Carnaval op Aruba

Carnaval op Aruba
Carnaval op Aruba

Een maand lang staat Aruba in het teken van vrolijke muziek, kleurrijke optochten en veel drukte. Ook de spectaculaire parades mogen tijdens deze feestmaand niet ontbreken. Carnaval op Aruba is ongetwijfeld het grootste feest van het jaar!

Tessa 'De prachtige stranden van Aruba hebben echt indruk gemaakt op mij! Samen met de relaxte Caribische sfeer heb je hier een ultiem vakantiegevoel. De accommodaties zijn allemaal luxe van opzet en bij Palm Beach is er een bruisende boulevard met restaurants, bars en winkels. Wat ik een aanrader vond is de snorkeltrip per catamaran en de jeepsafari naar de ruige noordkant van het eiland.', Tessa - reisexpert Aruba gratis reisvoorstel >>

Voorbereiding

Een jaar lang bereiden de Arubanen zich voor op het feest. Het maken van kostuums, ontwerpen van carnavalswagens, het maken van carnavalswagen en natuurlijk het kiezen van de juiste muziek horen er allemaal bij. Carnaval is gewoon het hoogseizoen voor de Arubanen.

60e editie 

In 2014 wordt de 60e editie van het carnaval op Aruba gevierd. Het carnaval wordt meestal in de maanden januari, februari of maart gevierd. In 2014 zal het feest plaatsvinden van 11 februari tot en met 4 maart. In 2015 van 27 januari tot en met 17 februari. De 60e editie van het feest wordt groots gevierd. Vraag gratis een offerte aan

Pracht en praal

Pracht en praal, dat is waar het om draait bij carnaval. Veel toeristen bezoeken Aruba speciaal in de maanden van het carnaval, omdat dit eigenlijk de leukste tijd is om het echte Aruba beter te leren kennen. Het carnaval op Aruba is ook echt een feest van het volk. Dit komt waarschijnlijk doordat 86% van de Arubanen katholiek is. De carnavalskarren worden mooi versierd, vrouwen worden uitgedost met prachtige kostuums en felle kleuren en ze zorgen met z'n allen voor de leukste en vrolijkste muziek. Ook wordt er fel gestreden om verschillende prijzen als bijvoorbeeld de Carnaval Queen.

Muzikaal festijn

Op muzikaal gebied worden er ook diverse uitgereikt. De muziek die tijdens de optochten wordt gedraaid blijven je zeer lang bij. Er worden wedstrijden gehouden voor de beste straatmars en de beste politiek geladen tekst. De straatmars die wint hoor je tijdens de hele carnavalsperiode en bij alle parades. Vele hits worden daarom jaren later nog steeds volop gezongen door de Arubanen.

Lichtparade

Een belangrijk onderdeel van carnaval is de lichtparade. Deze optocht is echt spectaculair. Ontelbaar veel lichtjes en de meest prachtige kostuums zorgen voor een magische sfeer tijdens de parade.

Kinderparade

Ook de kinderen worden tijdens carnaval op Aruba niet overgeslagen. Kinderen in schattige en kleurrijke carnavalsoutfits vormen de kinderparade. Ondanks dat de optocht gelopen wordt door kinderen, ziet het er zeer professioneel uit. Van kinds af aan leren de kinderen op Aruba al hoe het carnaval op het eiland werkt.

Carnaval in de steden

In alle steden op Aruba wordt carnaval gevierd. In San Nicolas en Oranjestad zijn de grootste optochten. Delen van het centrum van de steden worden tijdens de parades afgesloten. Zo wordt de Grote Carnaval Parade gehouden in San Nicolas. De optocht begint met de jouvert morning, een combinatie van een jump-up en pyjamafeest. De parade begint al zeer vroeg in de ochtend en zal ook nog tot de late uurtjes in de nacht doorgaan. In Oranjestad wordt ook een Grote Carnaval Parade gehouden, precies de dag nadat de parade in San Nicolas is geweest. De parade in Oranjestad is de afsluiter van een fantastisch weekend en tevens de langste en grootste parade, omdat het de meeste deelnemers en toeschouwers heeft.

In het onderstaande filmpje krijg je een goede indruk van hoe de sfeer is tijdens carnaval op Aruba!


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen