Top 5 bezienswaardigheden Aruba

Haven Oranjestad
Haven Oranjestad

Aruba is een klein eiland voor de kust van Venezuela. Het is er bijna altijd zonnig met een gemiddelde temperatuur van 28°C. Aruba heeft een bijzondere en veelzijdige natuur en cultuur met kilometerslange zandstranden die ook een bezoekje waard zijn. Dit zijn de top 5 bezienswaardigheden die je zeker bezocht moet hebben bij een bezoek aan Aruba.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Aruba? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Barcelů Aruba * * * * *
Aruba / Palm Beach
8,9 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Aruba
Bucuti & Tara Beach Resorts * * * *
Aruba / Eagle Beach
8,8 in reviews

Bekijk alle reizen naar Aruba
Divi Aruba All Inclusive * * * *
Aruba / Eagle Beach
8,7 in reviews

Bekijk alle reizen naar Aruba
RIU Palace Aruba * * * * *
Aruba / Palm Beach
8,6 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Aruba
Amsterdam Manor Beach Resort * * * *
Aruba / Eagle Beach
8,6 in reviews

Bekijk alle reizen naar Aruba
Divi Aruba Phoenix Beach Resort * * * *
Aruba / Palm Beach
8,5 in reviews

Bekijk alle reizen naar Aruba

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

1.Oranjestad

Oranjestad is de hoofdstad van Aruba. De stad is in Caribische stijl opgetrokken wat inhoudt dat het een kleurrijk en sfeervol centrum heeft. Maar je kunt er ook huizen vinden die niet zouden misstaan in Nederland. Kortom, een zeer veelzijdige stad. In Oranjestad bevinden zich de grootste supermarkten en winkels. Het winkelcentrum Royal Plaza Mall is een mooi bouwwerk wat een bezoekje waard is. Ben je geïnteresseerd in de historie van Aruba? Dan kun je een bezoekje brengen aan het Fort Zoutman, waarin het Historisch Museum van Aruba gevestigd is.

2.Arikok natuurpark

Het Arikok natuurpark is het park waar de flora en fauna van Aruba het best vertegenwoordigd is. Het beslaat zo'n 18% van Aruba. Het park kun je bezoeken met een 4x4 auto, wandelend of met de fiets. In het park kun je unieke Arubaanse dieren tegenkomen zoals de Arubaanse holenuil, de Arubaanse ratelslang of de Arubaanse bladvindergekko. Het park is een landschap vol cactussen, rotsformaties en andere mooie bomen en planten. In het park zelf vind je ook nog een aantal historische bezienswaardigheden. Zo vind je er de Natural Pool, tientallen spuitgaten waar oceaanwater door omhoog gespoten wordt, de Fontein Grot en rotstekeningen en oude nederzettingen van de eerste bewoners van Aruba. Wil je de natuur op zijn puurst zien? Dan het Arikok natuurpark zeker een bezoekje waard.

3.Bubali vogelreservaat

Ben je na het Arikok natuurpark nog niet uitgekeken op de dieren van Aruba? Dan kan je nog een bezoekje brengen aan het Bubali vogelreservaat. In het Bubali vogelreservaat liggen twee zoetwatermeertjes voor de vogels. Om de vogels te bekijken, kun je de observatietoren beklimmen. Vanuit deze observatietoren kun je wel meer dan 80 verschillende vogelsoorten zien. Om de meeste vogels te kunnen zien, is het het beste om aan het begin of aan het eind van de dag het vogelreservaat te bezoeken. Vogels die je in het reservaat kunt zien zijn bijvoorbeeld meeuwen, aalscholvers, reigers en verschillende soorten eenden.

4.California vuurtoren

In het noordwesten van Aruba, in Hudishibana, staat de California vuurtoren. Deze oude, stenen vuurtoren zie je al van ver staan. Twee jaar voor de bouw van de vuurtoren, zonk een Amerikaans schip voor de kust van Aruba. Naar dit schip is de California vuurtoren vernoemd. Als je de zon bij de vuurtoren ziet ondergaan, krijgt het licht een bijzondere kleur. Als je op de vuurtoren staat en om je heen kijkt, heb je een adembenemend uitzicht over aan de ene kant de ruwe noordkust en aan de andere kant de prachtige zandstranden van Aruba.

California vuurtoren, Aruba
California vuurtoren, Aruba

5.Goudmijnen

Aan het begin van de negentiende eeuw werd op Aruba goud ontdekt. Dit resulteerde in een ware goudkoorts op Aruba. Halverwege de twintigste eeuw werd de goudkoorts steeds minder. Er zijn nog wel enkele verlaten goudmijnen te vinden. Een voorbeeld hiervan is de Balashi goudmijn. Deze mijn is aan de rand van Spaans Lagoen gebouwd. Hiervan kan je nog steeds de overblijfselen bekijken. Niet alleen de mijn is mooi, ook de omgeving is het bekijken waard. Er bevindt zich vlakbij ook een mooie rotsformatie, de Franse Pas. Halverwege de noordkust van het eiland, liggen de mijnen van Bushiribana. Deze mijnen voorzagen Aruba in de vraag naar goud en zorgde voor meer dan 3 miljoen pond goud. In de omgeving bevinden zich ook nog ruïnes van piratenkastelen.

Heeft u interesse in een reis naar Aruba? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen