RIU opent twee nieuwe hotels in Senegal

Geschreven op 4 juni 2019 door Femke

Strand in Senegal
Strand in Senegal
Hotelketen RIU gaat 25 hectare grond kopen in het gebied van Pointe Sarène, aan de westkust van Senegal. Deze paradijselijke bestemming maakt de laatste paar jaren een toeristische ontwikkeling door. De lokale en toeristische autoriteiten van het land zijn sinds 2017 bezig om de vakantiebestemming te promoten. Zo is de nieuwe internationale luchthaven Blaise-Diagne geopend. Bovendien is er een snelweg aangelegd die de luchthaven met de stad Dakar verbindt. Voor het project van RIU zal een afslag aangelegd worden op die snelweg.

RIU Hotels in Senegal

Op deze bestemming worden twee nieuwe RIU-hotels geopend: een uit de Classic-lijn en een uit de RIU Palace-lijn. Het hotel uit de Classic-lijn zal ongeveer 500 kamers krijgen en het nieuwe RIU Palace-hotel zal een capaciteit voor ongeveer 800 gasten krijgen. De hotels liggen op ongeveer 35 kilometer van het internationale vliegveld. In november 2019 gaan de werkzaamheden van start.

RIU bezit op het continent Afrika al vijf hotels in Kaapverdië, een hotel in Tanzania en vijf hotels in Marokko. De twee hotels worden de eerste in Senegal van de keten.

Nieuws

Artikelen