Rondreizen Cambodja

Verkeer in Cambodja
Verkeer in Cambodja

Cambodja is een redelijk arm land, maar is erg mooi om doorheen te reizen. Het land moet het voornamelijk hebben van de landbouw, maar ook toerisme zorgt voor een deel van de inkomsten. Tijdens je rondreis dien je rekening te houden met een aantal punten. In dit artikel geven we je een aantal tips voor bij het rondreizen door Cambodja.

Heb je weinig kennis van Cambodja? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Praktische Tips

Bij een rondreis door Cambodja wordt het aanbevolen om van tevoren op de hoogte te zijn van verschillende zaken. Hieronder worden de belangrijke punten besproken.

Visum

Je hebt voor je verblijf in Cambodja een visum nodig. Daarnaast moet ook je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij vertrek uit Cambodja. Het visum kan worden aangevraagd bij binnenkomst in het land. Hier vraag je een visum voor 30 dagen aan en die krijg je dan gelijk mee. De kosten voor een visum zijn ongeveer 20 dollar. Ook bij de meeste grensovergangen kan je een visum aanschaffen. Vergeet niet voor de zekerheid een kopie van je paspoort en pasfoto's mee te nemen. Wil je het visum al in Nederland regelen dan is dat ook mogelijk via internet bijvoorbeeld. Het e-Visa kost 25 dollar en is 30 dagen geldig. Belangrijk om te weten is dat je niet van alle grensovergangen gebruik kan maken. Slechts een Vietnamese en twee Thaise grensovergangen kunnen hiermee overgestoken worden. Vraag gratis een offerte aan

Inentingen

Er zijn geen inentingen verplicht bij een verblijf in Cambodja. Wel is de vaccinatie tegen gele koorts verplicht als je de zeven dagen voor je bezoek in een land met gele koorts bent geweest. Vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en een BMR inenting worden aanbevolen. Ben je langer dan twee weken in het land dan wordt ook de inenting tegen buiktyfus aangeraden. Verblijf je langer dan drie maanden dan wordt aangeraden een inenting tegen rabiës en hepatitis B te halen.

Bevolking Cambodja
Bevolking Cambodja

Klimaat

Het tropische moessonklimaat van Cambodja zorgt ervoor dat er een droog en een nat seizoen heerst in het land. Er zijn dan ook behoorlijke verschillen in temperatuur. De gemiddelde temperatuur ligt rond 27 graden, de temperatuur overdag en in de nacht verschillen niet veel. Het regenseizoen loopt van mei tot aan november. In deze periode is de luchtvochtigheid zeer hoog en valt er erg veel regen. De droge tijd begint in november en loopt tot mei. Deze periode is droger en vrij heet. April is de heetste maand van het jaar. Het kan dan wel 40 graden worden. De beste reistijd loopt daarom van november tot en met februari. De temperaturen zijn dan nog dragelijk, met een gemiddelde van 25 graden.

Vervoer

De infrastructuur van Cambodja is op lang niet alle plekken even goed. Er zijn veel onverharde wegen die soms nauwelijks begaanbaar zijn. Ook kunnen de afstanden in het land soms behoorlijk lang zijn. Je laten rijden is daarom het makkelijkst. De trein is hierbij een optie, al zijn de treinen vaak wel verouderd. De grootste afstanden kunnen worden gemaakt per bus. Tussen de grote steden rijden bussen waarin airconditioning vaak aanwezig is. Omdat er veel rivieren zijn in het land is de boot ook een goede optie. Zo varen er veerboten tussen Phnom Penh en Siem Reap. De boten zijn echter wel vrij langzaam en behoorlijk aan de prijs. In de stad is reizen per taxi-brommer een veel gekozen optie. Ze rijden overal in de stad en zijn niet duur. Zelf rijden is ook mogelijk, de huurprijzen van auto's zijn niet hoog maar je dient wel extra voorzichtig te zijn in het verkeer. Het kan namelijk nogal chaotisch zijn.

Bevolking

Er wonen bijna 15 miljoen inwoners in Cambodja, waardoor het een redelijk dichtbevolkt land is. De grootste meerderheid van de Cambodjanen volgen het boeddhisme, namelijk 96,4%. Etnisch gezien hoort 90% bij de Khmer. Verder woont er een klein deel Vietnamezen in het land. De inwoners moeten het financieel gezien voornamelijk van de rijstbouw hebben. Naast dat de mensen hard werken neemt ook het boeddhisme een grote plaats in in het dagelijks leven.

Wat je niet mag missen

Iets wat je zeker niet mag missen bij een bezoek aan Cambodja zijn de tempels van Angkor. De meest bekende is die van Angkor Wat. Deze hindoeïstische tempel wordt beschouwd als een van de grootste religieuze bouwwerken van de wereld. Ook staat de tempel op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Angkor Wat
Angkor Wat


De Zilveren Pagode in Phnom Pehn is ook erg bijzonder. De tempel is gebouwd in 1892 en heeft zijn naam te danken aan 5.000 zilveren tegels op de vloer. Ook zijn er veel gouden nationale schatten te vinden in te tempel.

Tot slot is Sihanoukville een populaire badplaats en veel bezocht door toeristen. De witte stranden en mooie tropische eilanden zorgen ervoor dat je na een rondreis in Cambodja hier heerlijk tot rust komt.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen