Schrijf een ervaring over FOX, verre reizen van ANWB en maak kans op mooie prijzen!

FOX, verre reizen van ANWB

Url: http://www.fox.nl/
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: rondreizen

Logo van FOX, verre reizen van ANWB

FOX is een reisorganisatie met een groot aanbod van ruim 300 rondreizen naar verre bestemmingen. Jaarlijks komen hier nieuwe reizen bij. Deze reizen zijn volledig verzorgd en passend voor verschillende soorten reizigers. Zo biedt FOX vijf typen reizen aan: groepsrondreizen, privé rondreizen, single groepsreizen, familie rondreizen en strandvakanties.

De ruim 50 bestemmingen lopen ver uiteen van mooie plekken in Azië en Oceanië tot Afrika en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Ook kun je naar bestemmingen in het Midden-Oosten, de Caraïben en naar IJsland. FOX belooft de reiziger vier dingen: de reizen zijn altijd naar het hart, altijd comfortabel, er is altijd uitstekende service en je betaalt altijd de beste prijs.

Comfortabel avontuur staat centraal. Op de website van FOX vind je ervaringen en verhalen van reizigers die met de reisorganisatie een reis hebben gemaakt. Verder worden de rondreizen ook beoordeeld en kun je eenvoudig zien welke reizen van FOX het best worden gewaardeerd. Daarnaast kun je op de website informatie vinden over vaccinaties en gezondheid op reis. Het bedrijf is opgericht in 1996 met als doel verre reizen bereikbaar te maken voor een breed publiek. Sinds 2002 is FOX onderdeel van de ANWB. Hierdoor profiteren ANWB leden van ledenvoordeel. Ook ga je met extra zekerheid op reis, omdat FOX gebruikmaakt van de alarmcentrale voor noodgevallen en probleemsituaties. Daarnaast is FOX aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds.

FOX is gevestigd in Hoofddorp, waar je ook het FOX Theater vindt. Hier worden verschillende keren per jaar de Reis & Inspiratiedagen georganiseerd waar je naartoe kunt gaan voor extra informatie, inspiratie en advies over jouw volgende reis.

op 10 augustus 2017 bestemming: Verenigde Staten / rondreis beste van het westen 18 dagen, reisperiode: mei 2017

De reis van 18 dagen zijn eigenlijk 16,5 dag door aankomst en vertrek.

De reis bestond uit het bezoek aan vele parken en andere bezienswaardigheden in 4 staten . Gezien de grote afstanden had Fox moeten begrijpen dat 16,5 veel te krap is.

Reisleidster Loes en chauffeuse Laura waren geweldig bekwame vrouwen en een sieraad voor hun beroep. Fox reizen en Amerika ring travel mogen deze vrouwen in ere houden. Zij hebben er voor gezorgd dat het toch een mooie reis is geworden. Ook de groep, bestaande uit 40 personen, was een geweldige groep. Alzo dank aan Loes en Laura en de groep.

De hotels waren voor een groot deel niet goed. Fox belooft in haar reclame dat er altijd gebruik wordt gemaakt van comfortabele 3 en 4 sterren hotels doch maakt bij deze reis veelvuldig gebruik van 2 sterren hotels. Vele hotels waren onder de maat zoals de Queen Mary in L.A.. Vergane glorie, boot slecht onderhouden, slechte service en veel te ver van L.A. Ook bij geen enkel hotel ontbijt en de koffers moest je zelf schouwen. De 2 sterrenhotels hadden geen lift en waren zeer krap. Bryce View Lodge was heel slecht, heel klein, geen koelkast, niet schoon en geen service. Dit is het slechtste hotel dat ik ooit ben tegengekomen.

3 jaar geleden heb een een deel van deze reis ook met mijn beide dochters gemaakt met eigen vervoer. Wij hebben toen ook gebruik gemaakt van travel hotels , maar dan van de Windham groep de super 6 en super 8. De hotels waren veel ruimer en altijd met ontbijt. Heel veel travel hotels zijn het eigendom van de Windham groep waar Fox ook gebruik van maakt, maar niet de beste travelhotels. Hotel Whitcomb in San Francisco was vreselijk, veel te klein, badkamer veel te krap, geen koelkast. Dit zou het duurste en beste hotel van de reis moeten zijn. Het 2 sterren travelhotel van San Francisco super 8 is veel beter dan het Whitcom hotel.

Waarom er geen ontbijt bij de hotels inbegrepen was is nog steeds voor mij een raadsel. Als je op de sites van de hotels kijkt is er altijd ontbijt bij. Ook het verhaal dat een ontbijt $ 20 per persoon per dag zou kosten klopt in het geheel niet. In het hotel van Las Vegas kostte het ontbijtbuffet $ 9,90 en Las Vegas is een behoorlijke dure stad. In deze tijd was de dollar hetzelfde waard als de euro.

Ook dat je veelvuldig het ontbijt en de lunch bij het begin van de dag bij de supermarkt moest halen en meenemen en dan dat in de parken op moest eten is een groot minpunt. Dit ben ik van Fox niet gewend, want bij al mijn Foxreizen was er altijd ontbijt ( ook als wij heel vroeg moesten vertrekken) en er was altijd tijd om in een gelegenheid te lunchen. Mijn mening is dat er te veel bezienswaardigfheden in veel te weinig tijd bezocht moesten worden.

Waarom 1 persoon bij moet betalen voor een kamer is mij een volkomen raadsel. Je betaald voor de kamer of er nu door 1 of 2 personen van de kamer gebruik wordt gemaakt. Vele hotels hebben niet eens eenpersoonskamer en indien ze die wel hebben is de eenpersoonskamer net zo duur of net zo goedkoop als de tweepersoonskamer.

Voorts heb ik me vreselijk gestoord aan het voorstel van Fox betreffende de fooien n.l. $ 5 p.p. per dag voor de reisleidster en $ 4 p.p. voor de chauffeuse. Dit zou betekenen voor de reisleidster $ 3.400 en voor de chauffeuse $ 2.560 voor een groep van 40 personen. Dit zijn 2 maandsalarissen per medewerkster voor 16 dagen. Ik heb telkenmale op de site gekeken en het aantal personen was steeds 40. Dat voorgestelde bedrag is geen maatstaf in Amerika. Sommige medepassagiers dachten dat de bedragen van het voorstel verplicht was. Fox mag duidelijke uitleggen dat dit geen verplichting is. Je maakt zelf uit wat je voor fooi geeft en niet Fox. Fox mag zijn medewerkster wel een beter salaris betalen zodat Fox niet zo'n hoog voorstel voor de fooien hoeft te doen.

Ik heb vele Fox groepsreizen gedaan en altijd tot volle tevredenheid zoals naar Sumatra Java Bali, Zuid - Afrika, Mexico & Quatamala, Sri Lanka, Cuba, Malaysia en Borneo, China en JordaniŽ. Hier was er altijd ontbijt bij en je hoefde ook niet met je koffer te zeulen.

Ik heb altijd tegen iedereen gezegd dat ze mer Fox moeten reizen want die was heel goed en ook 100% dochter van de ANWB. U begrijpt dat ik dit niet meer gaat gebeuren.

Ik vind het vreselijk jammer dat dit is gebeurd en waarbij ik het gevoel heb gekregen dat geld verdienen, veel winst maken boven alles gaat en dit is ANWB onwaardig.

Ik ben lid van de ANWB sedert 2002, reisde altijd met Fox 100% dochter van de ANWB, heb mijn reis- en annuleringsverzekering bij Unigarant ook 100% dochter van de ANWB. Ik ga mij hierover beraden.

Omdat ik zelf geen face book heb, had ik mijn dochter gevraagd eenzelfde epistel op face book van Fox te laten zetten. Ze zouden zich daarover beraden en dat doen ze nu nog.
Blijkbaar kan Fox niet tegen publikatie van slechte ervaringen.... Lees meer

  • Algemeen 4
op 13 juli 2017 bestemming: Costa Rica, reisperiode: november 2016

Het was een prachtige rondreis met veel natuur en leuke en diverse excursies. Wij hadden een goede reisbegeleiding die ons goed informeerde, veel wist over het land en haar cultuur en ons naar de leukste restaurants bracht. Wij hebben het echt geweldig gehad.... Lees meer

  • Algemeen 9
op 17 februari 2017 bestemming: Thailand / Roosendaal, reisperiode: januari 2017

We hebben een rondreis Thailand easy going gedaan. De reis was fantastisch echter de meeste hotels waren ronduit slecht en niet FOX waardig. De reis voor 2017 was al 2 dagen korter dan voor 2016 terwijl de kosten hoger waren. Jammer van FOX, ik twijfel of ik nog wel met FOX verder wil.... Lees meer

  • Algemeen 6

Meer ervaringen

Nieuws

Vakantieverhalen / reisverslagen