Reisadvies: is Aruba een veilig vakantieland?

Reisadvies Aruba
Reisadvies Aruba

Aruba is één van de drie ABC-eilanden in het Caribisch gebied; Aruba, Bonaire en Curaçao. Het is een populaire vakantiebestemming door het heerlijke klimaat en de prachtige stranden. Maar is Aruba ook een veilige vakantiebestemming? In dit artikel geeft onze reisexpert informatie over het reisadvies voor Aruba.

Aruba is een zonovergoten eiland, gelegen in het hart van de Caraïben. Naast dat je er schitterende witte stranden hebt en bijna altijd goed weer, is het water er kristalhelder en is de bevolking ontzettend vriendelijk. Reden genoeg al om het eiland eens te bezoeken. Maar wat is het reisadvies voor Aruba? Onze reisexperts zijn op het eiland geweest en vertellen het je graag. 

Tessa 'De prachtige stranden van Aruba hebben echt indruk gemaakt op mij! Samen met de relaxte Caribische sfeer heb je hier een ultiem vakantiegevoel. De accommodaties zijn allemaal luxe van opzet en bij Palm Beach is er een bruisende boulevard met restaurants, bars en winkels. Wat ik een aanrader vond is de snorkeltrip per catamaran en de jeepsafari naar de ruige noordkant van het eiland.', Tessa - reisexpert Aruba gratis reisvoorstel >>

Huidig reisadvies Aruba

Aruba heeft een groen reisadvies. Om Aruba in te mogen, dien je als reiziger 72 uur voor vertrek online de immigratiekaart in te vullen. Na het invullen, krijg je een QR-code die je bij het inchecken en bij aankomst op Aruba laat zien. Daarnaast zijn alle reizigers verplicht een aanvullende bezoekersverzekering af te sluiten. Deze verzekering sluit je af tijdens het invullen van de immigratiekaart.
Reisadvies Aruba

Coronavirus op Aruba

Op Aruba geldt er een mondkapjes verplicht in openbare gebouwen (winkels, hotels, etc) en in het openbaar vervoer en taxi's. Buiten geldt er een afstand van anderhalve meter. Meer informatie over de algemene maatregelen vind je op de website van de overheid van ArubaVraag gratis een offerte aan

Onveilige gebieden in Aruba

Er zijn geen onveilige gebieden in Aruba. 

Veiligheid in Aruba

De criminaliteitscijfers van Aruba zijn erg laag. Natuurlijk kan er altijd iets gebeuren, probeer daarom altijd alert te blijven op reis. Ook het verkeer op Aruba is redelijk veilig. De wegen zijn goed berijdbaar en de bewegwijzering is duidelijk. Let wel op, er zijn veel wegen die op het moment nog worden aangelegd, waardoor het soms iets lastiger kan zijn om op de juiste plek te komen.

De mooie stranden van Aruba
De mooie stranden van Aruba

Houd ook hier rekening mee

  • Voor Aruba is een geldig paspoort vereist. 
  • Houd er rekening mee dat Aruba op het gebied van openbare zeden en LHBTI conservatiever is dan Nederland.
  • Wanneer het heeft geregend, kunnen de wegen op Aruba extra glad worden, pas hiervoor op.
  • Bezoek je een nationaal park? Dan wordt een 4x4 auto aangeraden vanwege de onverharde wegen.
  • Houd rekening met de normen en waarde van Aruba, waarbij er niet topless in de zon wordt gelegen en bij het betreden van winkels en supermarkten gepaste kleding wordt gedragen. Veelal kom je in badkleding niet binnen.
  • Het bezitten of verhandelen van verdovende middelen is streng verboden. Hier staan dan ook zware straffen op in Aruba.

Link

Kijk voor het meest actuele reisadvies altijd op de website van de Rijksoverheid

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

5,0

Gerelateerde artikelen