Reisadvies: is Aruba een veilig vakantieland?

De mooie stranden van Aruba
De mooie stranden van Aruba

Aruba is een zonovergoten eiland, gelegen in het hart van de Caraïben. Naast dat je er schitterende stranden hebt en bijna altijd goed weer, is het water er kristalhelder en is de bevolking ontzettend vriendelijk. Reden genoeg al om het eiland eens te bezoeken. Maar wat is het reisadvies voor Aruba? Onze reisexpert zijn op het eiland geweest en vertellen het je graag. 

Tessa 'De prachtige stranden van Aruba hebben echt indruk gemaakt op mij! Samen met de relaxte Caribische sfeer heb je hier een ultiem vakantiegevoel. De accommodaties zijn allemaal luxe van opzet en bij Palm Beach is er een bruisende boulevard met restaurants, bars en winkels.†Wat ik een aanrader vond is de snorkeltrip per catamaran en de jeepsafari naar de ruige noordkant van het eiland.', Tessa - reisexpert Aruba gratis reisvoorstel >>

Huidig reisadvies voor Aruba

Momenteel heeft Aruba een oranje reisadvies. Vanuit Nederland wordt het afgeraden naar het buitenland te reizen, tenzij dit strikt noodzakelijk is. Dit heeft te maken met de Nederlandse lockdown en omdat reizen een risico is voor de verspreiding van het coronavirus. Toch op Aruba geweest? Dan hoef je bij terugkeer in Nederland niet in thuisquarantaine en je hoeft ook geen negatieve test voor te leggen.
Huidig reisadvies Aruba

 

Onveilige gebieden in Aruba
Er zijn geen onveilige gebieden in Aruba. 

Veiligheid in Aruba

De criminaliteitscijfers van Aruba zijn erg laag. Natuurlijk kan er altijd iets gebeuren, probeer daarom altijd alert te blijven op reis. Ook het verkeer op Aruba is redelijk veilig. De wegen zijn goed berijdbaar en de bewegwijzering is duidelijk. Let wel op, er zijn veel wegen die op het moment nog worden aangelegd, waardoor het soms iets lastiger kan zijn om op de juiste plek te komen. 

Houd ook hier rekening mee

  • Voor Aruba is een geldig paspoort vereist
  • Houd er rekening mee dat Aruba op het gebied van openbare zeden en LHBTI conservatiever is dan Nederland
  • Wanneer het heeft geregend kunnen de wegen op Aruba extra glad worden, pas hiervoor op
  • Bezoek je een nationaal park? Dan wordt een 4x4 auto aangeraden vanwege de onverharde wegen
  • Houd rekening met de normen en waarde van Aruba, waarbij er niet topless in de zon wordt gelegen en bij het betreden van winkels en supermarkten gepaste kleding wordt gedragen. Veelal kom je in badkleding niet binnen
  • Het bezitten of verhandelen van verdovende middelen is streng verboden. Hier staan dan ook zware straffen op in Aruba

Link

Kijk voor het meest actuele reisadvies altijd op de website van de Rijksoverheid

Accommodatietip

Heb je interesse in een vakantie naar Aruba? Wij schreven een artikel met onze favoriete hotels op het eiland! 

Interesse in een reis naar Aruba? We helpen u hier graag bij. Er is nog geen zekerheid wanneer we weer op vakantie kunnen gaan. Het reisvoorstel is gratis & vrijblijvend zodat u nergens aan vast zit.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.


Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen