Verschillende tempels in Cambodja

Banteay Srei, historische tempel in Cambodja
Banteay Srei, historische tempel in Cambodja

Oud, maar historisch, dat zijn de tempels die je in Cambodja kunt bezoeken. Verschillende geloven hadden vroeger hun eigen tempels waar mensen samen kwamen om de God of Godin te eren. Cambodja staat bekend om deze vele tempels. In Angkor zijn maar liefst 100 kleine en grote tempels te vinden op een oppervlakte van 25 km2. Wanneer je in Cambodja bent, is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan een van deze tempels.

Heb je weinig kennis van Cambodja? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Angkor Wat

Deze hindoeïstische tempel uit Angkor heeft een hoogte van 65 meter en een oppervlakte van 1 km2. Angkor Wat bestaat uit 3 verdiepingen. De onderste etage is 3 meter hoog, de middelste 5 meter en de bovenste is 12 meter hoog. Met deze afmetingen is de Angkor Wat een van de grootste religieuze bouwwerken ter wereld. Deze tempel staat ook afgebeeld op de vlag van Cambodja.

Angkor Wat
Angkor Wat

Bayon

Rond 1190 werd de Bayon tempel gebouwd door Koning Jayavarman VII. De Bayon is in tegenstelling tot andere tempels een boeddhistische tempel met hindoeïstische elementen. Een van de opvallendste dingen aan de tempel zijn de stenen gezichten. Er wordt beweerd dat het lachende gezicht is afgeleid van het portret van Jayavarman. Om de tempel heen staan 51 torentjes die samen 4 gezichten vormen. De tempel van Bayon is omringd door 2 grote muren. Deze muren hebben allebei een enorme collectie van bas-reliefs, die de historische en heroïsche gebeurtenissen afbeelden. Je kunt er genieten van 11.000 uitgehouwen figuren in een 1,2 km lange muur.
Vraag gratis een offerte aan

Baphuon

Deze tempel is gebouwd rond 1150 na Christus door Koning Udayadityavarman II. Hij heeft de tempel opgedragen aan de Hindu-god Shiva. De westkant van de muur is voor een deel omgebouwd tot een 40 meter lange liggende Boeddha. In de 20e eeuw is een groot deel van de tempel ingestort door o.a. aardbevingen. In 1960 is er al een poging gedaan om de tempel te herbouwen, maar toen werd dit niet toegestaan door het Khmer-regime. In 1996 hebben ze nog een 2de poging gedaan, maar ook deze mislukte. In 2003 is het wel gelukt en is een groot deel van de tempel gerestaureerd. Doordat archeologen niet de locatie van alle stenen hadden, kon niet alles hersteld worden.

Baphuon tempel, Cambodja
Baphuon tempel, Cambodja

Phimeanakas

Rond 962 werd de Phimeanakas tempel gebouwd in Angkor Thom. Dit werd gedaan door Koning Rajendravarman in een onbekende Khleang-stijl. Een tijdje later is de tempel herbouwd door Suryavarman II. Hij liet de Khleang-stijl achterwegen en bouwde de tempel in de Hindu-stijl. Doordat de tempel herbouwd is, is een deel van de tempel verloren gegaan. Er moet namelijk ooit een toren hebben gestaan op het Pyramide-achtige bouwwerk.

Phimeanakas tempel
Phimeanakas tempel

Ta Phrom

In 1186 zijn 80.000 arbeiders begonnen aan de bouw van de Boeddhistische tempel Ta Phrom, die opgedragen is aan de moeder van Koning Jayavarman VII. Ta Prohm staat nu vooral bekend om zijn tropische bomen die de tempel overwoekeren. Een groot deel van de tempel is totaal verwoest, maar toch kun je er nog verborgen juweeltjes ontdekken. Op de tempel zijn 39 torens verbonden met talloze galeries. Ta Phrom kan helaas niet meer beklommen worden in tegenstelling tot de andere tempels. Het beste kun je aan de westkant beginnen met het bezichtigen van de tempel.

Oude tempels van Ta Phrom, Angkor Wat
Oude tempels van Ta Phrom, Angkor Wat

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen