Schrijf een ervaring over Sunweb en maak kans op mooie prijzen!

Sunweb

Url: http://www.sunweb.nl
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: strandvakantie

Logo van Sunweb

Sunweb is sinds 2000 expert in voordelige zonvakanties, wintersportvakanties en autovakanties. In totaal heeft Sunweb meer dan 3.000 zonvakanties, 1.300 wintersportvakanties en 1.000 autovakanties in het aanbod. De reisorganisatie heeft zonvakanties in verschillende soorten: all-inclusive vakanties, kindvriendelijke familievakanties, romantische vakanties, sportieve vakanties en kleinschalige vakanties. Zo heb je bij de kleinschalige vakanties geen last van massatoerisme en kun je genieten van rust om je heen en zijn er bij de kindvriendelijke familievakanties veel faciliteiten en activiteiten aanwezig voor je kinderen. Het aanbod van zonvakanties bestaat uit veel verschillende bestemmingen zowel binnen als buiten Europa. Enkele voorbeelden zijn Spanje, Portugal, Italië, Kroatië, Cyprus en Turkije. De reisorganisatie biedt ook een aantal mooie winterzonbestemmingen aan zoals Kaapverdië, de Canarische Eilanden en Egypte. Mocht je tijdens de winter langer dan 29 dagen weg willen, dan heeft Sunweb een speciaal 'overwinteren aanbod', waarbij je voor een zacht prijsje voor een lange tijd op één zonbestemming blijft tijdens de winter. Als je meer voelt voor een wintersportvakantie, kun je kiezen uit 150 bestemmingen waaronder Zwitserland, Frankrijk en Oostenrijk. Bij deze vakanties is de skipas altijd inbegrepen, net als gratis skigarantie. Als er onvoldoende sneeuw op de vakantiebestemming valt, kun je dankzij de skigarantie kosteloos de vakantie omboeken of annuleren. Ook biedt Sunweb mini-skivakanties, waarbij je een aantal dagen kunt genieten van wintersport. Als je meer luxe wilt tijdens de wintersportvakantie, kun je kiezen voor een van de luxere wellnessvakanties. Houd je er meer van om met eigen vervoer te reizen als je op vakantie gaat? Kies dan voor een autovakantie. De bestemmingen van de autovakanties zijn Frankrijk, Italië, Spanje, Kroatië, Hongarije, Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. Per land kun je kiezen uit verschillende plaatsen waar je verblijft in een hotel, camping of appartement. Alle vakanties van Sunweb zijn alleen online te boeken via de website en niet bij een reisbureau. Verder kun je op de website ook losse vliegtickets kopen en zijn er altijd een paar leuke aanbiedingen te vinden. Voor vragen, opmerkingen en ondersteuning kun je naar de reisorganisatie bellen of mailen, een bericht plaatsen op het Sunweb Forum of contact opnemen via de sociale media.

op 20 maart 2017 bestemming: Frankrijk / joue du loup, reisperiode: maart 2017

Vorige week ben ik met 3 vrienden via Sunweb op een mini-ski wintersport weekend geweest. Mijn ervaring was bijzonder slecht en ik zou hierbij graag willen toelichten waarom.

Toen we zaterdagochtend aankwamen bleek het al flink te sneeuwen. Goed nieuws, dachten wij. Echter, aangekomen bij de skilift bleek het hele skigebied gesloten te zijn in verband met harde wind boven op de berg. Hier was niks van te merken in het dal. Vervolgens hebben we contact gezocht met onze reisleider. Hij wist ons herhaaldelijk te vertellen dat het 'onmacht' was en dat hij hier niks aan kon doen. Hij beloofde wel contact op te nemen met het hoofdkantoor van Sunweb om te overleggen of hier een gepaste oplossing of tegemoetkoming mogelijk was en zou ons dit zo snel mogelijk laten weten.

Van de reisleider hebben we die dag (en de volgende dag) niks meer gehoord en dus zijn we op eigen initiatief naar het skikaart loket gegaan om te kijken of we zelf iets konden regelen. De medewerksters achter de balie hadden duidelijk begrip voor de situatie, maar gaven in gebrekkig Engels / Frans aan dat ze ons geen geld terug konden geven omdat wij geen directe klant waren. Begrijpelijk, want dat was natuurlijk Sunweb die een groep arrangement heeft geregeld. Dus besloten we opnieuw contact te zoeken met de reisleiding, maar die was nergens te bekennen of te bereiken.

De volgende dag (zondag) waren de liften gelukkig wel geopend en hebben we gesnowboard. Het weer was niet heel best, maar de sneeuw was in ieder geval wel goed.

Toen we op maandag (de laatste skidag) op weg naar de lift waren, kwamen we bij toeval onze reisleider tegen. Hij vertelde ons dat vandaag opnieuw de liften gesloten waren en dat we eventueel de bus konden pakken naar het andere gebied (Super Dévoluy) omdat daar wel 1 lift open was. Daarnaast vertelde we hem over onze ervaring bij het skikaart loket en vroegen hem of hij wilde proberen iets te regelen, omdat hij vanuit Sunweb wél directe klant was. Hij bleef herhalen dat het onmacht was, maar beloofde wederom dat hij zijn best ging doen om iets te regelen. We hoorden wederom niks meer van hem.

We besloten de bus naar het andere gebied te pakken, zodat we in ieder geval nog een beetje konden snowboarden. Na 30 minuten op de bus wachten en 30 minuten in de bus zitten, kwamen we aan in Super Dévoluy. Uiteindelijk bij de lift aangekomen, bleek dat het hele gebied inmiddels weer was afgesloten en dat we alsnog niet konden snowboarden. Weer 30 min terug naar de Joue du Loup, om ons daar te vervelen en ons gehuurde materiaal (dat we 1 dag gebruikt hebben) te retourneren.

Al met al hebben zijn we dus 5 dagen weg geweest, hebben we vrije dagen opgenomen, een hoop geld betaald en een lange oncomfortabele busreis gemaakt om 1 dag te kunnen snowboarden en ons 2 dagen te vervelen in een gebied waar verder bijzonder weinig te doen was.

Om er nog een schepje bovenop te doen, was onze bus op de terugreis met 5 uur vertraagd omdat hij van de weg was geraakt in verband met de sneeuw. Ook hierover was de communicatie vanuit de reisleider erg slecht en hebben we lange tijd voor niets in de sneeuw gestaan. Dit heeft er ook nog eens voor gezorgd dat we dinsdag laat in de middag pas thuis waren in plaats van dinsdagochtend. Wat sommige van ons ook nog eens een extra werkdag heeft gekocht.... Lees meer

  • Algemeen 1
op 12 maart 2017 bestemming: Turkije / Marmaris, reisperiode: mei 2016

Superleuk plaatsje, hotel prima. Ook naar side geweest aantal keer en afgelpen maart met sunweb naar de wintersport. Wij reizen nu al jaren met sunweb. Top, goede voorlichting, behulpzaam en snel bereikbaar... Lees meer

  • Algemeen 9
op 6 maart 2017 bestemming: Egypte / Hughada, reisperiode: juli 2016

Om dat ze altijd met raad en daad voor je klaar staan als je met iets zit om samen met je het op te lossen en je zo mooiste vakantie te geven👍daarom deze 8... Lees meer

  • Algemeen 8

Meer ervaringen

Nieuws

Vakantieverhalen / reisverslagen