilometer van het vasteland van Venezuela. De hoofdstad is La Asunción terwijl de grootste stad Porlamar is. Het eiland is 67 km van oost naar west en 35 km van noord naar zuid, in totaal 1.080 km². Hiermee is het net iets groter dan Curaçao. Samen met de eilanden Cubagua en Coche vormt Isla Margarita de Venezolaanse deelstaat Nuevo Esparta. Het eiland heeft vele stranden, van vrijwel verlaten tot zeer druk bezochte stranden. Playa El Agua in het noorden van het eiland is het populairste met 4 km aan fijn zand. Het strand Playa El Yaque staat internationaal bekend als perfecte locatie voor windsurfers. Het klimaat is zonnig en droog, met temperaturen van 24 tot 37ºC.

Heb je weinig kennis van Venezuela? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Isla Margarita
Plaatsen in de buurt van Isla Margarita:

Ervaringen

Annelies op 28 augustus 2012 plaats: Isla Margarita, reisperiode: augustus 2004

Mooi zandstrand echter woelige, ruwe en geen heldere zee. Bevolking ontzettend lief echter indien u zich begeeft in het uitgaancircuit dames van lichte zeden die zich om de haverklap aanbieden, wel of geen partner bij u, houd daar rekening mee. Qua cultuur en bezienswaardigheden niet veel bijzonders op Isla Margarita, kortom een leuke ervaring, niet voor herhaling vatbaar en zeker niet een goed beeld vergeleken met de rest van zuid amerika.

  • Algemeen 7
  • Uitgaan 6
  • Cultuur 6
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 4
  • Inwoners 9
  • Ligging 6

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Isla Margarita

Angel Falls (Isla Margarita)

Angel Falls
Angel Falls

Een echte aanrader is om een dag naar Canaima en de Angel Falls te gaan. Je moet hier wel met een vliegtuigje naartoe omdat het redelijk ver weg ligt. Na twee uur vliegen vlieg je tegen een van de hoogste watervallen ter wereld aan en met een beetje geluk kun je prachtige foto's maken.

Duiken en snorkelen Los Frailes (Isla Margarita)

Duiken en snorkelen Los Frailes
Duiken en snorkelen Los Frailes

Op Isla de Margarita zijn veel snorkel en duiklocaties te vinden, hiervan is de bekendste de eilandengroep Los Frailes. Met de boot vaar je vanaf Playa el Agua in zo'n 45 minuten naar de eilanden toe. Via de duikscholen in de stad en op het eiland is het mogelijk om deze excursie te boeken. 's Ochtends word je opgehaald om met de boot naar Los Frailes te varen. Eerst maak je een duik in een rustige baai, na een heerlijke lunch maak je je tweede duik op een andere locatie. Tijdens de excursie maak je kennis met prachtige vissen, maar ook met de vele pelikanen die leven rondom de eilanden. Als je liever snorkelt dan duikt, dan kan dat ook. Bij aankomst op Los Frailes krijg je eerst een uur de tijd om te snorkelen, vervolgens ga je lunchen en ga je op een andere plek nog een uur snorkelen.

Jeepsafari Isla Margarita (Isla Margarita)

Jeepsafari Isla Margarita
Jeepsafari Isla Margarita

De jeepsafari is een erg leuke excursie om meer van het eiland te ontdekken. Het schiereiland Macanao kenmerkt zich bijvoorbeeld door de grote vlakte met vele cactussen, de rode grond en kleine vissersdorpjes.

Winkelen op Isla Margarita (Isla Margarita)

Winkelen op Isla Margarita
Winkelen op Isla Margarita

Op het eiland Isla Margarita kun je goed shoppen. Alles wat je koopt, is namelijk belastingvrij. Het is een veelbezocht gebied door zowel toeristen als de plaatselijke bevolking. In Porlamar kun je van alles kopen, waaronder groenten en fruit maar ook tv's en dvd-spelers. Tevens kun je er leuke souvenirtjes voor thuis kopen en zijn er restaurantjes waar je kunt eten en drinken.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Venezuela bekijken.

Vervoer

Del Caribe International General Santiago Marino Airport (PMV) ligt op 25 km buiten Porlamar en vanaf hier is een directe verbindingen met veel Europese plaatsen en steden in Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Op het eiland is een goed openbaar vervoersysteem, maar ook taxi's zijn niet duur. Spreek wel van tevoren een prijs af.

Geschiedenis

Het eiland werd ontdekt door de bekende ontdekkingsreiziger Christopher Columbus, toen hij in 1498 met zijn derde reis richting Amerika bezig was. Hij gaf het eiland de naam "La Margarita", wat het Griekse woord voor 'parels' is. Dit kwam omdat de zeebodem vol met parels lag in die tijd. Jaren later werd de naam veranderd in Isla de Margarita om de prinses van Oostenrijk te eren die ging trouwens met de Spaanse prins Don Juan.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Isla Margarita? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Isla Margarita, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Venezuela? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen