5 x typisch Aruba

Flamingo's op Renaissance Island
Flamingo's op Renaissance Island

Afgelopen april hebben wij een artikel geschreven voor het VertrekNL Magazine over vijftien typerende factoren voor de ABC-eilanden. In onderstaand artikel zetten wij de vijf typerende factoren voor het eiland Aruba op een rijtje. Van de tropische stranden tot historische gebouwen en belangrijke feestdagen.

Tessa 'De prachtige stranden van Aruba hebben echt indruk gemaakt op mij! Samen met de relaxte Caribische sfeer heb je hier een ultiem vakantiegevoel. De accommodaties zijn allemaal luxe van opzet en bij Palm Beach is er een bruisende boulevard met restaurants, bars en winkels. Wat ik een aanrader vond is de snorkeltrip per catamaran en de jeepsafari naar de ruige noordkant van het eiland.', Tessa - reisexpert Aruba gratis reisvoorstel >>

1. Divi Divi bomen op Aruba

Denk je aan Aruba dan denk je aan de Divi Divi boom, de nationale boom van Aruba. Deze boom wordt op Aruba ook wel Watapana genoemd. Hoewel deze bomen ook op andere eilanden voorkomen, en dus niet uniek zijn voor Aruba, kent Aruba wel de populairste Divi Divi boom. Deze staat op het beroemde Eagle Beach. Waarom deze bomen zo populair zijn? De Divi Divi boom stamt uit de vlinderbloemenfamilie en is permanent vergroeid door de wind waardoor de boom richting het zuidwesten hangt. Ben je verdwaald? Dan kun je altijd de richting van de boom volgen. Handig toch?!

De Divi Divi Boom
De Divi Divi Boom

2. Tropische stranden op Aruba

Typisch voor het zonnige Aruba zijn de prachtige witte zandstranden met palmbomen en Divi Divi bomen en een helderblauwe zee, zoals de bekende stranden Eagle Beach en Palm Beach. Vrijwel alle stranden liggen in het westen en zuiden van het eiland. Twee andere stranden die zeker het noemen waard zijn, zijn het idyllische Baby Beach in het zuidoosten en Renaissance Island voor de kust van Oranjestad. Renaissance Island is een privé-eiland en bestaat uit mangrove en twee prachtige tropische stranden. Als je flamingo's wilt spotten, dan is dit the place to be. 
accommodatietip: Manchebo Beach resort aan het prachtige Eagle beach, en Riu Palace Aruba aan het witte zandstrand van Palm beach. 

Een tropisch strand op Aruba
Een tropisch strand op Aruba

Vraag gratis een offerte aan

3. Bon Bini Festival op Aruba

De woorden 'Bon Bini' kennen we allemaal wel. Maar wat betekent het nou eigenlijk? 'Bon Bini' is welkom in het Papiaments. Het Bon Bini Festival is een folkloristisch muziek- en dansfestival dat elke dinsdag plaatsvindt. Het is dan ook de perfecte introductie voor het gastvrije Aruba. De bedoeling van het festival is om de bezoekers van het eiland kennis te laten maken met de cultuur en geschiedenis van Aruba. Dit wordt gedaan middels Caribische live muziek, dansers in kostuum, lokale kunst en lokale gerechten. Het festival vindt plaats op de binnenplaats van Fort Zoutman in Oranjestad.

De vlag van Aruba
De vlag van Aruba

4. Fort Zoutman op Aruba

Fort Zoutman, het oudste gebouw van Aruba en het middelpunt van Oranjestad, is gebouwd in de 18e eeuw. Het Nederlandse Fort staat in het centrum van Oranjestad en is gebouwd ter bescherming van zowel de kust als het land. Rondom Fort Zoutman begon men in de 18e eeuw met het bouwen van huizen. Hierdoor is Oranjestad ontstaan. Fort Zoutman heeft zijn naam te danken aan de hoogste bevelhebber van de marine, Johan Arnold Zoutman. In het fort bevindt zich nu het historisch museum van Aruba waar het historisch erfgoed van Aruba wordt geconserveerd.

De Willem III toren van Fort Zoutman
De Willem III toren van Fort Zoutman

5. Pan batí eten op Aruba

Een authentiek Arubaans gerecht is Pan batí, een dikke pannenkoek. Letterlijk betekent het 'geslagen/geklopt brood'. Dit slaat terug op de bereiding van het gerecht. Het beslag van de pannenkoek wordt flink schuimig geklopt voordat het wordt gebakken op de casuela, een gietijzeren plaat. Tegenwoordig kan het natuurlijk ook gebakken worden in een goede koekenpan. Pan batí wordt voornamelijk geserveerd als bijgerecht bij het avondeten, zoals rijst of aardappelen. Omdat het gerecht prima samen gaat met de meeste sauzen kan het ook als heerlijk tussendoortje worden gegeten, met bijvoorbeeld wat boter of poedersuiker.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

5,0

Gerelateerde artikelen