Sunweb

Url: https://www.sunweb.nl
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: strandvakantie

Logo van Sunweb
Sunweb won in 2018 de Reisgraag award

Sunweb is sinds 2000 expert in voordelige zonvakanties, wintersportvakanties en autovakanties. De reisorganisatie heeft zonvakanties in verschillende soorten: all-inclusive vakanties, kindvriendelijke familievakanties, romantische vakanties, sportieve vakanties en kleinschalige vakanties. Elk van deze soorten vakanties hebben hun eigen kenmerken en voordelen die gecombineerd worden met de excellente service van Sunweb.

Zowel voor zomerse zonvakanties of winterzonvakanties kun je bij deze reisorganisatie terecht. Denk aan de heerlijke zomers in bijvoorbeeld Spanje, Portugal en Turkije of aan de winters in Egypte en op de Canarische Eilanden. En mocht je tijdens de winter langer dan 29 dagen weg willen, dan heeft Sunweb een speciaal 'overwinteren aanbod', waarbij je voor een zacht prijsje voor een lange tijd op één zonbestemming blijft tijdens de winter.

Sinds april 2015 maakt Sunweb een selectie van de zonvakanties die een extra hoge beoordeling krijgen. Bij deze zonvakanties geeft Sunweb aanvullende service in de vorm van Nederlands sprekende reisleiding en transfers naar het hotel vanaf de luchthaven. De Sunweb selections hotels liggen in Turkije, Griekenland, Spanje, Tunesië en Cyprus. Net zoals bij al het aanbod van Sunweb kun je voor de selections je voorkeur aangeven voor bijvoorbeeld een familievakantie, wellnessvakantie of kleinschalige vakantie. Bij de kleinschalige vakanties heb je geen last van massatoerisme en kun je genieten van rust om je heen en zijn er bij de kindvriendelijke familievakanties veel faciliteiten en activiteiten aanwezig voor de kinderen.

Als je meer voelt voor een wintersportvakantie, kun je kiezen uit 150 bestemmingen waaronder Zwitserland, Frankrijk en Oostenrijk. Bij deze vakanties is de skipas altijd inbegrepen, net als gratis skigarantie. Als er onvoldoende sneeuw op de vakantiebestemming valt, kun je dankzij de skigarantie kosteloos de vakantie omboeken of annuleren. Ook biedt Sunweb mini-skivakanties, waarbij je een aantal dagen kunt genieten van wintersport. Als je meer luxe wilt tijdens de wintersportvakantie, kun je kiezen voor een van de luxere wellnessvakanties.

Houd je er meer van om met eigen vervoer te reizen als je op vakantie gaat? Kies dan voor een autovakantie. De bestemmingen van de autovakanties zijn Frankrijk, Italië, Spanje, Kroatië, Hongarije, Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. Per land kun je kiezen uit verschillende plaatsen waar je verblijft in een hotel, camping of appartement.

Alle vakanties van Sunweb zijn alleen online te boeken via de website en niet bij een reisbureau. Verder kun je op de website ook losse vliegtickets kopen en zijn er altijd een paar leuke aanbiedingen te vinden. Voor vragen, opmerkingen en ondersteuning kun je naar de reisorganisatie bellen of mailen, een bericht plaatsen op het Sunweb Forum of contact opnemen via de sociale media.

op 3 oktober 2021 bestemming: Griekenland / Kreta, reisperiode: september 2021

Ik heb een vakantie geboekt via Sunweb omdat ik een weekje alleen op vakantie wilde gaan, Sunweb had als enige een hotel die een hotel in mijn ogen aanbod die ook voor een redelijke prijs was.

Hotel geboekt, aangekomen op bestemming. Alles leek tot zover in orde. Ik zat op Kreta en tijdens mijn 2e dag was er de 2e heftigste aardbeving ooit, de hoogste is gemeten in 1994 op een schaal van 6.1, 6 dagen geleden was er een aardbeving van 6 op de schaal van richter. Na deze aardbeving zijn er nog wel honderden naschokken/bevingen geweest, de volgende dag werd ik weer wakker geschud. Ik heb direct aan de bel getrokken bij de 'reisleiding', deze vertelde mij dat ik 'rustig moest doen' en dat het wel even kon duren voordat ik voorzien zou worden van een antwoord.

Op zo'n moment wil je gewoon graag geholpen/gehoord worden, ik wilde niet langer blijven op Kreta, ook omdat ik alleen was. Als ik dan te horen krijg dat ik 'even rustig moet doen en moet afwachten', vind ik dit ongelofelijk als zo'n organisatie zijnde. Schandalig gewoon.

Niks was mogelijk en ik wilde zo snel mogelijk weg, ik heb maar zelf een vlucht geboekt (enkele reis van 400 euro, wat ook volstrekt belachelijk is) omdat ik gewoon mijn eigen veiligheid wilde waarborgen.

Voortaan boek ik toch gewoon maar weer lekker bij de bekendere rode/blauwe concurrent, Sunweb = goedkoop = duurkoop. Nooit meer. ... Lees meer

  • Algemeen 1
op 28 september 2021 bestemming: Griekenland / Attika, reisperiode: oktober 2021

Ik heb een vakantie geboekt bij Sunweb. Door enig mankement is de datum verkeerd doorgevoerd, waardoor ik niet op vakantie kan. Na meer dan 2 uur bellen met Sunweb is er geen enkele mogelijkheid tot coulance. Zelfs niet wanneer ik aangeef exact dezelfde vakantie te willen, met exact dezelfde luchtvaartmaatschappij, van dezelfde luchthaven met dezelfde vluchttijd maar met een andere datum (die nota bene nog ruimschoots beschikbaar is). De reden: mijn betaling is al doorgevoerd (minder dan 24 uur na boeken). Nu krijg ik vanochtend (24 uur na contact met Sunweb!) pas te zien dat mijn betaling is doorgekomen.

Naast dat dit bedrijf geen enkele moeite doet om te helpen bij het zoeken naar oplossingen, liegen ze glashard tegen mij.
Het helpen van een student die op zijn tandvlees loopt vanwege een vreselijk jaar, die eindelijk een keer enorm graag op vakantie wil, is kennelijk veel te veel gevraagd voor Sunweb. ... Lees meer

  • Algemeen 1
op 3 september 2021 bestemming: Griekenland / Zakynthos, reisperiode: september 2021

Ben hier al vaak geweest. Bestemming krijgt een 9. Sunweb een 3, telefonisch(0900-0290) niet te bereiken. Letterlijk uren in de wacht. Schandalig!! ... Lees meer

  • Algemeen 3
op 16 augustus 2021 bestemming: Griekenland / Nea Styra, reisperiode: augustus 2021

Dit cijfer is puur voor Sunweb bedoeld. Vlak voor de vakantie probeerde ik via mail en telefoon informatie te vragen over de bosbranden, maar zonder gehoor/antwoord. Van te voren worden excursies beloofd, maar eenmaal aangekomen was er 1 excursie beschikbaar in de Sunweb app. Helaas mochten we hier niet aan mee doen, want het zou te ver weg zijn. Voor de terugvlucht moesten we opeens opnieuw betalen voor onze koffer in Athene. Ik probeer hiervoor nu mijn geld terug te vragen bij Sunweb. Geen gehoor via de telefoon na 30 min in de wachtrij te hebben gestaan. Hopelijk beantwoorden ze mijn mail nu wel.... Laatste keer met Sunweb... Heel jammer. Nea Styra is trouwens wel geweldig mooi! ... Lees meer

  • Algemeen 4
op 10 augustus 2021 bestemming: Nederland, reisperiode: januari 2021

Schandalig hoe sunweb met haar klanten omgaat. Ik heb nu 2 dagen achter elkaar 30 min proberen te bellen en krijg continu dat er nog 2 wachtenden voor me zijn. Ik denk dat er helemaal niemand zit om vragen te beantwoorden. Dit jaar voor het laatst hier geboekt. heel erg slecht dit. ... Lees meer

  • Algemeen 10
op 3 augustus 2021 bestemming: Spanje / Lanzarote, reisperiode: september 2021

Probeer Sunweb al dagen te bereiken om mijn reis om te boeken. Telefonisch niet te bereiken op nummer 0900-0290
Je krijgt een antwoordapparaat en daarna wordt de verbinding verbroken. E-mail wordt automatisch beantwoord en verwezen naar het telefoonnummer. Whatsapp idem. Hoe kan ik nu mijn reis omboeken??? ... Lees meer

  • Algemeen 2
op 16 juli 2021 bestemming: Griekenland / Chaliki, reisperiode: augustus 2019

Boeking bij Sunweb gedaan, maar Sunwebis onbereikbaar via Email en telefonisch, dat al weken. Ik heb geen vertrouwen meer in Sunweb, ga het restant bedrag ook niet betalen vor dat zij contact opnemen !! Krijg het gevoel dat Sunweb op instorten staat...failliet ? ... Lees meer

  • Algemeen 2
op 24 juni 2021 bestemming: België, reisperiode: januari 2019

Al 2 weken proberen om hen telefonisch te bereiken, lukt gewoon niet.
Vaak al meer dan een half uur aan de lijn gehangen, schandalig!
Ze zijn gewoon niet te bereiken!
Vraag mij af wanneer het wel eens zal lukken... ... Lees meer

  • Algemeen 1
op 9 juni 2021 bestemming: Griekenland / Rhodos, reisperiode: mei 2020

Pas op! Oplichting!! Sunweb adverteert met het volgende: Op dit moment wordt je betaling binnen twee weken nadat je reis geannuleerd is terugbetaald, zelfs als het de reisbranche wettelijk is toegestaan om alternatieven aan te bieden, zoals vouchers.

Dat is een leugen! Ze doen een slimme truc. Wij moesten een vakantie naar Rhodos annuleren omdat het opeens oranje gebied werd. Wij hadden toen een – veel goedkopere vakantie – nog snel als alternatief geboekt. Een medewerker aan de telefoon heeft mij hierbij geholpen.
Wat blijkt nu? Opeens krijg ik een voucher van 800 euro, in plaats van terugbetaling. Waarom? “Ja meneer, een omboeking is anders dan een annulering.” en “goh, dan heeft deze medewerker u verkeerd voorgelicht. Inderdaad als hij op annuleren had gedrukt en dan de nieuwe vakantie had geboekt had u dit geld teruggekregen, maar er is nu niets dat ik voor u kan doen.”
Dus: ze maken van annuleringen stiekem een omboeking, en als je alsnog geld terug zou krijgen wordt het een voucher, die je pas na een half jaar terug mag vragen en na een jaar terugbetaald krijgt (tenzij ze failliet gaan zoals D-reizen, dan krijg je natuurlijk niets). Pas op hiermee!

Trap er niet in zoals wij deden, en boek geen vakantie via Sunweb als je denkt dat je geld terug kan krijgen als het oranje gebied wordt!! ... Lees meer

  • Algemeen 1
op 7 maart 2021 bestemming: Nederland, reisperiode: januari 2020

Ik heb op 22-2 een vakantie voor de zomer geboekt. Nu, goede 2 weken later, is onze reis inclusief alles wat we daarbij hebben geboekt, ineens €300,00 goedkoper. Nou zeg, wat kan ik mezelf wel voor de kop slaan om de reisbranche te helpen door op tijd te boeken!!! Dagprijzen en een aanbieding kan, maar 300 verschil??? Schandalig!!! ... Lees meer

  • Algemeen 1

Meer ervaringen

Nieuws

Artikelen

Vakantieverhalen / reisverslagen