Op de camping in Botswana

Overnachten op een camping in Botswana is misschien niet het eerste waar je aan denkt maar je hebt er prachtige campings (campsites), vaak midden in de natuur en tussen de wilde dieren. Je kunt kiezen uit budget, betaalbare en luxe campings met 3*, 4* of 5*. Op de meeste campings zijn standaard voorzieningen voor de toeristen die met hun eigen (huur)auto door de nationale parken rijden zoals stromend water en toiletvoorzieningen. Op sommige campings, waaronder Hatab-campings, mag je niet zomaar staan als privé persoon maar moet je via een touroperator boeken.

Heb je weinig kennis van Botswana? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Ihaha Camp Site – Chobe Nationaal Park

Ihaha Camping is in de plaats gekomen van de 15 km verder liggende Serondela Camping (die inmiddels gesloten is). De camping heeft moderne faciliteiten als toiletten en douches. Omdat de camping niet omheind is kan het zomaar gebeuren dat er een kudde olifanten komt kijken. 's Nachts hoor je de leeuwen en luipaarden, wat een unieke belevenis is!

Ihaha Camping Botswana
Ihaha Camping Botswana

Khama Rhino Sanctuary

In dit gebied liggen 13 campings waar je kunt overnachten. Naast goed onderhouden campings kun je ook in een van de comfortabele chalets verblijven, waar je een eigen douche en toilet hebt. Op iedere camping staat een grote Mokongwa boom die het middelpunt van de camping is, ook zijn er mogelijkheden om de barbecueën. Het Khama Rhino Sanctuary is iedere dag geopend van 8:00 tot 19:00 uur.

Kubu Island

Kubu Island is een rotseiland, gelegen in de Makgadikgadi Pan, op een aantal kilometer afstand van de mijnstadjes Orapa en Letlhakane. De Makgadikgadi Pan is het grootste zoutvlaktecomplex ter wereld. Op Kubu Island vind je maar liefst 14 campingplekken waar je gebruik kunt maken van een toilet en open haard. Er worden tevens wandelingen aangeboden naar Flamingo Nests Centuary. De campings worden beheerd ten behoeve van de lokale bevolking.

Drifters Maun Camp – Okavanga delta

Drifters Maun Camp is gelegen aan de Boteti rivier in de Okavanga delta. Deze camping heeft naast een receptie, overdekte eetruimte en barbecue mogelijkheden zelfs een zwembad. Je zult hier versteld staat van de hoeveelheid vogels hier rondvliegen.

Drifters Maun Botswana
Drifters Maun Botswana

Limpopo River Lodge – Limpopo Rivier

Langs de oevers van de Limpopo rivier ligt de camping van Limpopo River Lodges. Hier wordt warm en koud water aangeboden en is er de mogelijkheid om te barbecueën. De camping is onderdeel van Limpopo River Lodges waar je, zoals de naam als doet vermoeden, lodges vindt. Deze liggen op een aantal kilometer afstand van de camping. De camping is centraal gelegen, op 5 uur afstand van het Zuid-Afrikaanse Johannesburg en 5 uur van Gaborone, de hoofdstad van Botswana.

Heeft u interesse in een reis naar Botswana? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen