Combineer Bolivia met Peru

Copacabana Bolivia
Copacabana Bolivia

Bolivia en Peru zijn twee landen in Zuid-Amerika die voor een groot gedeelte gescheiden worden door het Titicacameer, een van de grootste meren van Zuid-Amerika. Dit is tevens een van de mooiste bezienswaardigheden van dit gebied. Bolivia en Peru hebben beide hun eigen charmes maar combineer je de landen tijdens een rondreis dan zul je met nog meer prachtige verhalen en indrukken thuiskomen. In deze landen maak je kennis met de oude indiaanse beschaving, een prachtige natuur en veel cultuur en historie.

In dit filmpje zie je een indruk van de zoutvlaktes van Salar de Uyuni tot aan Machu Picchu in Peru. 

Heb je weinig kennis van Bolivia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Rondreis Bolivia en Peru

Een rondreis door Peru en Bolivia begint meestal in de hoofdstad van Peru, Lima. Dit is ongeveer 14 uur vliegen vanaf Nederland en België. Vooral het oude koloniale centrum van Lima is interessant om te bezoeken. Rondom het centrale plein vind je vele mooie kerken en andere gebouwen. Bezoek aan het museum de Oro is een aanrader. Vervolgens zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt bijvoorbeeld doorvliegen naar Santa Cruz in Bolivia of met de auto naar de Huacachina in de woestijn van Peru. Bij de meeste reisorganisaties zijn de rondreizen al helemaal gepland maar er zijn ook reisorganisaties waarbij je de rondreis zelf kunt samenstellen. Zo is er voor ieder wat wils.

Wat je niet mag missen in Bolivia

– De zoutvlakten van Uyuni
In het zuidwesten van Bolivia ligt op 3.665 meter hoogte de op een na grootste zoutvlakte ter wereld: Salar de Uyuni. Vanuit het stadje Uyuni in de Andes heb je een prachtig uitzicht op de 12.000 km² grote zoutvlakte. Ongeveer 40.000 jaar geleden was dit onderdeel van het Minchinmeer, een reusachtig en prehistorisch meer. Op de zoutvlakte zelf kun je van alles doen zoals slapen in een zouthotel en zwemmen in een heetwaterbron en mede daarom is het een belangrijke toeristische trekpleister.

– Titicacameer
Het Titicacameer is gelegen in de Andes op de grens van Bolivia en Peru. Het meer ligt op 3.811 meter hoogte waardoor dit het hoogst bevaarbare meer ter wereld is. Er liggen minstens 40 eilanden in het meer, waarvan een aantal handmatig zijn aangelegd. In het Titicacameer monden 5 grote rivieren uit: de Ilave, de Suchez, de Ramis, de Huancané en de Coata. Ook stromen er meer dan 20 kleine riviertjes in het meer.

Titicacameer Bolivia Peru
Titicacameer Bolivia Peru


– La Paz
De spectaculaire hoofdstad van Bolivia ligt op een hoogte van 3.600 meter en is mede door de ligging een prachtige stad. Door deze hoogte is het er overdag vaak fris en 's nachts erg koud. Er wonen meer dan 1 miljoen mensen in La Paz. Deze boeiende en sfeervolle stad heeft veel interessante bezienswaardigheden zoals het kunstmuseum, de kathedraal, de gevangenis en het plein Plaza de San Francisco. Aan de rand van het dal waarin La Paz ligt, heb je een prachtig uitzicht op de sneeuwtoppen van de Cordillera Blanca.

– Potosí
Rond de 17e eeuw was de stad Potosí net zo belangrijk als de steden Londen en Parijs. In die tijd had de stad bijna 200.000 inwoners, meer dan dat er nu wonen. De rijkdom van de stad kwam door een enorme zilvermijn in het plaatsje, waar eeuwen zilver werd geëxploiteerd. De stad werd echter een stuk armer na een enorme daling van de zilverprijs halverwege de 19e eeuw. Tegenwoordig is het nog steeds mogelijk om de mijnen te bezoeken. Potosí ligt op een hoogte van 4.090 meter, hierdoor staat de stad ook wel bekend als de meest hooggelegen stad ter wereld. De levendige stad werd door Unesco in 1987 uitgeroepen tot werelderfgoed.
Zilverberg <a href=
Zilverberg <a href=
Potosi Bolivia" width="580" height="307" />

– Sucre
Volgens de Bolivianen zelf is Sucre de mooiste stad van Bolivia. Het klimaat in Sucre is vanwege de relatief lage ligging (2.790 m) nog mild en aangenaam. De koloniale stad is goed onderhouden omdat het al een aantal jaren de status van werelderfgoed heeft. In de stad bevinden zich enkele interessante musea zoals het Antropologisch Museum en Museo Tejido (textielmuseum).

Combineer je de rondreis met Peru dan kan mag je de volgende bezienswaardigheden niet overslaan: de Incatrail, Machu Picchu en Cuzco, de oude hoofdstad van het Incarijk. Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen