Top 5 bezienswaardigheden Bolivia

Potosí, Bolivia
Potosí, Bolivia

Bolivia is één van de armste landen in Zuid-Amerika, maar ondanks dat is het wat betreft natuur en cultuur een schitterend land. Vooral in de steden kun je nog veel terug vinden uit het koloniale tijdperk, maar er zijn ook veel mooie natuurverschijnselen te bezoeken. Bolivia is de perfecte bestemming voor de avontuurlijke reizigers en daarom stelden wij de top 5 van bezienswaardigheden in Bolivia samen.

Heb je weinig kennis van Bolivia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. De zoutvlakten van Uyuni

Op 3.665 meter hoogte, zo'n 220 kilometer van Potosí gelegen, ligt de op één na grootste zoutvlakte ter wereld. De officiële naam is Salar de Uyuni. Vanuit het stadje Uyuni in de Andes heb je een prachtig uitzicht op de 12.000 km² grote zoutvlakte. De vlakte was zo'n 40.000 jaar geleden ooit een onderdeel van het Minchinmeer, een reusachtig en prehistorisch meer. Op de koude hoogvlakte zelf kun je van alles doen en is daarom een belangrijke toeristische trekpleister. Zo kun je er rondrijden in een jeep, doordat alles in dit uitgestrekte gebied wit is geeft dit een spectaculair uitzicht. Er is zelfs een zouten hotel en ook zijn er verschillende eilanden (grote rotspunten) in de zoutvlakte. Isla Incahuasi is hier een voorbeeld van. Tevens groeien er grote cactussen (de grootste heeft een hoogte van 12 meter) en komen de Amerikaanse flamingo's in de maand november hierheen om te broeden.

2. La Paz

De spectaculaire hoofdstad La Paz ligt op een hoogte van 3.600 meter en is mede door de ligging een prachtige stad. Wel is het er door de hoogte overdag vaak fris en 's nachts erg koud. Er wonen meer dan 1 miljoen mensen in La Paz, een boeiende en sfeervolle stad vol met interessante bezienswaardigheden. Zo zijn het kunstmuseum, de kathedraal, de gevangenis en het plein Plaza de San Francisco erg leuk om te bezoeken. Aan de rand van het dal waarin La Paz ligt, heb je een prachtig uitzicht op de sneeuwtoppen van de Cordillera Blanca.

Stadsbeeld van La Paz
Stadsbeeld van La Paz
Vraag gratis een offerte aan

3. Potosí

Rond de 17e eeuw was de stad Potosí net zo belangrijk als de steden Londen en Parijs en was het daarnaast een van de meest rijke steden ter wereld. In die tijd had de stad bijna 200.000 inwoners, wat er meer zijn dan nu. De rijkdom van de stad kwam door een enorme zilvermijn in het plaatsje, waar ze eeuwen lang zilver exploiteerden. De stad werd echter een stuk armer na een enorme daling van de zilverprijs, halverwege de 19e eeuw. Tegenwoordig is het nog steeds mogelijk om de mijnen te bezoeken. Potosí ligt op een hoogte van 4.090 meter, hierdoor staat de stad ook wel bekend als de meest hooggelegen stad in de wereld. De levendige stad werd door Unesco in 1987 uitgeroepen tot werelderfgoed, hiermee kreeg het de erkenning één van de mooiste steden van Zuid-Amerika te zijn.

Uitzicht op de Cerro Rico in Potosí
Uitzicht op de Cerro Rico in Potosí

4. Copacabana en Isla del Sol

Aan de oevers van het Titicacameer ligt het aangename vakantieoord Copacabana. De stad met ongeveer 6.000 inwoners staat onder andere bekend om de basiliek en de veerdiensten naar het eiland Isla del Sol. Dit kleine maar prachtige eilandje ligt in het Titicacameer en vanuit Copacabana ben je binnen een uur op het heilige Inca eiland. Op dit eiland kun je een lange wandeling maken waar je veel zult zien van de Inca cultuur. Houd er wel rekening mee dat er tijdens de wandeling pittige klimmen in voorkomen, omdat het eiland erg bergachtig is. Doordat er geen geasfalteerde wegen zijn gaat al het vervoer lopend of per lama.

Copacabana
Copacabana

5. Rurrenabaque en het regenwoud

Middenin het regenwoud ligt de kleine junglestad Rurrenabaque, ongeveer 200 kilometer ten noorden van de hoofdstad La Paz. Dit stadje is voor veel mensen de startplek van een regenwoudexcursie door Bolivia. Vanuit de plaats worden onder andere regenwoudexcursies georganiseerd die door het stroomgebied van de Rio Beni gaan. Hierbij maak je een boottocht over de Rio Beni die vol zit met piranha's, krokodillen, schildpadden en zoetwaterdolfijnen. Overnachten doe je op een plek die op houten palen geplaatst is, waar je heerlijk van de natuur kunt genieten. De hoeveelheid dieren is hier namelijk fenomenaal. Verschillende vogelsoorten, brulapen, anaconda's, capibara's en kapucijneraapjes kom je er allemaal tegen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

8 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen