Efteling

Url: https://www.efteling.com/nl

Type reizen: pretparken

Logo van Efteling

De Efteling is een attractiepark en recreatiecomplex in Kaatsheuvel. De Efteling staat ook wel bekend als de Wereld vol Wonderen. Naast het attractiepark vind je er het Efteling Theater, de hotels Efteling Hotel en Efteling Loonsche Land, de vakantieparken Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land en Golfclub Efteling. Zowel qua bezoekersaantallen als qua oppervlakte is de Efteling het grootste attractiepark van de Benelux.

De Efteling bestaat al sinds 1952 en omvatte toen alleen nog het Sprookjesbos. Inmiddels is het attractiepark uitgegroeid tot een van de grootste van Europa. In de jaren `70 werd de eerste attractie geopend, waarna er velen volgden. Denk aan de bekende Python, bobsleebaan Bob, wildwaterbaan Piraña, Carnaval Festival en Monsieur Canibale. Het Efteling Park bestaat inmiddels uit 5 themagebieden, die rijken worden genoemd: Marerijk, Anderrijk, Reizenrijk, Ruigrijk en Fantasierijk. Het Paleis der Fantasie vormt het centrum van het park.

Bosrijk was het eerste vakantiepark van de Efteling en valt in de viersterrencategorie. Bij het Loonsche Land zijn zowel hotelkamers als vakantiewoningen/bungalows beschikbaar. Deze zijn geclassificeerd met driesterren. Wie in een hotel wil verblijven kan ook een kamer boeken in het Efteling Hotel. Dit hotel telt 122 kamers, waarvan 22 themasuites. Je slaapt hier bijvoorbeeld in de wereld van Doornroosje of in de stijl van de Vliegende Hollander. Wanneer je een verblijf boekt in een van de accommodaties van Efteling zijn de entreetickets voor De Efteling inbegrepen.

Ervaringen met Efteling

Efteling krijgt gemiddeld een 8,0
op basis van 1 ervaring:

8,0 + Ervaring delen
op 19 december 2021 bestemming: Nederland / Kaatsheuvel, reisperiode: december 2021

De Efteling is een geweldig park voor groot en klein. We zijn met de hele familie op bezoek geweest. Ondanks het mindere weer was het een leuke dag. De ene vermaakt zich in de attracties, en de ander vond de Warme Winter Weide gezellig.

  • Algemeen 8

Nieuws