Top 10 bezienswaardigheden Cambodja

Angkor Wat, Cambodja
Angkor Wat, Cambodja

De wederopbouw van het prachtige Cambodja is in volle gang en steeds meer toeristen herontdekken het land. De wonderbaarlijke tempels van Angkor, de tropische stranden en de koloniale gebouwen zijn voor iedere toerist een lust voor het oog. Wij beschreven de top 10 bezienswaardigheden in Cambodja.

Heb je weinig kennis van Cambodja? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Angkor

Een van de meest populaire en bijzondere attracties in Cambodja zijn de tempels bij Angkor. Hier vind je vele tempelcomplexen van de verschillende hoofdsteden die uit het Khmer-rijk stammen. Dit rijk is ontstaan in de 9e tot en met de 15e eeuw na Christus en is werkelijk schitterend. Een belangrijke en het grootste religieuze bouwwerk ter wereld is de Angkor Wat tempel.

2. Banteay Srei tempel

In de 10e eeuw is de Banteay Srei tempel gebouwd. Zo'n 40 kilometer ten noordoosten van Siem Reap ligt 'de tempel van de vrouwen'. Deze tempel valt erg op door het enorme detail in de afbeeldingen die er te zien zijn. De Banteay Srei tempel is een van de weinige tempels die niet in directe opdracht is gebouwd van een koning, maar is gebouwd ter ere van de god Shiva.

Banteay Srei tempel
Banteay Srei tempel
Vraag gratis een offerte aan

3. Koh Ker

De hoofdstad van het Khmer-rijk was Koh Ker, voor een korte periode van 925 tot en met 944 na Christus. Er werden in deze tijd diverse spectaculaire gebouwen en beeldhouwwerken geconstrueerd, die tot op de dag van vandaag nog goed te bezichtigen zijn. De Prasat Thom van 30 meter hoog domineert het gebied. Uit de stenen is een gigantische Garuda uitgehouwen, wat een mythisch half-mens en half-vogel wezen is. Hij is echter voor een groot deel bedekt nu.

Oude Khmer piramide Koh Kher, Cambodja
Oude Khmer piramide Koh Kher, Cambodja

4. Kratie

Aan de oevers van de Mekong rivier ligt een klein stadje genaamd Kratie. In de stad vind je een centrale markt, omgeven door oude, Franse koloniale gebouwen. Dit is tevens dé plek om de zeldzame Irrawaddy dolfijn te zien, die in de Mekong rivier leeft maar in steeds kleinere aantallen te zien is. Ze schatten dat er tussen de 66 en 86 dolfijnen overgebleven zijn in het bovenste deel van de Mekong rivier.

Markt Kratie, Cambodja
Markt Kratie, Cambodja

5. Bokor Hill Station

Het tegenwoordig verlaten en griezelige Bokor Hill Station werd vroeger gebruikt door de Fransen om de hitte van Phom Penh te ontwijken. Het station is in de geschiedenis twee keer verlaten, een keer in 1940 toen de Japanners Cambodja binnenvielen en later in 1970 weer toen de Rode Khmer het land overspoelde. De weg naar de ghost-town is vanaf 2008 gesloten maar er worden verschillende wandeltochten naar georganiseerd door lokale reisagenten.

6. De Zilveren Pagode

In Phom Phen ligt de Zilveren Pagode, die in 1892 gebouwd is. De tempel heeft zijn naam te danken aan de 5.000 zilveren tegels die op de vloer van de pagode liggen. Er zijn vele nationale schatten als goud en juwelen Boeddhabeelden te vinden in de pagode. De levensgrote gouden Boeddha Maitreya valt bijvoorbeeld erg op met zijn 9.584 diamanten.

Zilveren Pagoda, Koninklijk_Paleis,_Phnom_Penh
Zilveren Pagoda, Koninklijk_Paleis,_Phnom_Penh

7. Sihanoukville

De haven- en badplaats Sihanoukville, die ook wel bekend staat als Kamping Som, ligt aan de Golf van Thailand. Dit plaatsje is onder veel toeristen zeer populair door de witte stranden en prachtige tropische eilanden. Het is de perfecte plek om even tot rust te komen.

Sihanoukville
Sihanoukville

8. Preah Vihear

Op een rots van 525 meter in de Dangrek Mountains ligt de Khmer tempel Preah Vihear. Deze tempel ligt zeker op de meest spectaculaire plek van alle tempels. Hij is gebouwd in de 11e en de 12e eeuw en ligt echt op de grens tussen Cambodja en Thailand. De tempel is gewijd aan de god Shiva.

Preah Vihear, Cambodja
Preah Vihear, Cambodja

9. Tonle Sap

Het grootste zoetwatermeer van Zuidoost-Azië is het Tonle Sap en daardoor van groot belang voor Cambodja. Tonle Sap is de thuisbasis voor veel etnische Vietnamezen die in drijvende dorpen rondom het meer wonen. Ook tal van Cham gemeenschappen leven hier. Vooral de drijvende dorpen zijn zeer indrukwekkend.

Huizen op het met Tonle Sap
Huizen op het met Tonle Sap

10. Siem Reap

De meest snelgroeiende stad in Cambodja is zeker Siem Reap. Het is een klein en charmant stadje maar vormt wel de toegangspoort voor de wereldberoemde tempels van Angkor. Dankzij deze attracties is het stadje getransformeerd tot een belangrijke toeristische plek met een breed scala aan hotels en restaurants.

Pub Street, Siem Reap
Pub Street, Siem Reap


In dit filmpje geven we nog een keer de top 10 op een rijtje: 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

11 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,6

Gerelateerde artikelen

vacature