Mooiste plekken Aruba

Stranden Aruba
Stranden Aruba

Aruba heeft niet voor niets de naam 'One Happy Island', want naast de bruisende Oranjestad, wordt je ook nog blij van de hagelwitte zandstranden. Maar naast stranden heeft Aruba nog veel meer mooi hotspots. Wil jij weten welke plekken je gegarandeerd niet moet overslaan tijdens je reis naar Aruba? Lees hier dan alles over de mooiste plekken van Aruba.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Aruba? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Barcelů Aruba * * * * *
Aruba / Palm Beach
8,9 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Aruba
Bucuti & Tara Beach Resorts * * * *
Aruba / Eagle Beach
8,8 in reviews

Bekijk alle reizen naar Aruba
Divi Aruba All Inclusive * * * *
Aruba / Eagle Beach
8,7 in reviews

Bekijk alle reizen naar Aruba
RIU Palace Aruba * * * * *
Aruba / Palm Beach
8,6 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Aruba
Amsterdam Manor Beach Resort * * * *
Aruba / Eagle Beach
8,6 in reviews

Bekijk alle reizen naar Aruba
Divi Aruba Phoenix Beach Resort * * * *
Aruba / Palm Beach
8,5 in reviews

Bekijk alle reizen naar Aruba

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Oranjestad

Als eerste in ons lijstje staat de levendige hoofdstad van het eiland: Oranjestad. Uiteraard mocht deze stad niet missen in ons lijstje, aangezien dit de poort naar het eiland is. Behalve dat dit het politieke en zakelijke centrum is van het eiland, heeft Oranjestad een bijzondere uitstraling. Terwijl we bijna altijd de kleurrijke huisjes van Willemstad voorbij zien komen, blijven die van Oranjestad vaak achterwegen. Zonde vinden wij. Oranjestad staat vol met kleurrijke huisjes en heeft veel schilderachtige steegjes. Tevens staat Oranjestad bekend als het Las Vegas van het Caribische gebied. Deze naam heeft de stad niet voor niks, wanneer je door de straten loopt word je – nog net niet – verblind door alle neon kleuren. Verder lopen er zowel veel locals als toeristen door het centrum. Bovendien houden de Arubanen wel van een feestje. Zo is een echte must see de wereldberoemde Arubaanse carnaval. Naast sfeervolle straten en veel gezelligheid heeft Oranjestad veel meer te bieden. Maak bijvoorbeeld een foto bij de beroemde 'I LOVE ARUBA' letters of breng een bezoek aan de historische musea.

Oranjestad
Oranjestad

Eagle Beach

Aruba staat bekend om zijn prachtige witte zandstranden en het blauwe Caribische water. Als je dan echter een keus moet maken welk strand het mooiste is, is dit nog niet zo'n gemakkelijke keuze. Toch is van alle stranden op het eiland Eagle Beach het mooiste, het heeft ook niet voor niets de bijnaam: 'het mooiste strand van de Caribbean'. Ook al ligt Eagle Beach in een toeristisch gedeelte, er zijn nog steeds verlaten stukken waar je in een oase van rust kunt genieten. In plaats van talloze palmbomen kun je hier in de schaduw van de fofotiboom en dividivibomen genieten. Erg bijzonder aan dit strand is dat het een aantal maanden per jaar een broedplaats is voor schildpadden. Om de nesten te beschermen worden er hekken geplaatst. Wel kun je tijdens de zonsondergang een kijkje gaan nemen hoe de schildpaddennesten uitkomen. De kleine schildpadjes zoeken zich dan een weg door het zand richting de kraakheldere zee.

Dividivi bomen - Eagle Beach
Dividivi bomen - Eagle Beach

Renaissance Island

Als je van Aruba foto's aan het bekijken bent, zie je altijd wel een foto met flamingo's voorbij komen. Deze roze vogelsoorten zijn te vinden bij Flamingo Beach op het Renaissance Island, een klein privé-eiland aan de kust van Aruba. Het enige nadeel aan dit eiland is dat je het alleen kunt bezoeken wanneer je te gast ben in het Renaissance Aruba Resort & Casino of de Okeanos Spa. Wel is er een klein lichtpuntje; als er nog plaatsen beschikbaar zijn op het eiland kun je tegen betaling één dag op het Renaissance Island doorbrengen. Op het eiland kun je heerlijk genieten van de prachtige omgeving, de sneeuwwitte stranden, fladderende flamingo's en de turquoise zee. Kortom, alle ingrediënten voor een geslaagde dag.

Renaissance Island flamingo's
Renaissance Island flamingo's

Arikok National Park

Wanneer je op Aruba bent, kun je natuurlijk het Arikok National Park niet overslaan. Naast de bijzondere natuur en indrukwekkende grotten die op je netvlies gebrand worden, maak je ook kennis met de spectaculair blowholes. Een blowehole is een uniek natuurverschijnsel, waarbij het zeewater met een hoge druk omhoog wordt gespoten door een uitgang van het koraalgesteente. Dit verschijnsel levert een prachtig gezicht op van een meters hoge 'waterfontein'. Verder heeft het park een heuvelachtig landschap en bieden de kalksteengrotten onderdak aan veel bijzondere dieren. Naast reptielsoorten zul je hier ook talloze kleurrijke vogels tegenkomen. Tevens is er een kleine kans dat je de zeldzame Arubaanse holenuil ziet.

 Arikok National Park
Arikok National Park

Heeft u interesse in een reis naar Aruba? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen