Sucre

Uitzicht over de stad Sucre, Bolivia
Uitzicht over de stad Sucre, Bolivia

Sucre bevindt zich in het zuiden van Bolivia. Het is een charmante, koloniale stad. Sucre is prachtig onderhouden dankzij de status van Werelderfgoed door UNESCO. Sucre is altijd een invloedrijke stad in de kunst en wetenschap geweest ondanks het feit dat het een kleine stad is.

Heb je weinig kennis van Bolivia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Sucre
Plaatsen in de buurt van Sucre (Bolivia) :
 • Potosí (80 km)
 • Cochabamba (206 km)
 • Oruro (248 km)
 • Santa Cruz de la Sierra (259 km)
 • Tupiza (274 km)
 • Tarija (350 km)
 • Trinidad (469 km)
 • La Paz (549 km)
 • Cobija (968 km)
 • Ervaringen

  op 24 mei 2016 plaats: Sucre, reisperiode: mei 2014

  Sucre is echt de moeite waard om te bezoeken. In en rondom sucre kun je goed de boliviaanse cultuur opsnuiven. Daarnaast is de stad zelf lekker rustig en prachtig om doorheen te lopen.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 8
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 8
  • Ligging 8
  op 9 oktober 2014 plaats: Sucre, reisperiode: juli 2011

  Na een zeer vermoeiende maar prachtige tocht over het zoutmeer tussen Chili en Bolivia zijn we eerst een paar dagen in Potosi gebleven. Een zeer indrukwekkende stad met veel bezienswaardigheden. Voor ons was Sucre echter nog mooier; ten eerste na de koud en de hoogte die we hadden beleefd, kwamen we opeens in een stad met zeer aangename temperaturen, met schitterende bezienswaardigheden, met prachtige authentieke hotels, heerlijk eten en gezellige bars waarvan er zeker een wordt beheerd door een Nederlander. Schitterende markten met groeten en fruit, leuk museum maar vooral zeer de moeite waard was de markt van Tarabuco. Zelden heb ik zo'n getekende gezichten gezien, de helmen uit de tijd van de Spanjaarden worden nog steeds gedragen. Zelfs de begraafplaats van Sucre hebben we bezocht en we vonden het echt moeilijk om afscheid te nemen van deze mooie stad. Willen mensen nog eens goed "Spaans" leren ( Zuid Amerikaans) dan kunnen ze altijd naar Sucre.

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 9
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 9
  • Ligging 9

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Sucre

  De oude binnenstad van Sucre (Sucre)

  De oude binnenstad van Sucre
  De oude binnenstad van Sucre
  Kaart met locatie De oude binnenstad van Sucre

  Een stad die zeker een bezoek waard is, is de oude binnenstad van Sucre. Dit is de best bewaarde Spaanse koloniale stad gelegen in Zuid-Amerika. Sucre is tevens de wettelijke hoofdstad van Bolivia, maar de regering is gevestigd in La Paz. Deze stad bezit zo'n 190.000 inwoners. In de oude binnenstad zijn een aantal bijzondere gebouwen te bezoeken zoals de San Lázaro kerk, de San Franciso kerk, de Santo Domingo kerk, Franciscaner klooster La Recolate, Parque Bolivar en Casa de la Libertad. De oude binnenstad is tevens in 1991 opgenomen in de Werelderfgoedlijst.

  Franciscaner klooster La Recoleta (Sucre)

  Franciscaner klooster La Recoleta
  Franciscaner klooster La Recoleta
  Kaart met locatie Franciscaner klooster La Recoleta

  Het Franciscaner klooster La Recoleta is gelegen in de stad Sucre. In het jaar 1607 werd dit klooster opgericht door de Franciscanen. Het klooster werd aan het uiteinden van de stad gebouwd, aan de voet van de Cerro Churuquella. Dit klooster dient tegenwoordig als museum. Achter in de tuin staat een boom die veel ouders is dan het klooster zelf. Deze boom staat hier namelijk al 1400 jaar lang. In 1956 is deze boom tot een historisch en nationaal monument verklaard.

  Musea in Sucre (Sucre)

  Interessante musea in de hoofdstad Sucre zijn het Antropologisch Museum, Museo Tejido (textielmuseum) en het Museum voor Moderne kunst. Het hoogtepunt is het Museo Textil Etnografica, waar je karakteristieke Boliviaanse kledingstukken in allerlei soorten en maten aantreft. Naast deze boeiende musea vind je ook koloniale gebouwen gebouwen in de stad die het bezoeken waard zijn.

  San Francisco kerk en de San Lázaro kerk (Sucre)

  San Francisco kerk en de San Lázaro kerk
  San Francisco kerk en de San Lázaro kerk
  Kaart met locatie San Francisco kerk en de San Lázaro kerk

  San Francisco kerk en de San Lázaro kerk in de binnenstad zijn prachtige kerken. De San Francisco kerk is gelegen op het plein met de naam 'Plaza San Francisco'. Tussen de 16e en 18e eeuw werd deze kerk in de zogenaamde barokke mestizo stijl gebouwd. Deze kerk heeft een zeer rijke geschiedenis. Tussen 1608 en 1612 is de kerk eerst namelijk ingestort door een heftige sneeuwval. Ze zijn later tussen 1743 en 1744 de bouw van de kerk weer begonnen, deze werd op 23 april 1758 geopend. Later in 1885 begonnen ze met de bouw van de enige toren van de kerk. Uiteindelijk is tussen 1965 en 2005 de kerk gerestaureerd en is een deel van het klooster als museum ingericht.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Bolivia bekijken.

  Geschiedenis

  Op 16 april 1540 werd Sucre door de Spaanse conquistador Pedro de Anzures, na een bloedige veroveringsstrijd met de lokale indianen, gesticht. De plaats was erg interessant omdat er aan de voet van de twee heuvels Churuquella en Sica Sica zilver was gevonden. De stad kreeg de naam 'Ciudad de la Plata' (Zilverstad) en vormde de hoofdstad van Nieuw Toledo. Andere namen die de stad ooit heeft gehad zijn Charcas en Chuquisaca. In 1559 vestigden de Spanjaarden de Audiencia de Charcas, de regering van een gebied dat nu wordt bestreken door Paraguay, Zuidoost-Peru, Noord-Chili en Argentinië en het grootste deel van Bolivia. In 1609 werd er een aartsbisdom gevestigd in de stad, en op 27 maart 1624 werd de Sint Franciscus Xaverius-Universiteit opgericht door de jezuïet Juan Frías de Herrán. Tijdens de 17e eeuw was La Plata het juridische, religieuze en culturele centrum van de Spaanse Oostelijke gebieden die van hieruit geregeerd werden. Op 25 mei 1809 klonk de eerste roep om onafhankelijkheid van Zuid-Amerika vanuit La Plata. Op 6 augustus 1825 volgde de onafhankelijkheid van Bolivia. De naam van La Plata werd op 11 augustus 1825 veranderd in Sucre, waarmee de stad genoemd werd naar Antonio José de Sucre die samen met de vrijheidsstrijder Simón Bolívar gevochten had voor de onafhankelijkheid. Tot 1898 was Sucre Zetel van de drie Staatsmachten, maar na een korte burgeroorlog werd de regering in 1899 naar La Paz verplaatst en behield Sucre alleen de gerechtelijke instellingen (Raad van Justitie, Hooggerechtshof en Constitutioneel Hof) en het belastinghoofdkantoor.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Sucre