Reizen in... Botswana

Botswana
Botswana

Botswana, ook wel de parel van Afrika genoemd, is een uitzonderlijk mooi en gastvrij land waar zich weinig problemen voordoen wat betreft de nationale veiligheid. De criminaliteitscijfers zijn erg laag, en de meerderheid van de bezoeken aan Botswana verlopen zonder problemen. Echter, dat de cijfers laag zijn wil niet zeggen dat er helemaal geen criminaliteit is. De afgelopen jaren is er zelfs een stijgende lijn in criminaliteitscijfers te zien. Dit is voornamelijk van toepassing in de grote steden, maar wees je wel te allen tijden bewust van omgeving waarin je je bevindt.

Heb je weinig kennis van Botswana? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Tips

Voor specifieke informatie met betrekking tot de nationale veiligheidssituatie in Botswana kun je het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Botswaanse Ambassade raadplegen. Hierbij een aantal voorzorgsmaatregelen die je zelf ter plaatse kunt nemen: – Loop niet te koop met waardevolle eigendommen, laat deze zoveel mogelijk thuis – Ga niet 's avonds laat de straat op, zeker niet als je alleen bent, neem altijd een taxi – Vermijd afgelegen stadsdelen, met name 's avonds – Maak kopieën van je paspoort en andere belangrijke documenten en bewaar deze op een veilige plek

Gezondheid

De publieke gezondheidszorg in Botswana is over het algemeen goed georganiseerd, hoewel de kwaliteit nog wel kan wisselen. Buiten de grote steden zijn medische faciliteiten beperkt. Zorg in ieder geval voor een goede zorgverzekering die vrijwel alle gemaakte kosten dekt. Over het algemeen wordt het water uit de kraan in heel Botswana als veilig beschouwd, maar voor reizigers is het veiliger om het water te steriliseren of uit gesealde flessen te drinken. Water in flessen zijn vrijwel overal in de toeristische gebieden te koop. Melk is gepasteuriseerd en andere zuivelproducten, vlees, vis, groenten, fruit, schelp- en schaaldieren zijn over het algemeen ook zonder risico. Laat bij twijfel het eten staan of vraag het na. Voor meer informatie over voorzorgsmaatregelen, vaccinaties en maatregelen tegen malaria ga naar je huisarts of naar de GGD. Vraag gratis een offerte aan

Belangrijke telefoonnummers

Politie: 999 of 351161 Ambulance: 997 Brandweer: 998

Alleen reizen in Botswana

In je eentje door Botswana reizen is goed mogelijk, mede dankzij het feit dat Engels de officiële taal is van Botswana. Over het algemeen is Botswana een veilig land, maar als individuele reiziger is het wel van belang een goede voorbereiding en voorzorgsmaatregelen te treffen. Het is overigens aan te raden om de meer afgelegen gebieden buiten de stad onder begeleiding van een gids te bezoeken. Er worden ook veel groepsreizen georganiseerd waaraan deelgenomen kan worden. Als je alleen reist is het wel van belang nog iets meer op je hoede te zijn dan in gezelschap van een groep(je). Voor vrouwen is het bijvoorbeeld ten zeerste af te raden 's avonds alleen over straat te gaan. Laat altijd bij je accommodatie weten waar je met wie naartoe gaat en geef een indicatie hoe laat je verwacht terug te zijn.

Het wegennet

Botswana kent een wegennet wat redelijk goed is op de geasfalteerde stukken. Er zijn echter ook een groot aantal "dirtroads" en wegen die door de bush gaan waarbij je met autopech een groot probleem zou hebben. Laat je daarom goed voorlichten over welk autotype geschikt is voor jouw Botswana reis. Er wordt links gereden in Botswana. 

We bieden een uitgebreid aanbod van Botswana en Namibie reizen aan. Vraag je gratis offerte aan voor een mooi reisvoorstel. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen