Top 6 luxe lodges in Botswana

Botswana is een uitstekend land voor een safari waarbij je overnacht in luxe lodges. Vooral in het gebied rond het Chobe Nationaal Park, Maun, Moremi Game Reserve en de Okavango Delta vind je luxe safarilodges waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht en grote concentraties wilde beesten. Een aantal kampen zijn gelegen in een privé-concessie waar nachtelijke safari's tot de mogelijkheid behoren. De prijzen van de luxe lodges in Botswana lopen uiteen van 250 tot 700 euro per nacht.

Aanbieders van vakanties naar Botswana
Sawadee Reizen (rondreizen) Klik
Riksja Botswana (landenspecialist) Klik
Kuyo Afrika (rondreizen) Klik
Booking.com (hotel) Klik
Avila Reizen (verre reizen) Klik
PANGEA Travel (rondreizen) Klik
OutSight Travel (landenspecialist) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik

6. Chitabe Camp, Okavango Delta

In het zuiden van de Okavango Delta, op een van de mooiste eilanden, liggen de acht luxe tenten van Chitabe Camp. Alle tenten hebben een badkamer met binnen- en buitendouche. De eethoek, pub en loungeruimte zijn gebouwd op een verhoging zodat je een prachtig uitzicht hebt over de Okavango Delta. Gemiddelde prijs is 500,- euro per nacht.

5. Savuti Camp, Linyanti

Alle zeven luxe safaritenten van Savuti Camp zijn comfortabel en met oog voor detail ingericht. Vanuit het kamp heb je uitzicht op drie waterdrinkplaatsen waar leeuwen, olifanten, zebra's, wildebeesten en cheeta's zich vooral in het droge seizoen laten zien. Niet alleen overdag maar ook 's nachts worden er safaritochten georganiseerd. Prijs is gemiddeld 500,- euro per nacht.

4. Abu Camp, Okavango Delta

Abu Camp ligt in een privé-concessie van maar liefst 180.000 ha groot en organiseert al 20 jaar olifantensafari's in de Okavango Delta. Het kamp heeft 6 luxe tenten midden in het leefgebied van een kudde olifanten. Je krijgt hier een heerlijk diner met wijn uit de eigen wijnkelder. Wil je ontspannen, dan kun je plaatsnemen in de Bush Spa. Prijs is gemiddeld 700,- euro per nacht.

3. Jack's Camp, Kalahari

Midden in de Kalahari liggen de 10 luxe tenten van Jack's Camp. In deze prehistorische omgeving waan je je terug in de tijd. De gastheer kan je alles vertellen over de omgeving en het wild en wie weet spot jij wel een zeldzame Bruine Hyena. Iedere tent heeft een eigen badkamer en kijkt uit op de woestijn. Prijs is gemiddeld 600,- euro per nacht.

2. Xudum Okavango Delta Lodge

Xudum Okavango Delta Lodge ligt midden in de delta van een privé-concessie van 25.000 ha. De luxe accommodatie bestaat uit slechts 9 tenten waarvan de suites een eigen zwembad hebben. In deze lodge word je koninklijk behandeld en heb je de kans om neushoorns te spotten. Prijs is gemiddeld 350,- euro per nacht.

1. Little Mombo, Moremi

Het kleinschalige, luxe tentenkamp Little Mombo bestaat uit slecht 3 tenten en ligt midden in de natuur van het Moremi Game Reserve, in de Okavango Delta. Hier word je 's ochtends wakker samen met cheeta's, buffels, neushoorns, luipaarden en olifanten. Het tentenkamp is actief betrokken bij het Botswana Rhino Reintroduction Project en hoort bij Wildernes Safari's. Een organisatie die zich inzet voor duurzaamheid in Afrika. Prijs is gemiddeld 680,- euro per nacht.

Judith

Judith - reisexpert Botswana


Botswana vind ik eigenlijk ťťn grote dierentuin alleen dan zonder hekken. Je kunt er ieder moment oog in oog komen te staan met de wilde dieren. Ontdek de dorre vlaktes van de Kalahari woestijn, vlieg met een helikopter over het moerasgebied van de Okavango Delta en ga op safari om de BIG 5 te ontmoeten. Je kunt Botswana ook heel goed combineren met een bezoek aan de Victoria Fallsís op de grens met Zimbabwe en Zambia. Wil jij op vakantie naar Botswana? Vraag een gratis offerte aan bij onze reisexpert Judith.
Zonder budget geen passend advies.
Jouw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen