Gratis reisvoorstel aanvragen

Weekend Berlijn

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Berlijn (Duitsland)
Periode: maart 2006
Vervoer: Bus
Accommodatie: Aparthotel/Berlin-Schöneveld
Organisatie: Effeweg.nl

Foto van deze vakantie

Vanuit onze opstapplaats Arnhem zijn wij via Deventer naar de Lutte gereden. Daar hebben we een kopje koffie gedronken en daarna zijn we vertrokken richting Berlijn. De bedoeling was om aan het eind van de middag aan te komen in Berlijn maar helaas was er onderweg een ongeluk gebeurt. Door dit ongeluk hebben wij ongeveer 4,5 uur stil gestaan op de snelweg met als gevolg dat wij gelijk doorgereden zijn naar ons hotel. Het hotel (Aparthotel Berlin-Schöneveld) ligt aan de rand van Berlijn op 100 meter van een S-bahn station. Aangezien iedereen aardig uitgeput was van de lange busreis stond er s`avonds niets meer op het programma.

Na het ontbijt zijn we naar het centrum gereden en hebben we daar een stadsrondrit gemaakt. We hebben o.a. Checkpoint Charlie en het Holocaust-monument bezocht. Checkpoint Charlie was tijdens de verdeling van Berlijn een controlepost. Dit stond op de grens van de Amerikaanse en Russische sector. Het Holocaust- monument strekt zich uit over een oppervlakte van 20.000 vierkante meter. Op het glooiend terrein in het hartje van de stad staan 2711 grijze, rechthoekige pilaren tot 4,7 meter hoog. De pilaren moeten volgens de Amerikaanse architect Peter Eisenman een gevoel van desoriëntatie en eenzaamheid teweeg brengen. Natuurlijk werd de Berlijnse muur tijdens deze stadstour ook niet vergeten. Na de stadstour was er de mogelijkheid om een boottocht te maken over de Spree. Mijn voorkeur ging uit naar winkelen, dus hebben wij ons in het centrum laten afzetten en zijn we gaan shoppen. De rest van het gezelschap heeft de boottocht gemaakt en zijn met z`n allen uit eten geweest. Wij (ik, mijn moeder, vriendin en neefje) hebben ons na het avondeten weer aangesloten bij de groep en toen hebben we nog een verlichte stadstour gemaakt. Dit keer langs o.a. de Brandenburger Tur en de radiotoren. Deze radiotoren hebben wij beklommen tot 125 meter hoogte en daarna genoten van het prachtige uitzicht. Maar aan alles komt een eind dus ook aan deze vermoeiende en indrukwekkende dag in Berlijn.

Vandaag alweer de laatste dag. Op tijd ontbijten en daarna direct door naar Sanssouci. Dit paleis heeft de Pruisische koning Frederik II laten bouwen om aan de drukte te ontkomen en heerlijk te ontspannen. Helaas voor hem werd dit paleis al snel de regeringszetel. Omdat wij hier in maart waren was het nog niet geheel geopend, maar desondanks wel de moeite waard om het paleis met zijn tuinen te zien. Voor de middag zijn wij teruggereden naar Nederland en rond etenstijd arriveerde wij weer in de Lutte. Hier was de mogelijkheid om te dineren. (Wat wij dan ook gedaan hebben, niet in het bijbehorende restaurant maar in het pannenkoekenhuis naast de overstapplaats).

Voor mij was er één klein minpuntje en dat was dat de buschauffeur niets van Berlijn kon vertellen en zelf aardig chagrijnig was van de file op de heenweg.

Heb je interesse in een reis naar Duitsland? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Duitsland, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen