La Paz

Huizen in La Paz
Huizen in La Paz

La Paz is de hoofdstad van het departement La Paz. Het is tevens de administratieve hoofdstad van Bolivia. De wettelijke hoofdstad van Bolivia is Sucre, maar de regering is gevestigd in La Paz. La Paz telt ongeveer 1 miljoen inwoners. De stad ligt op 3.600 meter hoogte aan de gelijknamige rivier. La Paz wordt vaak gezien als de hoogste hoofdstad ter wereld, maar officieel is het geen hoofdstad. Als je voor het eerst in La Paz komt, kun je enkele dagen last krijgen van hoogteziekte. Er is door de hoogte namelijk een lage luchtdruk en een laag zuurstofgehalte. De lokale bewoners zeggen dat het helpt om maté de coca te drinken. Dit is een thee die gebrouwen is van de coca-plant.

Heb je weinig kennis van Bolivia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart La Paz
Plaatsen in de buurt van La Paz:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van La Paz

Cocamuseum (La Paz)

Cocamuseum
Cocamuseum

Het Cocamuseum in La Paz geeft een kritische kijk in de geschiedenis van het gewas waar werkelijk iedereen in Bolivia op loopt te kauwen: coca. Van deze groene blaadjes wordt overigens ook cocaïne gemaakt. En wist je dat er vroeger ook Coca-Cola van gemaakt werd?! Volgens de Lonely Planet staat het bezoeken van dit Cocamuseum op de 2e plaats van dingen die je gezien moet hebben in Bolivia!

Heksenmarkt (La Paz)

Heksenmarkt
Heksenmarkt

In La Paz bevindt zich de 'Heksenmarkt' waar je allerlei dingen kunt kopen zoals amuletten, drankjes, snoepgoed en sieraden. Op deze markt kun je ook gedroogde lama embryo's kopen. De Bolivianen geloven dat als je er één onder je voordeur begraaft er dan geen boze geesten in je huis komen. De lokale bevolking haalt op deze markt ook de spullen die zij gebruiken bij het offeren aan 'Moeder Aarde'.

Museo Nacional de Arte in La Paz (La Paz)

Museo Nacional de Arte in La Paz
Museo Nacional de Arte in La Paz

Museo Nacional de Arte in La Paz geeft een overzicht van de rijke Boliviaanse kunstgeschiedenis, van de prehistorie tot heden. Het museum is gevestigd in een prachtig gerestaureerd paleis uit 1775, Palacio de los Condes de Arena en is een van de belangrijkste culturele instellingen van het land.

Plaza Murillo (La Paz)

Plaza Murillo
Plaza Murillo

Als je in La Paz bent, kun je bijvoorbeeld Plaza Murillo bezoeken. Dit het centrale plein van La Paz. Het is vernoemd naar Pedro Domingo Murillo, een Boliviaanse vrijheidsstrijder. In het midden van Plaza Murillo staat een groot beeld van de held. Aan het plein staan mooie gebouwen zoals een kathedraal, het Palacia de Gobierno (het presidentiële paleis) en het Palacio Legislativo (het congres). Er zitten vaak veel plaatselijke bewoners op de bankjes rond het plein die genieten van het zonnetje.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Bolivia bekijken.

Vervoer

Er ligt een vliegveld in de buurt van La Paz. Dit is het El Alto International Airport, gelegen op ongeveer 14 km van La Paz in El Alto. In La Paz zelf zijn er vier gebruikelijke types van vervoer. Het eerste type is de microbus. Dit zijn kleine of minibusjes en zijn de goedkoopste manier van vervoer. Het kost ongeveer 18 dollarcent per rit. De busjes zijn vaak in slechte conditie, maar toch overleven ze de smalle straatjes en steile hellingen. Ze kunnen overal langs de route stoppen om mensen in- of uit te laten stappen. Trufis zijn normale auto's met specifieke routes. Ze hebben ongeveer dezelfde prijs als een microbus. Ook hier kun je overal langs de route in- en uitstappen. Als derde optie kun je de taxi pakken. Dit is de duurste vorm van vervoer in La Paz. Het kost ongeveer een dollar voor een kort ritje. Deze werken volgens hetzelfde principe als taxi's in Nederland. Er zijn ongeveer 20 taximaatschappijen in La Paz. Als laatste kun je ook de bus pakken. De bussen rijden alleen naar de grotere steden in de omgeving. Ook zijn er internationale ritjes naar Peru en Chili. Een ritje van 3 uur kost ongeveer 2 dollar, een 7 uur durende rit kost ongeveer 3 dollar.

Geschiedenis

In 1548 is La Paz gesticht door Alonso de Mendoza. Hij stichtte de stad op de plaats waar eerst de inheemse nederzetting Chuquiago was. Toen heette de stad Nuestra Señora de la Paz, oftewel Onze Lieve Vrouwe van de Vrede. Het was vroeger de grootste stad van Bolivia (toen nog Upper Peru genoemd). La Paz was het centrum van interregionale netwerken en internationale handelsroutes. Doordat La Paz meer exporteerde dan importeerde, werd het de financiële, commerciële en politieke hoofdstad van de hele omgeving. Het had echter een hele slechte infrastructuur waardoor er niet veel contact was met andere delen van het continent. Vanaf 1898 werd La Paz de plaats waar de nationale overheid zich vestigde.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar La Paz? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar La Paz, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Bolivia? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Vraag een offerte aan voor een reis naar La Paz