La Paz

Huizen in La Paz
Huizen in La Paz

La Paz is de hoofdstad van het departement La Paz.33travel/"> Het is tevens de administratieve hoofdstad van Bolivia. De wettelijke hoofdstad van Bolivia is Sucre, maar de regering is gevestigd in La Paz. La Paz telt ongeveer 1 miljoen inwoners. De stad ligt op 3.600 meter hoogte aan de gelijknamige rivier. La Paz wordt vaak gezien als de hoogste hoofdstad ter wereld, maar officieel is het geen hoofdstad. Als je voor het eerst in La Paz komt, kun je enkele dagen last krijgen van hoogteziekte. Er is door de hoogte namelijk een lage luchtdruk en een laag zuurstofgehalte. De lokale bewoners zeggen dat het helpt om maté de coca te drinken. Dit is een thee die gebrouwen is van de coca-plant.

Heb je weinig kennis van Bolivia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart La Paz
Plaatsen in de buurt van La Paz (Bolivia) :
 • Trinidad (351 km)
 • Cochabamba (372 km)
 • Oruro (414 km)
 • Cobija (443 km)
 • Sucre (549 km)
 • Potosí (574 km)
 • Santa Cruz de la Sierra (618 km)
 • Tupiza (764 km)
 • Tarija (897 km)
 • a:10.0000

  Ervaringen

  op 8 mei 2018 plaats: La Paz, reisperiode: april 2018

  Bolivia is een ongelooflijk mooi land met een rijke cultuur. Het landschap zeker in het zuidwesten is adembenemend.

  • Algemeen 10
  • Uitgaan 9
  • Cultuur 10
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 8
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van La Paz

  Cocamuseum (La Paz)

  Cocamuseum
  Cocamuseum
  Kaart met locatie Cocamuseum

  Het Cocamuseum in La Paz geeft een kritische kijk in de geschiedenis van het gewas waar werkelijk iedereen in Bolivia op loopt te kauwen: coca. Van deze groene blaadjes wordt overigens ook cocaïne gemaakt. En wist je dat er vroeger ook Coca-Cola van gemaakt werd?! Volgens de Lonely Planet staat het bezoeken van dit Cocamuseum op de 2e plaats van dingen die je gezien moet hebben in Bolivia!

  Heksenmarkt (La Paz)

  Heksenmarkt
  Heksenmarkt
  Kaart met locatie Heksenmarkt

  In La Paz bevindt zich de 'Heksenmarkt' waar je allerlei dingen kunt kopen zoals amuletten, drankjes, snoepgoed en sieraden. Op deze markt kun je ook gedroogde lama embryo's kopen. De Bolivianen geloven dat als je er één onder je voordeur begraaft er dan geen boze geesten in je huis komen. De lokale bevolking haalt op deze markt ook de spullen die zij gebruiken bij het offeren aan 'Moeder Aarde'.

  Museo Nacional de Arte in La Paz (La Paz)

  Museo Nacional de Arte in La Paz
  Museo Nacional de Arte in La Paz
  Kaart met locatie Museo Nacional de Arte in La Paz

  Museo Nacional de Arte in La Paz geeft een overzicht van de rijke Boliviaanse kunstgeschiedenis, van de prehistorie tot heden. Het museum is gevestigd in een prachtig gerestaureerd paleis uit 1775, Palacio de los Condes de Arena en is een van de belangrijkste culturele instellingen van het land.

  Plaza Murillo (La Paz)

  Plaza Murillo
  Plaza Murillo
  Kaart met locatie Plaza Murillo

  Als je in La Paz bent, kun je bijvoorbeeld Plaza Murillo bezoeken. Dit het centrale plein van La Paz. Het is vernoemd naar Pedro Domingo Murillo, een Boliviaanse vrijheidsstrijder. In het midden van Plaza Murillo staat een groot beeld van de held. Aan het plein staan mooie gebouwen zoals een kathedraal, het Palacia de Gobierno (het presidentiële paleis) en het Palacio Legislativo (het congres). Er zitten vaak veel plaatselijke bewoners op de bankjes rond het plein die genieten van het zonnetje.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Bolivia bekijken.

  Vervoer

  Er ligt een vliegveld in de buurt van La Paz. Dit is het El Alto International Airport, gelegen op ongeveer 14 km van La Paz in El Alto. In La Paz zelf zijn er vier gebruikelijke types van vervoer. Het eerste type is de microbus. Dit zijn kleine of minibusjes en zijn de goedkoopste manier van vervoer. Het kost ongeveer 18 dollarcent per rit. De busjes zijn vaak in slechte conditie, maar toch overleven ze de smalle straatjes en steile hellingen. Ze kunnen overal langs de route stoppen om mensen in- of uit te laten stappen. Trufis zijn normale auto's met specifieke routes. Ze hebben ongeveer dezelfde prijs als een microbus. Ook hier kun je overal langs de route in- en uitstappen. Als derde optie kun je de taxi pakken. Dit is de duurste vorm van vervoer in La Paz. Het kost ongeveer een dollar voor een kort ritje. Deze werken volgens hetzelfde principe als taxi's in Nederland. Er zijn ongeveer 20 taximaatschappijen in La Paz. Als laatste kun je ook de bus pakken. De bussen rijden alleen naar de grotere steden in de omgeving. Ook zijn er internationale ritjes naar Peru en Chili. Een ritje van 3 uur kost ongeveer 2 dollar, een 7 uur durende rit kost ongeveer 3 dollar.

  Geschiedenis

  In 1548 is La Paz gesticht door Alonso de Mendoza. Hij stichtte de stad op de plaats waar eerst de inheemse nederzetting Chuquiago was. Toen heette de stad Nuestra Señora de la Paz, oftewel Onze Lieve Vrouwe van de Vrede. Het was vroeger de grootste stad van Bolivia (toen nog Upper Peru genoemd). La Paz was het centrum van interregionale netwerken en internationale handelsroutes. Doordat La Paz meer exporteerde dan importeerde, werd het de financiële, commerciële en politieke hoofdstad van de hele omgeving. Het had echter een hele slechte infrastructuur waardoor er niet veel contact was met andere delen van het continent. Vanaf 1898 werd La Paz de plaats waar de nationale overheid zich vestigde.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar La Paz