Reizen in... Bolivia

Eiland Taquile, Bolivia
Eiland Taquile, Bolivia

Bolivia, het omsloten hart van Latijns-Amerika, is een soort goed bewaard gebleven geheim. Helaas is Bolivia sinds een tijdje al niet meer één van de veiligste landen in Zuid-Amerika te benoemen. Het aantal misdrijven waarbij ook toeristen betrokken zijn is de afgelopen jaren wat gestegen, met name in La Paz. Daarnaast ook in Cochabamba, Copacabana en Oruro. Het is voornamelijk aan te raden op te passen voor pinpasfraude, valse politie en zogenaamd 'behulpzame' toeristen.Er komen regelmatig protesten en opstootjes voor in Bolivia, dit kan de reis beïnvloeden. Deze protesten zijn over het algemeen zonder problemen, maar het is beter deze zoveel mogelijk te vermijden. Stakingen bij het openbaar vervoer kunnen tot lange vertragingen leiden.

Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in het land door te informeren bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en/of de Ambassade van Bolivia in Den Haag. Hier kun je informeren naar de politieke situatie als wel het milieu e.d.

Heb je weinig kennis van Bolivia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Gezondheid

Voor een reis naar Bolivia zijn er een aantal aan te raden vaccinaties, zoals bijvoorbeeld vaccinaties tegen Hepatitis A en B en Tetanus. Ga voor meer informatie en specifieke voorzorgsmaatregelen naar de huisarts of de GGD. Zorg dat je ook voldoende zonnebrand meeneemt op je reis, aangezien Bolivia een stuk hoger ligt dan andere landen. De zon kan hier dus gevaarlijker zijn dan ergens anders. Hoogteziekte komt regelmatig voor bij reizigers die Bolivia voor de eerste keer bezoeken. De symptomen hiervoor kunnen vermoeidheid en hoofdpijn zijn. De één kan er meer last van hebben dan de ander, maar belangrijk is om goed gehydrateerd te blijven en op tijd hulp te zoeken als het niet goed gaat.

Neem indien nodig je eigen medicijnen mee, belangrijk is wel dat deze zich in de originele verpakking bevinden en duidelijk gelabeld zijn. Neem voor de zekerheid ook een ondertekende brief van je dokter mee waarin uitgelegd staat waar de medicijnen voor dienen.

De hygiëne in Bolivia is over het algemeen zeer slecht, dus let op met eten en drinken. Vermijd water uit de kraan en eet alleen goed gekookte maaltijden. Let ook op met het aannemen van eten op straat, maar word niet paranoïde; het is immers een deel van de reis om dingen zoals eten te proberen.

Privéklinieken en ziekenhuizen in Bolivia zijn veelal van betere kwaliteit dan openbare ziekenhuizen. Er is hier vaak beter opgeleid personeel aanwezig en meer apparatuur. Er wordt over het algemeen verwacht direct te betalen na behandeling. Zorg voor een goede zorgverzekering.

Belangrijke telefoonnummers

Politie: 110
Ambulance: 118
Brandweer: 119 Vraag gratis een offerte aan

Op reis in Bolivia

De Boliviaanse bevolking is zeer vriendelijk en behulpzaam. Indien nodig kun je altijd terecht met problemen en vragen. Met name op het platteland is men zeer vriendelijk. Men is echter vrij verlegen, en het is dan ook van belang om voor het maken van een foto eerst toestemming te vragen. Het leven in Bolivia is zeer goedkoop, er zijn zelfs hostels beschikbaar die niet meer dan 3 euro per nacht vragen.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen