Reisadvies: is Aruba een veilig vakantieland?

De mooie stranden van Aruba
De mooie stranden van Aruba

Aruba is een zonovergoten eiland, gelegen in het hart van de Caraïben. Naast dat je er schitterende stranden hebt en bijna altijd goed weer, is het water er kristalhelder en is de bevolking ontzettend vriendelijk. Reden genoeg al om het eiland eens te bezoeken. Maar wat is het reisadvies voor Aruba? Onze reisexpert zijn op het eiland geweest en vertellen het je graag. 

Tessa 'De prachtige stranden van Aruba hebben echt indruk gemaakt op mij! Samen met de relaxte Caribische sfeer heb je hier een ultiem vakantiegevoel. De accommodaties zijn allemaal luxe van opzet en bij Palm Beach is er een bruisende boulevard met restaurants, bars en winkels.†Wat ik een aanrader vond is de snorkeltrip per catamaran en de jeepsafari naar de ruige noordkant van het eiland.', Tessa - reisexpert Aruba gratis reisvoorstel >>

Huidig reisadvies voor Aruba

Het is op het moment mogelijk om naar Aruba te reizen, al is het reisadvies wel geel en zijn er veiligheidsrisico’s aan verbonden. Per 1 juli 2020 is het voor Nederlanders weer mogelijk om naar Aruba te reizen. Wel dien je als reiziger een gezondheidsverklaring in te vullen, dien je een COVID-19 reisverzekering af te sluiten. Tot slot dien je ook een negatief PCR-testresultaat aan te kunnen tonen. Deze test kan ongeveer 72 uur voor vertrek vanuit Nederland worden gedaan of bij aankomst op Aruba. Kijk voor meer informatie op deze website

Onveilige gebieden in Aruba

Er zijn geen onveilige gebieden in Aruba. 

Veiligheid in Aruba

De criminaliteitscijfers van Aruba zijn erg laag. Natuurlijk kan er altijd iets gebeuren, probeer daarom altijd alert te blijven op reis. Ook het verkeer op Aruba is redelijk veilig. De wegen zijn goed berijdbaar en de bewegwijzering is duidelijk. Let wel op, er zijn veel wegen die op het moment nog worden aangelegd, waardoor het soms iets lastiger kan zijn om op de juiste plek te komen. 

Houd ook hier rekening mee

- Wanneer het heeft geregend kunnen de wegen op Aruba extra glad worden, pas hiervoor op. 
- Bezoek je een nationaal park, dan wordt een 4x4 auto aangeraden vanwege de onverharde wegen.

Link

Kijk voor het meest actuele reisadvies altijd op de website van de Rijksoverheid

Accommodatietip

Heb je interesse in een vakantie naar Aruba? Wij schreven een artikel met onze favoriete hotels op het eiland! 

Heeft u interesse in een reis naar Aruba? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen