Reizen in... Cambodja

Bootje Battambang, Cambodja
Bootje Battambang, Cambodja

Cambodja is een zeer veilig en vriendelijk land, met name in verhouding tot andere populaire toeristische bestemmingen over de wereld. Uiteraard gelden ook in Cambodja een aantal algemene tips om je trip zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen. Let op je spullen, met name portemonnees, camera's, losgeld en documenten. Laat deze in geen geval onbeheerd achter en maak kopieën van belangrijke documentaties. Loop niet te koop met dure spullen, laat deze in een kluis op de hotelkamer achter of laat ze zelfs thuis. Let hier vooral op in armere gebieden en ook in Phnom Penh, waar de criminaliteitscijfers in Cambodja het hoogst liggen. Overvallen en tasjesdieven, zowel lopend, fietsend en op scooters vormen een probleem in deze stad.

Reizigers moeten weten dat er geen echte wettelijke regels zijn in Cambodja, wat tot corruptie leidt. Misdaden worden wel of niet onderzocht, en als de daders enigszins vermogend zijn of verbonden met de overheid, worden deze vaak ingedekt door de politie en het gerechtshof. Dit, samen met de hoge cijfers verkeersongevallen, maakt Cambodja een wat risicovollere reisbestemming. Drugs worden in geen geval getolereerd in Cambodja, hoewel de kans groot is dat je onderweg iets te koop aangeboden krijgt. Het is ten eerste illegaal, en ten tweede is het vaak niet betrouwbaar. Let ook op met het aannemen van eten en drinken van vreemden.

Angkor wat tempelcomplex
Angkor wat tempelcomplex

Heb je weinig kennis van Cambodja? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Gezondheid

Cambodja is een van de armste landen in de wereld. Betrouwbare medische faciliteiten, doctoren en ziekenhuizen zijn dan ook schaars. Het is voor serieuze aandoeningen aan te raden om naar Bangkok (Thailand) of Ho Chi Minh Stad (Vietnam) of Singapore af te reizen, gezien het feit dat de gezondheidszorg in deze landen beter is georganiseerd. Zorg in elk geval voor een reisverzekering die deze kosten kan dekken, aangezien het anders erg duur kan zijn.

Hoewel vaccinaties niet verplicht zijn voor reizigers naar Cambodja, is het sterk aan te bevelen voor je trip advies op te vragen bij de GGD of de huisarts. Om diarree en daarmee uitdroging te vermijden zijn er de volgende tips:
– Drink geen water uit de kraan, maar uit gesealde flessen
– Nuttig geen ijsklontjes
– Nuttig geen rauwe groenten of fruit
– Probeer zo'n 3 liter water per dag te drinken
– Indien je toch water uit de kraan drinkt, kook het dan eerst of steriliseer het met jodium kristallen

Belangrijke telefoonnummers

Politie; 117
Brandweer; 118
Ambulance; 119 Vraag gratis een offerte aan

Alleen reizen Cambodja

Voor zowel vrouwen als mannen is reizen in Cambodja over het algemeen veilig en comfortabel. Cambodjanen zijn erg vriendelijk en beleefd, Cambodja wordt niet voor niets het land van de glimlach genoemd. Plan de trip goed, zorg dat je gezondheid in orde is en dat je goed voorbereid bent op eventuele problemen. Indien er toch onverwachte problemen ontstaan, vraag vooral hulp aan een lokale inwoner of ga naar de Cambodian Tourist Police of een doorsnee politiebureau. Over het algemeen wordt Engels redelijk goed beheerst. Als je toch liever niet alleen naar Cambodja gaat; er worden ook met regelmaat groepsreizen naar Cambodja georganiseerd.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen