Fietsen in Cambodja

Angkor Wat, Cambodja
Angkor Wat, Cambodja

Cambodja is een walhalla voor de avontuurlijke fietser. De begaanbare wegen en het aantal grensovergangen zijn weliswaar beperkt, maar dit maakt het fietsen er niet minder aantrekkelijk op. Fietsfanaten die graag een keer op vakantie willen naar Cambodja, zullen moeten beschikken over een gezonde dosis lef en vooral over een goede mountainbike. De mountainbike is de enige geschikte fiets voor het Cambodjaanse fietswegennet omdat de wegen nu eenmaal niet overal zo vlak zijn als in Nederland. Ontdek de wereld van Cambodja en laat je verrassen door de schoonheid die het land te bieden heeft.

Heb je weinig kennis van Cambodja? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Fietsuitrusting

Indien je van plan bent om een fietstocht te maken door Cambodja, dan zul je allereerst over een goede mountainbike moeten beschikken. Let daarbij goed op de zichtbaarheid van het bandenprofiel om de weerstand van je fiets te garanderen en om zo onnodige ongelukken te voorkomen. Verder is het praktisch om een mountainbike te gebruiken met een voor- en achtervering, dit maakt je flexibeler tijdens het fietsen.

Bij een langdurige fietstocht hoort uiteraard ook de nodige bagage. Handig daarbij is om een bagagedrager op de mountainbike te monteren zodat de mogelijkheid bestaat om fietstassen te bevestigen. Geadviseerd wordt om fietstassen te gebruiken die van uiterst stevig en slijtvast materiaal zijn gemaakt. Hiervoor kunnen (simpele) backrollers en frontrollers voor worden gebruikt, dit zijn ruime tassen die makkelijk te demonteren zijn en die ervoor zorgen dat je spullen altijd droog blijven. Een geschikt fietstassenmerk is bijvoorbeeld Ortlieb, dat echter wel vrij prijzig is. Voor de budgetvriendelijke fietsers zijn ook de canvas-tassen geschikt, alleen zijn deze dan wel minder gebruiksvriendelijk en niet waterdicht. Ten slotte is het natuurlijk altijd handig om over bidons, een reparatiesetje en over een duidelijke fietskaart te beschikken.

Interessante fietsroutes

Fietsroutes kun je helemaal zelf gaan uitstippelen, maar het is natuurlijk net zo handig om gebruik te maken van de kennis van onze voorgangers. Op deze manier bespaar je heel wat tijd en weet je zeker dat je langs de mooiste gebieden van het land komt. Hieronder wordt er een overzicht weergegeven van fietsroutes die je absoluut niet wilt missen bij een bezoek aan Cambodja.

* Angkor Wat
Angkor Wat is goed bereikbaar met de fiets vanwege de (deels) verharde wegen. In deze stad bevindt zich het Angkor Wat tempelcomplex, het grootste religieuze bouwwerk van de wereld. De mooiste tempel bevindt zich 20 kilometer verderop, genaamd Banteay Srei. Deze tempel heeft een heel fijn, roze beeldhouwwerk. Wanneer je iets wilt eten of drinken in de stad, kun je de fiets kwijt in stalletjes of laten bewaken door een controleur. De Angkor Wat tour is prima geschikt voor de gemiddelde fietser.

* Van Koh Ker naar Tbaeng Mean Chey
Zonder problemen kun je in één dag van Koh Ker naar Thaeng Mean Chay fietsen. De bevolking kent deze aankomstplaats beter als Preah Vihaer. De weg waar de route zich op bevindt is onverhard met redelijk veel gaten en kuilen, maar zeker de moeite waard om te fietsen.

* Van Preah Vihaer naar Stung Treng
Deze route is alleen geschikt voor de echte diehards. Fietsers met een goede conditie doen ongeveer 3 dagen over deze route, je doet al snel 6 uur over slechts 30 kilometer. De tour is ook lastig om te vinden, maar laat je wel de echte ongerepte gebieden van Cambodja beleven. Onderweg zul je veel stukken mul zand tegenkomen en er liggen diverse mijnen. Om met de lokale bewoners te communiceren is handen- en voetenwerk noodzakelijk, de inwoners spreken namelijk alleen hun eigen taal. De waaghalzen die deze tour toch willen uitproberen, worden geadviseerd om met een gids mee te gaan vanuit Preah Vihaer. De trip kost dan wel aardig wat geld, maar zorgt er in ieder geval voor dat je tijdens de rit van je leven niet verdwaalt.

* Death Highway
De Death Highway is een route van Ban Lung naar Sen Monorom. De weg is slecht en onverhard maar is daarentegen wel gemakkelijk te vinden. Vooral het stuk van Ban Lung naar Kaoh Nhek is een heel avontuur omdat deze route officieel nooit als weg is bedoeld. Het spreekt dan ook voor zich dat een gezonde dosis lef niet overbodig is. Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen