De Colombiaanse festivals

Carnaval Colombia
Carnaval Colombia

De passie van de Colombiaanse bevolking is merkbaar in elke regio van het uitgestrekte land in Zuid-Amerika. De vreugde van het Colombiaanse volk uit zich in hun festiviteiten, de carnavals- en de culturele festivals. Wij nemen je mee op een reis door Colombia en verklaren een aantal van deze spectaculaire festivals.

Heb je weinig kennis van Colombia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Carnaval van Barranquilla

De kleurrijkste carnaval ter wereld, door Unesco uitgeroepen tot erfgoed van de Mensheid is het Carnaval van Barranquilla. Het vindt plaats is Barranquilla, gelegen aan de Atlantische Kust en wordt ieder jaar in januari 4 dagen lang gevierd. Het is het meest gewilde festival van het jaar, bedoeld voor de liefhebbers die van culturele en folkloristisch evenementen willen genieten. Deze festival wordt gekenmerkt door haar etnische diversiteit, vrolijkheid, dans, muziek en entertainment.

La Feria de Cali

Tijdens La Feria de Cali wordt er in de hele stad Cali één groot feest gevierd! Het is ieder jaar van 25 tot 30 december en duurt 4 dagen. Direct na Kerstmis loopt de stad Cali vol met toeristen uit alle delen van het land en het buitenland om deel te nemen aan dit grote festijn, beroemd zijn vooral de paardenparades. Op de Feria de Cali, zijn er mooie vrouwen, stierengevechten, en heerlijk eten te vinden, maar vooral, de beste Salsa in de wereld, gedanst door professionals en begeleidt door de beroemdste Salsa orkesten van Colombia en andere landen uit Zuid-Amerika.

Bloemenfestival van Medellin

In de plaats Medellín in de Andes-regio is het een aantal dagen per jaar één grote Bloemenzee! Het start begin augustus en duurt 10 dagen. De eerste bloemenbeurs werd gehouden op 1 mei 1957 en duurde vijf dagen. Medellín, bekend als de 'stad van de eeuwige lente', bloeit in al haar pracht en praal in de maand augustus. Alle balkons, terrassen en tuinen zijn bedolven onder de bloemen en dit is het begin van het beroemde festival. In geen enkele ander deel van de wereld zie je zoveel bloemen op dezelfde plaats, op hetzelfde moment als in Medellín, het is als een sprookje. Zonder twijfel, de meest interessante gebeurtenis van het festival is de Defilé de Silleteros. Silleteros is de term die gebruikt wordt voor de boeren die prachtige bloemstukken maken op een silleta (een stoelachtig attribuut voor het vervoer van bloemen op de rug van een persoon). Deze parade wordt erkend als een cultureel erfgoed van Colombia.

Dat is niet alles

En zo nog tal van festiviteiten en activiteiten in Colombia. Van nature zijn Colombianen vrolijke mensen. en ze hebben altijd een goede reden om feest te vieren, te eten, drinken en dansen. Ongeacht de tijd van het jaar zul je ergens een feest tegenkomen.

Interesse in een reis naar Colombia? Met onze kennis en ervaring kunnen we u heel goed helpen. Het reisvoorstel is gratis & vrijblijvend zodat u nergens aan vast zit.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisvoorstel (inclusief prijsopgave) op maat.

 TIP: Ontvang gratis een reischeque
 Onze reizen hebben flexibele voorwaarden

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen