Duiken op Aruba

De schitterende onderwaterwereld van Aruba
De schitterende onderwaterwereld van Aruba

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Ben je op zoek naar een land waar je goed kunt duiken? Aruba biedt je vele mogelijkheden om een deel van de onderwaterwereld te ontdekken. Veel toeristen komen 'wrakduiken', waar Aruba perfect voor is. Er liggen namelijk een aantal wrakken van historische schepen en vliegtuigen op de Arubaanse bodem. Maar als je van kleurrijke koraalriffen en vissen houdt, is Aruba ook het land voor jou.

Duiken op Aruba
Duiken op Aruba


Je hebt 2 mogelijkheden bij het duiken. Je kunt vanaf de kant en vanaf een boot beginnen. Bij het 'kantduiken' loop je vanaf het strand de zee in om vervolgens je onderwaterreis te maken. Bij het 'bootduiken' word je met een boot naar bijzondere locaties gebracht om vervolgens je tocht te beginnen. De meeste locaties zijn alleen met de boot te bezoeken. Hierbij ga je op zoek naar wrakken en koraalriffen, die wat verder in zee liggen. Het is dan te vermoeiend om met duikuitrusting vanaf de kant te zwemmen. Er zijn 5 mooie locaties te bezoeken bij het 'kantduiken'.

Wist je dat veel hotels over duikmogelijkheden beschikken? Voor een aanbod van onze tophotels op dit heerlijke eiland lees je HIER verder

Heb je weinig kennis van Aruba? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Wrakken

Aruba is de topbestemming voor mensen die komen 'wrakduiken' in het Caribisch gebied. De Arubaanse bodem telt zo'n 11 wrakken van vliegtuigen en schepen, waarvan sommige expres zijn gezonken. Deze zijn gezonken om toeristen aan te trekken of om de groei van het koraal te stimuleren. De Antilla, het grootste scheepswrak van de Cariben, ligt op de bodem van Aruba en is tijdens een duik te bewonderen.Het schip is 130 meter lang en ligt ongeveer 18 meter diep. Doordat de Antilla in 2 stukken is gebroken, ziet het er mysterieus uit. Het wordt ook wel eens 'het spookschip' genoemd. De Antilla is nu bedekt met veel koraal, waar veel prachtige vissen rondzwemmen. Een ander wrak dat in het gebied ligt, is de Jane Sea. Dit schip heeft men bewust laten zinken in 1988. Het wrak van 75 meter ligt ongeveer 25 meter diep. Jane Sea is het meest intacte wrak van Aruba en door de positie is het schip een mooie achtergrond om foto's bij te maken.

Koraalriffen

Er zijn veel koraalriffen te vinden in het watergebied van Aruba. Hier zwemmen de mooiste vissen met de felste kleuren rond. Ook de waterplanten zien er fantastisch uit. Het is voor duikers een groot feest om er te zwemmen. Het lijkt net een tropisch aquarium. De vissoort die het meest voorkomt in het gebied, is de gekleurde Papegaaivis. Deze kunnen wel een meter lang worden. De soorten die hoog op het verlanglijstje staan van veel duikers, zijn de hengelaarsvis en het zeepaardje. Het kan lastig zijn om ze te vinden, maar als je ze ziet, heb je het mooiste fotomateriaal. De foto's en filmpjes die je onder water maakt, zijn je enige souvenir. Het is namelijk verboden om schelpen of stukken koraal mee te nemen.

De veel voorkomende Papegaaivis
De veel voorkomende Papegaaivis
Vraag gratis een offerte aan

Cursussen

Op Aruba zijn veel scholen en centra te vinden, waar je cursussen bij kunt volgen. Je kunt er van alles leren over het duiken en hoe het allemaal gaat. Het is wel aan te raden om een cursus te volgen als je nog nooit hebt gedoken. Door de lessen te volgen kun je een duikbrevet halen. Naast het leren duiken, zijn er ook lessen over het fotograferen onder water. Het is leuk om thuis te laten zien wat er zich onder de zeespiegel afspeelt en de cursus leert je hoe je de foto's het best kunt maken. Bij deze cursussen kun je ook apparatuur huren of kopen zodat je meteen aan de slag kunt. Er worden ook lessen gegeven over free-diving. Hierbij kun je zelf de onderwaterwereld ontdekken en heb je geen instructeur nodig. Zo leer je bijvoorbeeld wat je moet doen bij noodgevallen. Deze cursussen worden soms door beroemde free-divers gegeven zoals Carlos Coste, wereldkampioen free-diving.

Free-diving
Free-diving


Meer over de leukste wateractiviteiten van Aruba lees je HIER. 

 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen