Leukste steden Cambodja

De leukste steden van Cambodja
De leukste steden van Cambodja

Voor de meeste mensen zijn de steden van Cambodja niet in de eerste plaats de reden dat ze naar het land afreizen.33travel/"> Toch zijn de steden wel de moeite waard, ondanks dat ze niet heel groot zijn. Sfeervolle barretjes, drukke markten, chaos en charme: in Cambodja vind je het allemaal.

Heb je weinig kennis van Cambodja? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Ban Lung

In het noordoosten van Cambodja ligt het stadje Ban Lung. Ban Lung heeft een prachtige omgeving, er leven hier nog veel originele bergvolken. Door de aanleg van nieuwe wegen wordt het stadje steeds beter bereikbaar en sinds 1979 is Ban Lung de hoofdstad van de provincie Ratanikiri. Je kunt het beste naar Ban Lung gaan wanneer je op zoek bent naar rust en mooie natuur. Je kunt vanuit hier prachtige tochten maken richting de Hmong of andere bergvolkeren. Je kunt ook wachten tot zij naar Ban Lung komen om hun spullen op de markt te verkopen.

Boen Yeak Lom
Boen Yeak Lom


Wanneer je in Ban Lung bent moet je zeker ook even een bezoek brengen aan het meer Boeng Yeak Lom. Dit eeuwenoude water herbergt vele diersoorten en je kunt hier ook zwemmen. Verder kun je overnachten bij een van de bergvolken tijdens een zogenaamde homestay. Je klimt dan richting de top van een van de bergen, door spectaculaire landschappen. Tijdens de homestay maak je kennis met de tradities en gewoonten van de lokale bevolking. Tot slot vind je in de omgeving van Ban Lung veel watervallen, waarvan de meest bekendste de Kanchan en Chaa Ong zijn.

Siem Reap

Siem Reap is een van de snelst groeiende steden van Cambodja. Het begon als een klein, sfeervol stadje gelegen in een tropisch groene omgeving. Nieuwe hostels, restaurants en hotels schieten er tegenwoordig echter als paddenstoelen uit de grond. Wanneer je door het massatoerisme heen kunt kijken zie je nog steeds het oude sfeervolle dorpje wat Siem Reap ooit was. De vriendelijke bevolking, de sfeervolle cafés en het heerlijke eten zorgen voor een aangename sfeer. Ook zijn er in Siem Reap diverse marktjes te vinden, vooral de avondmarkt is een aanrader.

Straatbeeld Siem Reap
Straatbeeld Siem Reap

Bijna alles in Siem Reap draait om de Angkor tempels. De Hindoestaanse tempel Angkor Wat wordt vaak gezien als een van de grootste religieuze bouwwerken ter wereld. Het is een van de mooiste overblijfselen uit de periode van het Khmer Rijk. Ooit was het tempelcomplex meer dan 400 kilometer groot, vandaag de dag maakt het complex met de vele ruïnes nog steeds een diepe indruk. Sommige tempels hebben zo lang verborgen gelegen in de jungle dat ze vervlochten zijn met enorme bomen. Naast deze tempels is er ook een vlindertuin en een krokodillenboerderij aanwezig in Siem Reap.
De ruïnes worden een met de natuur
De ruïnes worden een met de natuur

Vraag gratis een offerte aan

Phnom Penh

In Phnom Penh hoor je overal het geluid van de voorbijrazende brommers en ruik je de heerlijke geur van de lokale markten. Phnom Penh is een hoofdstad die niet te vergelijken is met metropolen als bijvoorbeeld Bangkok, maar een stad waar je duidelijk het verleden nog in terugziet. Armoede en luxe liggen in deze stad dicht bij elkaar en charme en chaos wisselen elkaar af. Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja, toch wordt deze stad vreemd genoeg nog vaak overgeslagen door reizigers. Dit is jammer, want de stad ligt op een prachtige locatie. De Mekong rivier biedt bijvoorbeeld genoeg plezier en is misschien wel een van de geheime parels van Azië. Wandel langs de vele marktjes, bezoek het prachtige Royal Palace en leer meer over het heftige verleden van de stad in het Tuol Sleng Museum.

Royal Palace Phnom Penh
Royal Palace Phnom Penh


Er zijn veel bezienswaardigheden in Phnom Penh die je kunt bezoeken, maar daarvan zijn de Killing Fields toch wel de meest indrukwekkende. In dit gebied werden de gevangenen van de Tuol Sleng gedood door de Rode Khmer onder leiding van Pol Pot. In totaal werden er tussen 1975 en 1978 17.000 vrouwen, kinderen en baby's gemarteld en vermoord. De meeste gevangenen werden doodgeslagen, om kogels te besparen. Dit hoort dus zeker niet bij de 'leuke' delen van de stad, maar toch zijn de Killing Fields niet zomaar iets wat we mogen vergeten en waar we hopelijk van kunnen leren.
Museum Killing Fields
Museum Killing Fields

Sihanoukville

Sihanoukville staat bekend om de witte zandstranden, tropische eilanden en bamboebars. Er heerst hier een heerlijke relaxte sfeer. Het stadje is vooral populair onder backpackers die komen voor de feesten op Serendipity Beach en onder reizigers die komen voor het rustigere Otres Beach. Sihanoukville is de enige echte badplaats van Cambodja, ook vind je hier de enige diepzeehaven. Dit stadje moet je vooral bezoeken wanneer je van live muziek houdt en iedere dag wilt barbecueën op het strand. Daarnaast vind je er prachtige mangrovebossen in Ream National Park en indrukwekkende duiklocaties bij het eiland Koh Tang.

Het strand van Sihanoukville
Het strand van Sihanoukville

KamPot , Bokor national park en Kep:

Een klein plaatsje met een laidback sfeertje waar veel mensen een paar dagen blijven. Het ligt aan de kust van Cambodja en hoewel grote bezienswaardigheden in Kampot zelf ontbreken, heeft een leuke koloniale sfeer. Er zijn goede restaurantjes en gezellige bar's met een levendig "nightlife". Het is vooral de omgeving die Kampot zo geliefd maakt. Ga per scooter naar de peperplantages, bekijk de indrukwekkende kalkstenen heuvels en het mooiste stukje is wel Bokor National Park. Per scooter kan je naar de top van Bokor Hill waar je vanaf 1000 meter hoogte een heel mooi uitzicht hebt vanaf het uitzichtspunt. 

Op ongeveer een half uurtje van Kampot ligt de badplaats Kep waar je heerlijke krab kunt eten die elke dag op de Crab Market te koop wordt aangeboden. Voor een paar euro eet je de lekkerste visspiesjes. 

 

Meer tips over de mooiste plekken zie je in dit filmpje met de top 10 van Cambodja: 

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen