Rondreizen in Bolivia

Kabelbaan in Bolivia
Kabelbaan in Bolivia

Bolivia is een land in Zuid-Amerika en ligt tussen Argentinië, Brazilië, Chili, Paraguay en Peru. Het land heeft een oppervlakte van ongeveer 1 miljoen km² met in het westen de Andes en in het oosten het Amazoneregenwoud. De hoofdstad van Bolivia is Sucre. Ben je van plan om binnenkort naar Bolivia te reizen? Wij geven je praktische informatie en enkele tips over mooie bezienswaardigheden.

Heb je weinig kennis van Bolivia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Praktische informatie

Om je voor te bereiden op een reis naar Bolivia is het handig om diverse praktische zaken in je achterhoofd te houden. We nemen er een aantal met je door.

Visum
Je hebt geen visum nodig bij een bezoek aan Bolivia. Wel is het verplicht om een paspoort bij je te hebben dat nog minimaal 6 maanden geldig is. Bij binnenkomst krijg je een stempel in je paspoort. Hiermee mag je 90 dagen blijven. Wanneer je langer wilt blijven kun je na 90 dagen 1 dag over de grens gaan om opnieuw een stempel te krijgen. Ook kun je een vrijwilligersvisum aan vragen. Dit visum is 1 jaar geldig.

Inentingen
Er zijn geen verplichte inentingen bij een bezoek aan Bolivia, tenzij je 7 dagen van tevoren in een land bent geweest waar de Gele Koorts heerst. Er wordt wel aangeraden om je tegen Gele Koorts in te laten enten. Ook vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A worden aanbevolen. Je kunt altijd van tevoren je huisarts bezoeken om je te laten adviseren over eventuele andere inentingen. In gebieden beneden de 2.500 meter komt malaria voor. Zorg dus dat je voldoende medicijnen en insectwerende middelen meeneemt.

Vervoer
Om in Bolivia te komen kun je met het vliegtuig reizen. De vluchten gaan meestal naar omliggende landen. Vanaf hier kun je met het vliegtuig verder naar de luchthaven van Santa Cruz. In het land wordt veel met de bus gereisd. De bussen zijn niet altijd even comfortabel, maar het is wel de beste manier om met de Boliviaanse bevolking in contact te komen. Je kunt ook per taxi reizen in het land. Een ritje is vrij goedkoop. Het is wel verstandig om vooraf een prijs af te spreken met de chauffeur. De mogelijkheid om een auto te huren is wel aanwezig, maar deze manier van reizen is soms vrij moeilijk. Er zijn weinig verharde wegen en als het regent is het rijden erg lastig.

Klimaat
Bolivia heeft een aantal klimaten. In het westen en zuidwesten heerst een combinatie van steppe- en woestijnklimaat. In de hoger gelegen delen van de Andes vind je een hooggebergteklimaat. Hier zijn de temperaturen een stuk lager dan in de rest van het land. Het oosten van Bolivia heeft een subtropisch klimaat en in het laagland komen tropische klimaten voor. De temperaturen in het land kunnen dus erg verschillen per gebied, houd hier rekening mee als je de koffer inpakt.

Bevolking
Er wonen ongeveer 10 miljoen mensen in Bolivia. Hiervan behoort 30% tot de Quechua, 30% tot de Mestiezen en 25% tot de Aymara. Ongeveer 15% van de bevolking bestaat uit Europeanen. Een groot deel van de inwoners leeft onder de armoedegrens, waardoor Bolivia een van de armste landen van Zuid-Amerika is. De meeste mensen zijn katholiek.

Uyuni in Bolivia
Uyuni in Bolivia

Wat je niet mag missen

Er is heel veel te zien bij een rondreis door Bolivia. Zo kun je het Titicacameer bezoeken. Dit is het grootste meer van Zuid-Amerika (gekeken naar de hoeveelheid water) en ligt op de grens van Bolivia en Peru. In het meer bevinden zich ongeveer 40 eilanden, waar je met een bootje naartoe kunt varen. Dit is erg leuk om te doen en sommige eilanden zijn schitterend om te zien.

In het zuidwesten van Bolivia vind je Salar de Uyuni. Dit is de op 1 na grootste zoutvlakte ter wereld. Er groeien reusachtige cactussen en vanaf het stadje Uyuni heb je een geweldig uitzicht over de vlakte. Verder is een bezoek aan de hoofdstad Sucre zeker de moeite waard. De binnenstad is prachtig om te zien met o.a. de vele mooie kerken. Je leest alles over dit mooie land in onze overige artikelen.  Vraag gratis een offerte aan

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen