Nieuwe kleurrijke rondreis Midi-Pyrénées bij Pharos Reizen

Geschreven op 23 maart 2016 door Anique

Cordes-sur-Ciel in Frankrijk
Cordes-sur-Ciel in Frankrijk
Reisorganisatie Pharos Reizen heeft er een nieuwe rondreis bij, genaamd 'Kleuren van de Midi-Pyrénées'. Deze 12-daagse rondreis door het zuidwesten van Frankrijk brengt je onder andere door het groen van de Lotvallei, langs de roze bakstenen van het bruisende Toulouse, de saffraanvelden in de Lot en het magische blauw van de pastelplant. Ook de donkerrode kleuren van de wijnen en de oranje gekleurde terrasjes tijdens de zonsondergang worden niet overgeslagen.

De rondreis

Tijdens de rondreis verblijf je in vier verschillende hotels, waarbij de reis begint in Villefranche de Rouergue. Dit dorpje wordt ook wel een van de kleine wonderen van Zuidwest-Frankrijk genoemd en doet middeleeuws aan. Vanuit dit gebied zijn er vele uitstapjes te maken, denk maar aan de Lotvallei, het Franse stadje Conques en Bastidestadje Najac.

Albi staat daarna op de planning, waarbij de weg ernaartoe al een hele bezienswaardigheid op zich is. Cordes-sur-Ciel, dat in 2014 nog uit werd geroepen tot 'favoriet van de Fransen', ligt hier ook in de buurt. Plekken die volgen zijn Albi-Mirepoix, het Franse Toscane 'Gers' en Condom. Onderweg heb je de mogelijkheid Carcassonne, de grot van Niaux en het cisterciënzer klooster te bezoeken.

Inclusief

De rondreis is inclusief overnachtingen, ontbijt, zes diners en een Capitool reisgids Zuid-Frankrijk. Ook ontvang je een ANWB-wegenkaart van het gebied, uitgebreide reisbeschrijving en bezoektips.

Nieuws