Sawadee Reizen

Url: https://www.sawadee.nl/
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: rondreizen

Logo van Sawadee Reizen
Sawadee Reizen won in 2014 de Reisgraag award

Sawadee Reizen is onderdeel van Travelopia en organiseert al sinds 1983 avontuurlijke rondreizen naar bijzondere bestemmingen, waarbij aandacht voor natuur en cultuur centraal staat. Ook biedt Sawadee Reizen vakanties aan die speciaal voor gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar zijn en die een originele en avontuurlijke reisbeleving zoeken. Daarnaast zijn er speciale reizen voor singles en eenoudergezinnen. Voor de actieve vakantieganger heeft Sawadee fiets- en wandelvakanties. Voor elke reis die deze reisorganisatie organiseert wordt getracht om er een project in op te nemen, waarvan de opbrengst direct naar de lokale bevolking gaat. Ook kunnen de inkomsten naar de natuurbescherming gaan. Daarmee is Sawadee een van de koplopers als het gaat om duurzaam toerisme. Bovendien krijg je een land zo ook van een andere kant te zien, wat bijzondere ervaringen oplevert voor de reizigers.

De reisorganisatie biedt verschillende soorten (kleine) groepsreizen aan. Tijdens deze reizen beleef je van alles en maak je contact met de lokale bevolking. Je reist in kleine groepen en slaapt op unieke plekken. Er is verder voldoende mogelijkheid om er zelf op uit te trekken. Het hoofdkantoor van Sawadee Reizen bevindt zich in Amsterdam. Hier kun je een vakantie boeken of informatie krijgen over de verschillende reizen. Sawadee Reizen biedt een groot aantal bestemmingen aan over de hele wereld waaronder Namibië, Zweden, Uganda, Singapore, Nepal, Honduras en de Filipijnen.

op 7 januari 2020 bestemming: Thailand, reisperiode: december 2019

Het was een geweldige vakantie in Thailand. zeer vriendelijke bevolking en een heel mooi land. We hebben eerst een rondreis van 10 dagen gemaakt, die soms wel vermoeiend was maar wil je iets zien van het land dan zul je toch ook iets moeten ondernemen, Daarna nog een
dag of 5 genoten van het strand.De reis was mede goed geslaagd door onze reisleider Jesse. Deze jongen beantwoorden al onze vragen deskundig en als er een probleem dreigde te ontstaan dan loste hij dit op zonder dat er ook maar iemand last van had. Hij was goed voorbereid op alles wat zou komen en kon ons ook heel goed informeren wat ons elke keer te wachten stond. Deze jongen is werkelijk gemaakt voor dit soort werk. Top, petje af. Een familiereis als deze is een aanrader voor iedereen die wat avontuur wil en daarnaast ook nog wat ontspanning tijdens de vakantie.

  • Algemeen 9
op 1 januari 2020 bestemming: , reisperiode: februari 2019

Goed georganiseerd, goede hotels, mooie bestemmingen

  • Algemeen 9
op 25 december 2019 bestemming: Iran, reisperiode: januari 2019

Iran is een mooi land waar je zeer welkom wordt geheten door de bevolking met zeer mooie tempels en natuur

  • Algemeen 9
op 19 december 2019 bestemming: China, reisperiode: mei 2019

Mooie afwisselende reis maar helaas met een gids die nog niet eerder in China was geweest. Die stuurde ons daardoor vaker het bos in. Erg frustrerend. De dames op het hoofdkantoor deden wel altijd hun best en waren snel met hun antwoorden.

  • Algemeen 7
op 18 december 2019 bestemming: Peru, reisperiode: april 2019

Na het lezen van het reisprogramma heb je bepaalde verwachtingen. Wanneer de verwachtingen op alle fronten worden overtroffen dan is een 10 op zijn plaats.

  • Algemeen 10
op 18 december 2019 bestemming: , reisperiode: oktober 2019

De reis bracht je op plekken waar je anders nooit komt. Er was veel te zien, met name als je van kloosters en Buddha beelden houdt, achtergronden van Bhutan, vergezichten en onherbergzame streken, dan is deze reis een aanrader. Voor luxe paardjes is deze reis niet geschikt: het reizen is redelijk zwaar vanwege de slechte wegen in Sikkim en gedeeltelijk in Bhutan.

  • Algemeen 8
op 18 december 2019 bestemming: , reisperiode: juni 2019

De reis was erg gevarieerd op het gebied van cultuur en natuur, goed opgebouwd en alles was goed geregeld. De reisleider had zich goed voorbereid. Bij één homestay waren er te weinig sanitaire voorzieningen voor zoveel mensen. Na een klein ongeval meelevende reacties vanuit de organisatie en een bloemetje bij thuiskomst.

  • Algemeen 9
op 25 november 2019 bestemming: Iran, reisperiode: september 2018

Omdat het een heel mooie, goed georganiseerde reis was. En ik wilde reageren op een opmerking van een andere beoordelaar die aangaf dat er geen informatie vooraf was dat je vervolgens de VS niet meer inkomt. Sawadee is hier niet verantwoordelijk voor. Dat ben je als reiziger toch echt zelf.

  • Algemeen 9
op 9 oktober 2019 bestemming: , reisperiode: oktober 2019

Bedankt Sawadee voor het verknallen van 3 weken vakantie.Jullie annuleren 2 dagen voor vertrek de reis,bieden geen alternatief en tot slot willen jullie mij geen 1 persoons-kamer aanbieden maar wel een twee-persoonskamer met een vreemde.En er is aleen contact met Tui geweest terwijl jullie de reis aanbieden.Weg vakantie 2019.......

  • Algemeen 1
op 9 oktober 2019 bestemming: Ecuador, reisperiode: oktober 2019

Wij zouden 11 okt naar Ecuador gaan maar 3 dagen voor vertrek is dat geannuleerd ivb met stakingen waar wij begrip voor hebben maar als er niks geen andere vakantie aangeboden kan worden vindt ik erg daarbij hebben ze van sawadee nog niet 1 keer naar mijn gebeld heb elke keer zelf gebeld en moest alles horen van tui wij hebben kosten gehad alle vaccinaties gehad hondenpension geregeld en sawadee heeft niks van zich laten horen was direct de laatste keer dat wij bij sawadee geboekt hebben waardeloos

  • Algemeen 1

Meer ervaringen

Nieuws

Artikelen

Vakantieverhalen / reisverslagen