Op safari in Botswana

Botswana
Botswana

Geen land ter wereld is zo geschikt voor een safari als Botswana. Het in Afrika gelegen land is dan ook al jaren een populaire bestemming onder safari liefhebbers. Naast de prachtige natuur kun je ook genieten van de bijzonder rijke selectie dieren die in Botswana voorkomt. Het diverse landschap van Botswana leent zicht uitstekend voor safari's. Zo is er het waterachtige gebied van de Okavango Delta, het groene Chobe National Park en de halfwoestijn Central Kalahari en nog veel meer. Om je een goed beeld te geven van de diversiteit van Botswana nemen we de belangrijkste gebieden met je door!

Heb je weinig kennis van Botswana? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Central Kalahari Game Reserve

Dit park is met 52.000 km² het grootste, beschermde natuurgebied van Afrika. Kalahari ligt centraal in Botswana en grenst aan het veel kleinere Khutse Game Reserve. In 1961 werd het gebied in bescherming genomen om de San, een nomadenvolk, van leefruimte te voorzien. Tegenwoordig is het grootste deel van de San verhuist en zijn het vooral toeristen die je in Central Kalahari tegenkomt. Tijdens een safari kun je hier onder andere giraffes, bruine hyena's, cheetah's, wilde honden, luipaarden en leeuwen tegen komen.

Chobe National Park

Een van de meest populaire safari bestemmingen is het Chobe National Park. Het park beslaat bijna 11.000 km² en is al vanaf 1968 een officieel beschermd natuurgebied. Chobe ligt in het meest noordelijke puntje van Botswana en grenst daarmee aan Namibië, Zambia en Zimbabwe. Eén van de grootste attracties van het park is de olifantenpopulatie, dat de grootste van het Afrikaanse continent is. De 50.000 olifanten komen vooral voor in het groene, beboste deel van het park, maar Chobe National Park kent ook droge vlaktes en riviergebieden. Naast olifanten komen er leeuwen, luipaarden, nijlpaarden, krokodillen, cheetah's, zebra's en talloze vogelsoorten voor.


Vraag gratis een offerte aan

Kgalagadi Transfrontier Park

Dit Nationale Park is in het jaar 2000 samengevoegd met het Zuid-Afrikaanse Kalahari-Gemsbok National Park. Het park ligt dan ook in het zuidwesten van Botswana, grensend aan Zuid-Afrika. Kgalagadi Transfrontier Park beslaat nu meer dan 28.000 km² en bestaat vooral uit droge rivierbedden en zandduinen met hier en daar wat schaarse vegetatie. In het park komen grote zoogdieren voor, zoals leeuwen, luipaarden, cheetah's, hyena's, gnoe's, springbokken en gembokken. Ondanks de droogte kent het park ook een grote diversiteit aan vogels. Kgaladi staat bekend als het park waarin de pure wildernis nog voorkomt.

Okavango Delta

De Okavango Delta is 's werelds grootste binnenlandse delta. Door het gebied met een oppervlakte van 15.000 km² stroomt jaarlijks elf miljard liter water. Deze enorme hoeveelheid water in een verder droog gebied zorgt voor een unieke en interessante samenkomst van planten en dieren. Dieren zoals de olifant, krokodillen, leeuwen en neushoorns leven in en rondom de delta. Het gebied is ook het toneel van de jaarlijke Grote Trek, waarin ongeveer 200.000 grote zoogdieren op zoek gaan naar nieuwe, waterrijke gebieden, wanneer het water van de Okavango Delta is verbruikt. Deze verhuizing is even massaal als spectaculair en trekt jaarlijks dan ook vele toeristen aan. Safaritochten beperken zich niet langer tot jeeptours, maar zijn tegenwoordig op verschillende manieren te ondernemen. De natuur van Botswana is te bezichtigen vanuit een auto of een boot, maar nu ook middels een avontuurlijke trektocht op paarden en kamelen. Reis je liever niet over het land? Geen probleem! Sluit je aan bij een zogenaamde 'fly-in' safari, waarbij je met een klein vliegtuig over de gebieden vliegt. Als dit nog niet spannend genoeg is kun je zelfs mee met een ballonvaart! Door de bijzondere combinatie van diverse natuurgebieden en talloze mogelijkheden is Botswana hét land waar je moet zijn voor een safari avontuur!Wist je dat je Namibie en Botswana heel goed kunt combineren in 1 reis? Vraag een gratis offerte aan !

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen