Angkor Wat in Cambodja

Angkor Wat, Cambodja
Angkor Wat, Cambodja

Het grootste religieuze bouwwerk ter wereld en de grootste attractie van Cambodja is de Angkor Wat. Wats zijn Boeddhistische tempels, die over het algemeen bestaan uit verschillende gebouwen die worden omringd door een muur. Ze komen voor in Cambodja, Laos en Thailand. De definitie van een wat kan per land verschillen, zo kan een Hindoestaanse of een Christelijke tempel ook een wat zijn.

Heb je weinig kennis van Cambodja? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Gigantisch

De Angkor Wat wordt niet alleen geroemd om zijn schoonheid, maar ook vanwege de enorme omvang van de tempel. De buitenste muur heeft een omtrek van 3,6 kilometer en is geheel omgeven door een slotgracht. Binnen de drie muren bevinden zich drie trapsgewijze plateaus. Op het bovenste plateau staan vijf torens, waarvan de hoogste toren, tevens het hoogste punt van de tempel, 65 meter hoog is. De erkenning voor deze bijzondere constructie gaat volledig naar het Khmer volk.

Khmer-rijk

Het rijk van de Khmer werd in de 8e eeuw gesticht op het grondgebied van het huidige Cambodja, maar strekte zich tijdens zijn hoogtij uit over delen van China, Laos, Thailand en Vietnam. Angkor was in deze welvarende periode het administratieve en religieuze middelpunt van het rijk en werd aangewezen als hoofdstad. In de 15e eeuw besloot de Khmer het centrum van het rijk te verplaatsen naar Phnom Penh, dat we vandaag de dag kennen als de hoofdstad van Cambodja. Angkor werd verlaten en vergeten, om in de jungle te verdwijnen.
Vraag gratis een offerte aan

Trekpleister

Enkele honderden jaren later, te midden van de 19e eeuw, stuitte de Franse ontdekkingsreiziger Henri Mouhot op de tempel. In zijn notities sprak hij van een constructie zo mooi, dat niet gelooft werd dat de Khmer verantwoordelijk waren geweest voor de bouw van de tempel, maar dat het afkomstig was uit een periode gelijk aan het Romeinse rijk. In de hierop volgende jaren werd de Angkor Wat populair onder toeristen, wat leidde tot renovaties in de 20e eeuw. Tegenwoordig kun je je aansluiten bij één van de vele tours naar de Angkor Wat en andere tempels in de omgeving.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen