Reisadvies: is Aruba een veilig vakantieland?

De mooie stranden van Aruba
De mooie stranden van Aruba

Aruba is een zonovergoten eiland, gelegen in het hart van de Caraïben. Naast dat je er schitterende stranden hebt en bijna altijd goed weer, is het water er kristalhelder en is de bevolking ontzettend vriendelijk. Reden genoeg al om het eiland eens te bezoeken. Maar wat is het reisadvies voor Aruba? Onze reisexpert zijn op het eiland geweest en vertellen het je graag. 


Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Huidig reisadvies voor Aruba

Aruba heeft een geel reisadvies. Reizen is dus mogelijk, wel zijn er een aantal inreisbeperkingen waar je als reiziger rekening mee dient te houden. Om naar Aruba te kunnen reizen, dien je een negatieve PCR-test te hebben. Deze moet 24 uur vóór de dag dat je vertrekt zijn afgenomen. Het negatieve testresultaat kan je uploaden tijdens het invullen van de immigratiekaart die je nodig hebt voor Aruba. De immigratiekaart dient samen met een gezondheidsverklaring binnen 72 uur voor vertrek online ingevuld te worden. Dit kan via: https://edcardaruba.aw/.  Na het invullen van de immigratiekaart krijg je een groen vinkje met een QR-code die je bij het inchecken en bij aankomst in Aruba laat zien. De testverplichting geldt voor alle reizigers van 12 jaar en ouder. Het invullen van de immigratiekaart geldt voor alle reizigers die naar Aruba reizen. Alle reizigers zijn ook verplicht om een aanvullende verzekering af te sluiten die COVID-gerelateerde kosten dekt tijdens tijdens jouw verblijf in Aruba. Deze verzekering sluit je af bij het invullen van de immigratiekaart.

Voor de terugreis naar Nederland dien je in het bezit te zijn van een coronabewijs (vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatief testbewijs). Het negatieve testbewijs mag bestaan uit een PCR-test van maximaal 48 uur oud bij vertrek of een antigeentest van maximaal 24 uur oud bij vertrek. Naast het coronabewijs moet je bij het instappen een ingevulde gezondheidsverklaring laten zien. Bij thuiskomst wordt er nog geadviseerd een zelftest te doen, ook als je gevaccineerd bent.
Reisadvies Aruba

Coronavirus op Aruba

Op Aruba geldt er een mondkapjes verplicht in openbare gebouwen (winkels, hotels, etc) en in het openbaar vervoer en taxi's. Buiten geldt er een afstand van anderhalve meter. Meer informatie over de algemene maatregelen vind je op de website van de overheid van Aruba

Onveilige gebieden in Aruba

Er zijn geen onveilige gebieden in Aruba. 

Veiligheid in Aruba

De criminaliteitscijfers van Aruba zijn erg laag. Natuurlijk kan er altijd iets gebeuren, probeer daarom altijd alert te blijven op reis. Ook het verkeer op Aruba is redelijk veilig. De wegen zijn goed berijdbaar en de bewegwijzering is duidelijk. Let wel op, er zijn veel wegen die op het moment nog worden aangelegd, waardoor het soms iets lastiger kan zijn om op de juiste plek te komen.

De bekende Divi Divi boom op het strand van Aruba
De bekende Divi Divi boom op het strand van Aruba

Houd ook hier rekening mee

  • Voor Aruba is een geldig paspoort vereist. 
  • Houd er rekening mee dat Aruba op het gebied van openbare zeden en LHBTI conservatiever is dan Nederland.
  • Wanneer het heeft geregend, kunnen de wegen op Aruba extra glad worden, pas hiervoor op.
  • Bezoek je een nationaal park? Dan wordt een 4x4 auto aangeraden vanwege de onverharde wegen.
  • Houd rekening met de normen en waarde van Aruba, waarbij er niet topless in de zon wordt gelegen en bij het betreden van winkels en supermarkten gepaste kleding wordt gedragen. Veelal kom je in badkleding niet binnen.
  • Het bezitten of verhandelen van verdovende middelen is streng verboden. Hier staan dan ook zware straffen op in Aruba.

Link

Kijk voor het meest actuele reisadvies altijd op de website van de Rijksoverheid

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

5,5

Gerelateerde artikelen