Schrijf een ervaring over TUI en maak kans op mooie prijzen!

TUI

Url: https://www.tui.nl/
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: allround

Logo van TUI

TUI is de grootste allround reisorganisatie van Nederland. Je kunt hier allerlei soorten vakanties boeken. Van zonvakantie tot stedentrip en van verre reizen tot rondreizen. TUI had voor 1 oktober 2015 nog de naam Arke, dit bedrijf werd in 1956 opgericht. In het vakantieaanbod van TUI kun je bestemmingen over de hele wereld vinden en er komen nog steeds bestemmingen bij. Hierdoor vind je altijd een vakantie die bij jou past. Je kunt bijvoorbeeld op een 16-daagse safari in Tanzania, een all-inclusive hotel boeken op Kaapverdië, op wintersport gaan in Val Chaviere of kiezen voor een van de sportreizen die de organisatie aanbiedt. Bij iedere accommodatie/ reis staan duidelijk de faciliteiten, kamers, foto’s en overige informatie weergegeven zodat je precies weet wat je te wachten staat per vakantie.

Onder de paraplu van TUI Group vallen reisorganisaties in 31 landen. Samen verzorgen zij op 180 bestemmingen de vakanties voor reizigers. Daarnaast heeft TUI een eigen vliegtuigmaatschappij genaamd TUI fly. TUI biedt negen verschillende concepten voor accommodaties aan. Zo kun je kiezen uit RIU Hotels & Resorts, ROBINSON, TUI BLUE for Two, TIME TO SMILE, SPLASHWORLD, TUI SENSATORI, TUI MAGIC LIFE,TUI BLUE for Families en TUI BLUE for All. Ieder label is gebaseerd op andere wensen. Zo is TUI BLUE for Two bedoeld voor koppels die willen verblijven in vier of vijfsterrenhotels en is SPLASHWORLD voornamelijk bedoeld voor families met kinderen die graag een aquapark bij de accommodatie willen.

Omdat TUI Group de grootste reisorganisatie ter wereld is, hebben ze een belangrijke rol in de toerisme-industrie. TUI speelt in op duurzame ontwikkelingen om de milieu-impact zo klein mogelijk te houden. Daarom biedt de reisorganisatie duurzame accommodaties aan. Zodat reizen in de toekomst ook mogelijk blijft. Uiteraard is TUI aangesloten bij TUI bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds.

op 24 november 2020 bestemming: KaapverdiŽ / Santa Maria, reisperiode: september 2020

Door de corona is mijn reis niet doorgegaan wat begrijpelijk is.
In het regelement van tui staat dat je uit 3 dingen mag kiezen.
Voucher, alternatieve vlucht, geld terug.
Ik koos voor een alternatieve vlucht omdat mijn vriend er woont en ik wil daar heen wanneer het weer mogelijk is.
Daarnaast bied tui vollop tickets aan.
Terwijl ze weten dat veel gebieden oranje is.
Maar ze willen wel geld vangen maar mensen omboeken op wat er word aangeboden zoals ik kies voor een alternatieve vlucht op een later tijdstip dat gaat zo moeilijk.
Deze mensen zijn oplichters.
Wat ze je aanbieden is alternatieve vlucht als de vlucht duurder is dan dat je betaald hebt word dit kosteloos omgeboekt.
Als het goedkoper is dan dat je betaald hebt krijg je het verschil terug.
Telkens proberen ze je geld afhandig te maken ondanks hun regelement.
Ze zijn aardig als ze je omboeken en je daarna vertellen wat het bedrag is wat je bij moet betalen.
En als je uiteindelijk ze aanspreekt over het geen dat het kosteloos omgeboekt hoort te worden zoals beschreven word in hun beschrijving dan zijn ze niet zo aardig meer.
Telkens plannen ze je in met veel gezeur en ze bieden die dagen vollop aan terwijl ze weten dat er dit jaar geen vliegtuig die kant meer opgaat.
Daarnaast willen ze mijn vlucht niet meer omboeken en willen ze mij een voucher geven terwijl ik een mail gehad heb met de 3 keuzes die ik krijg.
Deze maatschappij probeert mensen op te lichten tijdens de corona tijd.
Mooie regels maken zodat de mensen toch boeken en denken veilig te zitten.
Daarnaast hun regels niet na te komen. ... Lees meer

  • Algemeen 1
op 23 november 2020 bestemming: Verenigde Staten / New York, reisperiode: april 2020

Reis is door TUI geannuleerd in maart. Pas na 2 maanden krijg ik mijn voucher. Een paarmaanden geleden is er een tool geactiveerd in mijn TUI waarmee restitutie kan worden aangevraagd. Niemand van TUI heeft mij hierover geÔnformeerd, dit mag je zelf ontdekken, ofwel het piepsysteem om het geld zolang mogelijk vast te houden. Klantonvriendelijk en echt niet netjes. Te bedenken dat TUI 3,2mld staatssteun uit Duitsland heeft, het SGR fonds een waarde heeft van 80mln en ze in NL aanspraak kunnen maken op NOW. En wij consumenten moeten dan TUI financieren om overeind te blijven? TUI schaam je, dit is schande. Oh en als je restitutie hebt aangevraagd mag je nog eens 2 maanden wachten op je geld, te gek voor woorden dit. Voor mij nooit meer TUI! ... Lees meer

  • Algemeen 1
op 18 november 2020 bestemming: Portugal, reisperiode: maart 2019

IK WIL MIJN GELD TERUG ! ... Lees meer

  • Algemeen 1

Meer ervaringen

Nieuws

Artikelen

Vakantieverhalen / reisverslagen